Lumi tekee hyvää.

Pakkaa eväsreppu mukaan, ja koe lumikenkäillen upea päivä Syötteen maisemissa. Ohita tykkylumiset puut, nauti tasaisesta lumipeitteestä askeleittesi alla. Etene omaan tähtiin, sinulla on aikaa täällä Syötteellä, kiireen pohjoispuolella.

Lumikenkäilyyn on helppo ihastua, se on helppoa ja sopii lähes kaikille. Anna aurinkoisen aamun saatella sinut matkaan, pääset lumikenkäilemään luonnon hiljaisuudessa, tykkylumikuusikoiden ja komeiden kelopuiden lomassa. Elämä on tehty nautiskeltavaksi, ja Syöte on luonnon oman leikkipuisto sinua varten. Lumikengillä pääset paikkoihin, joihin tavallinen kenkä ei kanna. Voit suunnata retkesi myös jommankumman tunturien laelle.

Liukulumikengillä lisäät tekemiseen uuden ulottuvuuden, ja pääset liukumaan ja laskemaan helposti syvemmässäkin lumessa.

Luontokeskukselta vaarametsään lähtee 4,5 tai 6 kilometrin pituinen aurausviitoilla merkitty haastava lumikenkäreitti. Vattukurun lumikenkäreitti (2,1 km) soveltuu koko perheen lumikenkäilykohteeksi: se kulkee kesäreittiä myöten ja reitin puolivälissä on laavu, jossa voi pitää taukoa.

Syötteen kansallispuiston lumikenkäreitit

Lisätietoa lumikenkäreiteistä löydät luontoon.fi -sivustolta