Haluatko päästä vesille?  

Syötteellä on järviä, jokia ja lampia, joissa voit uida, suppailla tai meloa. Aktiviteetit soveltuvat niin perheille kuin haasteita etsivälle seikkailijalle. Entäpä rivertubing Pärjänjoella? Uskallatko kokeilla? Noin viiden kilometrin jokiretken aikana tunnet olevasi luonnon kanssa yhtä. 

Suositut reitit 

Kauniilla Pärjänjoella on kokemisen arvoinen melontareitti (22 km) veneenlasku- ja taukopaikkoineen. Kanootin ja hyviä melontavinkkejä saat Syötteen Eräpalveluista.  

(Kuivakoski–Toraskoski–Annintupa–Harriranta, 22 km) sopii hyvin melojille, joilla on jo hieman kokemusta, mutta aloittelijatkin voivat meloa reitin kokeneemmassa seurassa. Kosket ovat Suomen kanoottiliiton koskiluokituksen mukaan luokkaa I tai II. Reitti alkaa Kuivakosken sillan luota, jossa on pieni pysäköintialue ja opasviitat. Melojien käytössä olevat palvelut on merkitty niin ikään opasviitoilla.  

Reitti päättyy Rytingin maantien (nro 858) sillalle Harrirantaan, ja rantautumispaikka on vasemmalla ennen siltaa. Harrirannasta voit halutessasi jatkaa melomista Pärjänjokea pitkin vielä noin 30 kilometriä Livojoen suulle. Inkkarikanootti ja kajakki soveltuvat parhaiten joella liikkumiseen.  

Reittikartan voi ostaa Syötteen luontokeskukselta.  

Kanootin vuokraus 

http://uusi.syotteenerapalvelut.fi/index.php/valinevuokra/ 

Ohjatut retket 

Syötteen maisemat avautuvat aivan uudella tavalla vesiltä käsin. Kanoottiretki kauniilla Naamankajärvellä tai kirkasvetisellä Pärjänjoella on upea kokemus.  

http://uusi.syotteenerapalvelut.fi/index.php/ohjelmapalvelut/