Syötteellä on aikaa keskittyä olennaiseen

Julkaistu:

Kun Syötteen mökin ikkunasta avautuu luonnon oma taideteos, on aika rauhoittua ja viettää aikaa perheen ja ystävien parissa. Elina Ranta on aina viihtynyt mökillä. Kun lapset olivat pieniä, kesäisin perhe matkasi Hailuotoon lomailemaan. Lasten kasvaessa heräsi ajatus ympärivuotisesta mökistä, jossa voidaan yhdistää kaikki perheen harrastukset sekä kiireetön yhdessäolo. 

  • Bongasin sattumalta Koti-Kalevasta Syötteen rinteessä sijaitseva mökin, joka tuntui välittömästi omalta. Tuli kerta kaikkiaan sellainen olo, että tämä se on – meidän perheemme ympärivuotinen paikka. Koronan aikana korostui tunne, että suku ja ystävät mahtuvat samaan paikkaan ja on reilusti tilaa viettää yhteistä aikaa. Erityisen ihanalta tuntui myös se, että Oulun kodin ”kahden kerroksen väki” oleskelee yhdessä kerroksessa. Eikä intoa yhtään pienentänyt se, että ikkunasta näkyy alati vaihtuva tunturimaisema. Se oli sitten siinä, naurahtaa Elina.

Helppoa, turvallista ja äärimmäisen kaunista

Elina toimii asiakkuus- ja myyntijohtajana oululaisessa arkkitehtitoimistossa. Visuaalisena ihmisenä hän nauttii Syötteen valosta ja upeista maisemista. Syötteellä perhe harrastaa sekä yksin että yhdessä ja kaikille löytyy mieluista tekemistä. Lasketteleva perhe pääsee suoraan mökiltä rinteeseen ja myös lapset voi turvallisin mielin päästää kavereiden kanssa mäkeen.

  • Syöte on meidän perheellemme aivan täydellinen paikka; turvallinen, helposti hallittavissa ja matkakin Oulusta taittuu vajaassa kahdessa tunnissa. Viihdymme mökillä jokaisena vuodenaikana ja ulkoilemme päivittäin.  Talvisin olemme rinteessä, pyörän päällä tai hiihtoladulla, lumettomana aikana retkeillään tai pyöräillään. Meillä käy myös paljon sukua ja ystäviä kylässä, yhdessäolo on meille kaikille tärkeää, kertoo Elina.

Verkostoitumista ja uusia käyntikohteita

Elina on aktiivisesti Syötteen toimintaan osallistuva mökkiläinen. Hän on myös Syötteen mökkiläisyhdistyksen hallituksen jäsen. Hän haluaa olla mukana kehittämässä aluetta ja vaikuttaa toimintaan. Lisäksi yhdistyksessä voi verkostoitua Syötteen mökkiläisten kanssa.

  • Meidän perheemme retkeilee lähialueilla ja on mukava vaihtaa vinkkejä muiden mökkiläisten kanssa. Kesäisin yksi perheen suosikkipaikka on Livojärvi, jossa käymme useamman kerran kesässä. Osallistumme myös lähialueiden tapahtumiin, Posion muikkumarkkinat on perinteinen tapahtuma, jossa pääsee aistimaan kunnon markkinamenoa, toteaa Elina.

Elinan vinkit matkailijoille

  • Pysähdy, katso ympärillesi ja nauti maisemasta. Syötteen huipulta näkee kauas ja maisema on kerta kaikkiaan fantastinen.
  • Mene metsään ja luontoon. Metsän keskellä voin rauhoittua, luonto avaa kaikki aistit ja tuntuu, että ajatuskin kulkee kirkkaammin.
  • Syöte on kaunis jokaisena vuodenaikana. Perheenä vietämme aikaa ulkoillen ja touhuamme yhdessä vuoden ympäri. Lapset viihtyisivät Syötteellä aina pitempäänkin, satoi tai paistoi.