Hiihtäjän paratiisi.

Metsän siimeksessä tai vaaran juurella aukeavaa latua hiihtäessä tuntee elävänsä tässä ja nyt. Kun katsoo tykkylumen peittämiä puita, ikiaikaisia vaaroja tulee siltikin mieleen, kuinka aikoinaan on lähdetty lylyä lykkimään.

Syötteen erikoisuutena ovat aavat rinnesuot, joissa hiihtäjät saavat kokea erämaan parhautta. Suoalueilla olevat hiihtoladut saadaan avattua pakkasten tultua ja niitä ylläpidetään pääsiäisen tienoille saakka.

Nyt erinomaisesti hoidetut ladut odottajat hiihtäjäänsä sekä perinteiseen että vapaaseen tyyliin. Juuri täällä, Syötteen talvisessa lumen ihmemaassa voi kokea hiihtämisen riemun aidoimmillaan.

Tunturimaiseman ladut haastavat kokeneimmankin hiihtäjän mutta tarjolla on myös nautinnollisia lenkkejä rauhallisempaan tahtiin tottuneille nautiskelijoille ja perheille. Ota retkikohteeksi vaikka jokin leppoisista latureiteistä nuotiopaikalle.

Syötteen alueen maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Hiihtoreittejä on noin 120 kilometrin verran. Lähes jokaisella ladulla hiihtokaverinasi saa meillä myös olla oma koirasi, kytkettynä ja omistajan hallinnassa.

Latukartta ja kunnossapitotilanne

Tutustu sähköiseen latukarttaan, jonka avulla saat reaaliaikaista tietoa latutilanteesta.

Yli sadan kilometrin latuverkostomme kulkee suurelta osin halki ainutlaatuisen Syötteen kansallispuiston luonnon.

Välinevuokraamot Syötteellä

Tarvitsetko hiihtosuksia, hiihtosauvoja ja monoja vuokralle? Haluatko suksesi toimimaan kelillä kuin kelillä? Sinua palvelevat osaavat vuokraamot ja huollot Syötteellä.

Latukahvilat

Suositut ladut

Reittien näkyville saaminen vaatii kaikkien evästeiden hyväksymistä!

Taukopaikat