Syötteen reittien monipuolisuus yllättää 

Julkaistu:

Kyösti ”Köpi” Soini on pyöräilypiireissä tuttu mies SM-tason maastopyöräilijänä ja monipuolisena lajikulttuurin lähettiläänä. Hän innostui ensimmäisten joukossa läskipyöristä ja sai lopulta koko alueen innostumaan niiden mahdollisuuksista.

”Olen liikkunut Syötteellä aina ympärivuotisesti. Pyöräilyn rinnalle on tullut murtomaahiihto, joka onkin vienyt mennessään.” Syötteellä Köpi kuuluu alueen vakikaartiin: Hänen perheensä osti mökin Syötteeltä ensimmäisten joukossa vuonna yli 40 vuotta sitten. Sittemmin Syötteestä on tullut hänelle erottamattomasti toinen koti.

Talvikaudella 2024 kansainvälisen uran tehnyt Köpi on työskennellyt Hotelli Iso-Syötteen oppaana. Kansainvälisten ja kotimaisten asiakkaiden johdattaminen Syötteen reiteillä on avannut vielä entisestään myös oman näköalan alueen mahdollisuuksiin.

”Talvioppaan tehtävät ovat kuljettaneet minut safarien ja kelkkareittien piiriin. Samalla olen nähnyt, että ihmiset todella haluavat kokea reitistöt mahdollisimman monipuolisesti. Näin luonnon näkee mahdollisimman monesta suunnasta.

Kyösti Soinin vinkit retkille

”Talvella suuntaan itse pyörällä Pytkynharjulle, Ahmatuvalle ja Syötteen kierrokselle. Samat kohteet ovat mielessä hiihtäessäkin – pitkälle lenkillä voi käydä näistä kaikissa, tai valita lyhyemmän lenkin.”

”Ulkoilemassa kannattaa käydä pimeällä hyvän valon kanssa – se tuo hiihtoon ja pyöräilyyn hienoa tunnelmaa.”

”Syötteellä on kahdeksan vuodenaikaa, ja ne kaikki kannattaa kokea. Minua tänne kutsuvat luonnon ja maisemien lisäksi alueen ihmiset – täällä on hyvä olla.”