Vesipetojen parhaat paikat. 

Uimarannat kutsuvat ja mikäs on nautiskellessa. Syötteellä on uimarantoja hienoissa maisemissa. Sinua kutsuu ehkä Luppovesi, Naamankajärven ranta tai kirkasvetisen Pytkynharjun monet lammet.  

Suosittelemme myös kesän retkikohteeksi Lapin Rivieraksi nimettyä Livojärveä tai Soiperoista.   

Luppovesi – Kide Hotellin edessä, Iso-Syötteen eturinteiden välittömässä läheisyydessä sijaitsee Pudasjärven kaupungin ylläpitämäuimaranta. Hiekkaranta on aidattu ja sieltä löytyy pukukopit, laituri sekä lasten leikkialue. Koiria voi uittaa Luppoveden Pärjänkievarintien puoleisessa päädyssä.   

Naamankajärvi, Pytkyn hiekkaranta – Naamankajärveen voi pulahtaa vaikka upealta, uudelta Pytkyn hiekkarannalta. Ranta sijaitsee Pytky Cafen takapihalla ja se sopii mainiosti lapsiperheille! Rantapäivän aikana pääsee halutessaan nauttimaan myös irtojäätelöstä ja Pytkyn kuuluisista munkeista. Tarkista kahvilan aukioloajat syote.fi/aukioloajat.  

Pytkynharjun lammet ja Pärjänjoki – Pyörä- ja vaellusreittien varrella tulee vastaan useita uimiseen sopivia paikkoja! Nappaa siis simmarit pyöräretkelle matkaan!  

Livojärvi – alle tunnin automatkan päässä Iso-Syötteeltä sijaitseva Säikänsalmen uimaranta sopii koko perheen päiväretkikohteeksi. Kesäsin paikalla palvelee Kotakahvila Säikkä, joka myy paikallisten yrittäjien tuotteita kuten leivonnaisia, muikkukukkoa sekä käsitöitä. Vuokralla myös SUP-lautoja. Katso lisää posiolapland.com   

Kovalampi Kelosyötteellä on kirkasvetinen tunturijärvi, jolla on hyvät uimarannat laitureineen. Loivasti syvenevä ranta sopii hyvin lapsiperheille, lammen rannalla on yleinen uimaranta pukukoppeineen.

Hotelli Iso-Syötteen kylpylä

Tunturihotelli Iso-Syötteen alimmassa kerroksessa sijaitsee ensisijaisesti hotellin asiakkaille varattu viihtyisä allas- ja saunaosasto Arctic Spa palveluineen. 

Luppovesi 

Iso-Syötteen eturinteiden välittömässä läheisyydessä sijaitsee Pudasjärven kaupungin ylläpitämä uimaranta.

Puikkari julkisivu.

Virkistysuimala Puikkari 

Nauti monipuolisesta allasvalikoimasta ja tropiikin lämmöstä koko perheen voimin.