Polkuja, jotka tekevät iloisiksi. 

Suomen eteläisimmän tunturin maisemat tarjoavat elämyksen, kun lasket vauhdilla polkua halki vaarametsien. Täällä nousun palkitsee ruhtinaallinen lasku. Erämaajärvet, rotkot ja vaarojen rinteet vievät sinut kohti uusia seikkailuita ja voit haastaa itseäsi.   

Reittejä on perheille ja himoharrastajille, mutta vauhdin päätät aina tietenkin itse. Osan reitistä voit pyöräillä pidempänä retkenä ja majoittua laavuilla tai taukopaikolla. Alueella on yhteensä noin 150 kilometriä merkattuja pyöräilyreittejä. Voit myös sopia paikallisten yrittäjiemme kanssa kuljetuksista eri reiteille ja reiteiltä ja saat hyvin varustelluista vuokrauspalveluistamme täyden varustuksen pyöräretkiäsi varten.  

Kaikki reitit voi aloittaa esimerkiksi Syötteen luontokeskukselta, mistä voi ostaa mukaan kartan sekä saada ajankohtaisen tiedon reittien kunnosta. Maastopyöriä voi vuokrata alueen yrittäjiltä ja opastetut retket ovat myös mahdollisia.  

Maastopyöräreitit   

Maastopyöräreitit kulkevat metsäisiä polkuja pitkin osittain Syötteen kansallispuiston sekä Iso-Syötteen retkeilyalueen maastoissa. Reiteillä on runsaasti korkeuseroja ja monipuolisia maastoja hiekkakankaista aapasoihin. Reittejä suositellaan jo hieman kokeneemmille harrastajille, aloittelijan kannattaa valita reitikseen aluksi Syötteen kierros. Tieosuuksia reiteillä ei ole juuri lainkaan! Reitit on merkattu maastoon pinkeillä maalimerkeillä.  

Suosittuja reittejä: 

Syötteen kierros 19 km 
Toraslammen taival 35 km 
Pitämävaaran lenkki 40 km 

Retkipyöräreitit   

Retkipyöräreitit ovat helppokulkuisia ja soveltuvat hyvin koko perheen päiväretkille. Neljä reittiä ovat yhteydessä toisiinsa ja reitit on opastettu ruskeapohjaisin tienvarsiviitoin. Retkipyöräreittien varsilta löytyy muutamia taukopaikkoja, kuten Kellarilammen, Lauttalammen, Mustarinnan, sekä luontokeskuksen laavut.  

Iso-Syöte Bike Park

Syötteellä pääsee kesälläkin rinteitä alas! Iso-Syötteeltä löytyy vuonna 2020 avattu hissipyöräilypuisto eli Bike Park. Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan rinne ylös hissillä ja lasketaan alas siihen suunniteltuja ratoja pitkin. Hissipyöräily on hittilaji, joka sopii lähes kaikenikäisille ihmisille, jotka nauttivat pyöräilystä, vauhdista ja raittiista ulkoilmasta.