Kiireen pohjoispuolella viihtyvät niin maastopyöräilyyn täysin hurahtaneet konkarit kuin lajia kokeilevat vasta-alkajat. Ja ihan syystäkin!

Polje menemään! Meillä on hoidetut talvireitit, jotka kulkevat läpi vaihtelevan maaston. Jokaiselle talvipyöräilijälle riittää oman tasoista poljettavaa. Tässä lajissa saat nauttia omaan tahtiin. Tutustu meidän reitteihimme ja tule kokeilemaan omalla pyörällä tai vuokraa allesi maastopyörä tai sähköavusteinen fatbike. 

Suomen parhaat talvireitit odottavat sinua Syötteen lumivarmoissa maisemissa pitkälle kevääseen. Juomapullo mukaan ja satulalle! 

Yli neljäkymmentä kilometriä 

Syötteen kansallispuiston virallinen talvireitistö on liki neljänkymmenen kilometrin mittainen, minkä lisäksi Syötteen alueella on kymmeniä kilometrejä talvipyöräilyyn sopivia reittejä. Meillä talvipyöräilijä pääsee ihailemaan suuria puita ja tykkylumen peittämää vanhaa metsää. 

Suosittuja talvireittejä

Syötteen kansallispuiston talvireitit alkavat Syötteen luontokeskukselta. Läskipyörillä, lumikengillä, tai retkisuksilla kuljettavat reitit soveltuvat parhaiten jo hieman pyöräilyä sekä retkeilyä harrastaneille. Reitit kunnostetaan lanaamalla vähintään kerran viikossa. 

Kansallispuiston talvireitit ovat monikäyttöuria, joilla saa kulkea lihasvoimin esimerkiksi pyörällä, lumikenkäillen, tai hiihtämällä. Pelkillä kengillä kävelemistä talvireiteillä suositellaan vain, jos reitti on pakkautunut niin kovaksi, ettei kulkemisesta aiheudu reitille vauriota. Hiihtoladuilla ei saa kulkea muilla kuin suksilla.

  • Ahmankierroksen talvireitti, 17 km
  • Iso-Syötteen talvikierros, 9 km 
  • Luontokeskus – Toraslampi – Luontokeskus 18 km