Tervetuloa ruskalomalle Syötteelle

Ruska-aika Syötteellä on kuin maalaus, kun metsät pukeutuvat kullankeltaisiin, punertaviin ja oransseihin sävyihin. Puhdas ja raikas ilma yhdistettynä syksyn väriloistoon tarjoaa rentouttavan ja rauhoittavan ympäristön. Patikointi, vaellus ja pyöräily Syötteen lukuisilla kansallispuiston reiteillä tarjoavat mahdollisuuden uppoutua syksyiseen luontoon ja ihailla sen kauneutta läheltä.

Syöte tarjoaa laajan valikoiman aktiviteetteja. Voit vaeltaa kansallispuistossa, patikoida vaarojen huipuille, pyöräillä maastossa, kalastaa lammissa ja koskissa tai rentoutua kylpylän lempeissä löylyissä. Syötteen lähialueella on myös paljon kulttuurikohteita, joissa kannattaa vierailla.

Syötteen kansallispuiston maastopyöräreitit tarjoavat upeat maisemat ja monipuolisia haasteita. Voit yhdellä pyöräretkellä kokea nopeita alamäkiä, teknisiä polkuja ja upeita näköaloja Syötteen ympäröiville tuntureille ja vaaroille. Maastopyöräreittien pituudet vaihtelevat lyhyistä, helppokulkuisista lenkeistä aina pidempiin ja vaativampiin reitteihin, joissa on korkeuseroja ja haastavampia maastoja.

Majoitusvaihtoehtoja löytyy Syötteeltä jokaiselle budjetille ja mieltymykselle. Voit yöpyä viihtyisissä mökeissä, jotka sijaitsevat luonnon helmassa tai voit nauttia lomastasi hotellien huomaavaisesta ja ystävällisestä ilmapiiristä. Syötteellä on useita hotellivaihtoehtoja, jotka tarjoavat kaiken mitä tarvitset unohtumattoman loman viettoon.

Syöte on täydellinen kohde niille, jotka haluavat kokea syksyn rauhallisuuden ja kauneuden pohjoisen luonnon keskellä. Tule ja sukella ruskan taikaan Syötteen upeissa maisemissa!

Tervetuloa nauttimaan elämästä kiireen pohjoispuolelle – Syötteelle!


Mun Syöte

Mun Syöte -blogista löydät tarinoita ja suosituksia Syötteen kävijöiltä.

 • Syötteen reittien monipuolisuus yllättää 

  Kyösti ”Köpi” Soini on pyöräilypiireissä tuttu mies SM-tason maastopyöräilijänä ja monipuolisena lajikulttuurin lähettiläänä. Hän innostui ensimmäisten joukossa läskipyöristä ja sai lopulta koko alueen innostumaan niiden mahdollisuuksista. ”Olen liikkunut Syötteellä aina…

  Lue koko tarina

 • Liukulumikenkäily vei mennessään 

  Syötteen metsissä ja rinteissä viihtyvä Sami Sivula löysi liukulumikenkäilyn nelisen vuotta sitten. Täysi hurahtaminen lajiin tapahtui koronan aikoihin – ainoa paikka, jossa tuntui olevan tilaa hengittää ilman maskeja, oli metsä.…

  Lue koko tarina

 • Sami Säily tunnetaan upeista valokuvistaan

  Samille luonnossa liikkuminen on aina ollut tärkeää, mutta teini-iässä virinnyt lintuharrastus toi mukaan uuden kiinnostuksen kohteen, valokuvaamisen. Kymmenisen vuotta sitten kytemään jäänyt kipinä roihahti, kun luonnon valokuvaus harrastuksena astui kuvaan…

  Lue koko tarina


Syöte Bucket List

Nämä kannattaa kokea Syötteellä:

1. Käy uudistetussa Syötteen luontokeskuksessa
2. Tulistele ja tunnelmoi Kellarilammen laavulla
3. Ihaile maisemia Pytkynharjulla
4. Bongaa poro
5. Ota maisemaselfie Hotelli Iso-Syötteen Skywalk-kattoterassilla
6. Kokeile hissipyöräilyä Iso-Syötteen Bike Parkissa
7. Poimi marjoja sekä sieniä
8. Huiputa molemmat huiput: Pikku-Syöte ja Iso-Syöte
9. Testaa Syötteen kuuluisat pyöräreitit
10. Kuuntele hiljaisuutta kiireen pohjoispuolella

Kesäinen Syöte 2023

Lue tarinoita meidän Syötteestä.

Tunturin palveluita