Ylläs ja Iso-Syöte yhdistävät voimansa pyöräilyssä

Julkaistu:

Viime vuosina valtavassa nosteessa olleen hissipyöräilyn harrastajille annetaan aihetta iloon, kun Suomen parhaimmistoon kuuluvat Ylläs Bike Park ja Iso-Syöte Bike Park yhdistävät voimansa yhteislipun muodossa. Kesälle 2021 myydään yhteistä kausikorttia, jolla asiakkaat saavat laskea kesäkaudella rajoittamattoman määrän päiviä sekä Iso-Syötteellä, että Ylläksellä.

Ajatus yhteislippuun syntyi muun keskuksissa tehdyn yhteistyön aikana.

– Olemme muutaman vuoden ajan tehneet yhteistyötä sekä talvi-, että kesätoiminnassa. Molempien keskusten tavoite on tarjota vierailleen paras mahdollinen kokemus. Sparrailu reiteistä ja suorituspaikoista, sekä muusta toimintaan liittyvästä hyödyttää meitä ja koko lajia Suomessa, summaavat bikeparkeista vastaavat Mikko Terentjeff (Iso-Syöte) ja Jere Löytökorpi (Ylläs).

Ylläs Bike Park on hyvin tunnettu harrastajien keskuudessa.

 

Ylläs Bike Park on Suomen suurin, Iso-Syötteen reittivalikoima kasvaa vauhdilla

Ylläs Bike Park on monellakin mittapuulla mitattuna Suomen suurin bike park. Korkeusero, reittien pituus ja tunturimaisemat ovat omaa luokkaansa. Ylläksellä on hissipyöräilty jo vuodesta 2008 lähtien. Tulevan kesän kehityskohteita Ylläksellä ovat Gondolin rinnalle päivittäiseen käyttöön aukeavan ankkurihissin käyttöönotto, sekä uusien sinisten reittien rakentaminen lajiin tutustumisen helpottamiseksi.

Iso-Syöte Bike Park on avattu kesällä 2020 ja näin ollen yksi Suomen uusimmista hissipyöräilypaikoista. Kesälle 2021 reittien määrä kasvaa ja keskukseen saadaan myös ensimmäistä kertaa kansallisen tason kilpailut.  Iso-Syötteen reitistö on suunniteltu palvelemaan myös vasta-alkajia, helpoimpiin reitteihin onkin kiinnitetty erityisesti huomiota. Tutustu Bike Parkkiimme, uusiin reitteihin ja ratakarttaan täältä: syote.fi/iso-syote/bike-park

Molemmissa keskuksissa vuokrataan alamäkipyöriä ja varustesettejä, joiden avulla lajiin tutustuminen on helppoa.

 
Iso-Syöte Bike Parkin reittitarjonta kasvaa kesälle 2021.

Ylläksen ja Iso-Syötteen yhteinen Bike Park-kausikortti on myynnissä 15.3.-30.4.2021 molempien yhtiöiden verkkokaupoissa. Hissilipun hinta on 188 €.  Molemmissa keskuksissa on käytössä Skidata-hissilippujärjestelmä. Sama ladattu etälukukortti toimii molemmissa. Iso-Syötteen oma kausikortti tulee myyntiin 1.5.2021

Mikä Bike Park?

Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa kesäaikaan harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan ylös hissillä ja lasketaan alas siihen suunniteltuja ratoja pitkin. Viime vuosina suuren yleisön tietoisuuteen noussut laji sopii lähes kaikenikäisille, pyöräilystä ja raittiista ulkoilmasta nauttiville ihmisille.  Aikaisempi maastopyöräilykokemus helpottaa lajissa alkuun pääsemistä, mutta ei ole välttämätöntä.

Suomessa hissipyöräilyä on harrastettu vuosituhannen vaihteesta lähtien. Tällä vuosikymmenellä pyöräilyn suosio on noussut erittäin voimakkaasti ja se näkyy myös hissipyöräilyn kasvavissa harrastajamäärissä. Hissipyöräily on suosittua myös muualla maailmassa ja sen ansiosta moni hiihtokeskus toimii nykyisin ympärivuotisesti.

Tutustu Iso-Syötteen Bike Parkkiin täällä: syote.fi/iso-syote/bike-park

Osta kausikortti nyt, linkit verkkokauppoihin: 

www.isosyote.fi

www.yllas.skiperformance.com