Kalastaja, täällä nappaa. 

Syötteen kansallispuiston lukuisissa lammissa onkiminen on sallittua jokamiehenoikeudella. Vieheluvalla voit kalastaa perholla tai vieheellä valtion vesillä. Virtavesissä, kuten Pärjänjoella ja Naamankajoella kalastus on luvanvaraista. 

Pärjänjoen virkistyskalastusalue kattaa Pärjänjoen alueita 38 km:n matkalla Taivalkosken Kylmälästä Pudasjärven Riihiahoon sekä seuraavat jokeen laskevat purot: Torasoja, Ahmaoja, Syrjäoja, Koiraoja, Syöteoja, Ylpiänoja ja Isokurunoja. Täältä nousee taimenta, harjusta, siikaa, haukea ja ahventa. 

Kalastusluvat Syötteen alueella 

Luvat alueille voi ostaa mm. Syötteen luontokeskukselta. Muista huolehtia myös, että sinulla on voimassa valtion kalastonhoitomaksu (www.eräluvat.fi). Lisätietoja muista lähialueiden kalastuskohteista saat Syötteen luontokeskukselta.  

Parhaat marjapaikat 

Korpien kätköissä kasvavat ja kypsyvät punaiset karpalot, kultaiset hillat, herkulliset mustikat ja puolukat sekä tatit ja kantarellit kotiin viemisiksi. Parhaat marjastus- ja sienestysvinkit saat Luontokeskukselta.  

Mielitkö metsästämään? 

Metsästäjien suosima alue sijaitsee Syötteen matkailukeskuksen tuntumassa. Metsästysalueen tyypillisiä saalislintuja ovat metso ja teeri.  

Tutustu metsästäjän erälupiin: https://www.eraluvat.fi/metsastys/pienriistaluvat/alueet/syote.html  

Kalastusretket 

Tiedustele kalastusretkistä: 

http://uusi.syotteenerapalvelut.fi/