Iso-Syöte Bike Park

Nyt pääsee kesälläkin rinteitä alas! Iso-Syötteelle avattiin juhannuksena 2020 hissipyöräilyilypuisto eli puhekielessä bikepark. Räjähdysmäisesti Suomessa ja maailmalla viime vuosina kasvanut laji sopii lähes kaikenikäisille, pyöräilystä ja raittiista ulkoilmasta nauttiville ihmisille. Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan ylös hissillä ja lasketaan alas siihen suunniteltuja ratoja pitkin.

Iso-Syötteen Bikepark-radat ovat noin 2 km pitkiä, ja erilaisia ratoja on 6 kpl. Helpoimmalla radalla voi mennä vaikka jopolla alas, mutta muihin ratoihin suositellaan jousitettua pyörää. Iso-Syötteen vuokraamosta voi vuokrata Enduro-täysjoustopyöriä, jotka ovat soveltuvia alamäkipyöräilyyn ja vaihtelevaan maastoon. Lisäksi pyörillä pääsee maastopyöräilemään myös Syötteen poluille. Mallina toimii Specialized Stumpjumper comp.

Bike Park on suljettu kesäkaudelta 2020 sääolosuhteiden vuoksi. 

Bike Parkin hinnasto

Iso-Syötteen vuokraamosta voit ostaa Bike Park-hissilipun, sekä vuokrata pyörän, suojat ja kypärän. Voit myös ostaa hissilipun ennakkoon Iso-Syötteen verkkokaupasta.
Bike Park-hissilippu on samalla radankäyttömaksu.

 Hinnasto3 tuntia1 päivä 2 päivää
Hissilippu20 €26 €45 €
Pyörävuokra35 €*45 €80 €
Varusteet*20 €25 €45 €
Bike Park-paketti*65 € (75 €)85 € (96 €)150 € (170 €)
Keycard6 €
Kausikortti 100 €

* Varusteet sisältävät polvi- ja kyynärsuojat, hanskat, paidan ja kypärän. Huomaa, että hanskat ovat pakolliset radalla. Emme vuokraa pyöräilyyn tarkoitettuja laseja tällä hetkellä.
* Paketti sisältää hissilipun, pyörän, sekä varusteet. Suluissa oleva summa on hinta erikseen ostettuna.

*Huomioi että 3h pyörävaraukset on joko välille klo 10-13 tai 13-16.

Kausikortti ja monipäiväliput ladataan aina KeyCardille. Jos sinulla ei ole älykorttia, hintaan lisätään
6 €. Kaikki monipäiväliput ovat voimassa peräkkäisinä päivinä.

Katso lisää hissiliput-sivulta. Lue pyöränvuokrausehdot täältä.

Varaa pyörä ajoissa numerosta 020 1476 471 tai laita sähköpostia osoitteeseen rinnetoimisto@isosyote.com. Puhelinvaraukset vain klo 10-17 välillä. Varaukset ovat sitovia. Esteen sattuessa varaus tulee peruuttaa vähintään 24h ennen varauksen alkua. Pidätämme oikeuden periä vuokrahinta peruuttamattomista varauksista.

Bike Parkin aukioloajat

Bike Park on auki vain viikonloppuisin.

Päivä Kellonaika
La10-16
Su10-16

Bike Park on suljettu kesäkauden 2020 osalta sääolosuhteiden vuoksi. 

Ratakartta

Perhealueen kaksi vihreää reittiä on tehty ensikertalaiset mielessä. Täältä on helppo aloittaa, vaikka olisit ensimmäistä kertaa bikeparkissa. Reitit on päällystetty maalla ja mutkia on hieman korotettu ja kallistettu. Alhaalta katsottuna oikeanpuoleinen reitti menee rinnettä poikittain pitäen vauhdin maltillisena. Vasemmanpuoleisella reitillä voi jo hieman kasvattaa vauhteja, linjan ollessa pääsääntöisesti rinteen suuntainen. Myös kokeneemmat pyöräilijät nauttivat perhealueen hyvin tehdyistä reiteistä, ne sopivat loistavasti lämmittelyyn ennen siirtymistä ylös tunturiin. Näillä reiteillä pärjäät pyörällä kuin pyörällä!

Tunturin huipulta lähtevällä sinisellä pääreitillä on mittaa yli kaksi kilometriä! Rataan kuuluu vauhdikkaita osuuksia ja kallistettuja mutkia, se on koko matkan ajalta päällystetty maalla tai soralla. Reitillä on mukava nautiskella ja katsella miltä hiihtokeskusmaisema näyttää kesällä!

Pääreitiltä poikkeava, punainen Enduro 2 on rinteen luonnollista pohjaa ja kivikkoa myötäilevä haastavampi pätkä, jossa kokeneempi pyöräilijä voi kokeilla enduroajamista. Reitti palaa takaisin pääreitille noin 700 metrin enduro-osuuden jälkeen.

Pääreitin lopussa on kolme valintaa. Pyöräilijä pääsee halutessaan alas aloittelija-alueen kautta, tai hän voi valita keskimmäisen linjan, joka on niin sanottu banked slalom-osio. Banked slalomissa on todella korkeat kaaret, joissa voi ilotella kovemmassakin vauhdissa. Kolmantena vaihtoehtona on hyppyrilinja, joka muodostuu useammasta laatikkomallin hyppyristä. Näissä hyppyreissä pääsee kokeilemaan ensimmäisiä ilmoja pyörällä, kaikki hyppyrit ovat kierrettävissä.

Alhaalta katsottuna vasemmalla mutkittelee Enduro 3. Tämä reitti valmistuu kesäkuun aikana, valmista tulee lumitilanteen salliessa avajaisviikonloppuun mennessä. Reitti on tyyliltään enduromainen, sillä hyödynnetään olemassa olevia luonnonmuotoja. Muokkauksia ja lisäkallistusta mutkiin tehdään vain vähän. Karttaan piirretty reitti on tässä vaiheessa suuntaa antava, ratamestari Sauli Hjerppe tekee viimeiset linjaukset lumien sulettua.

Majoitus

Bike Park-kävijän majoitus kannattaa varata KIDE Hotellista, rinteiden juurelta. KIDE Hotellin huoneissa on oma keittiö ja parveke upealla tunturinäköalalla. Bike Park sijaitsee vain kiven heiton päässä KIDE Hotellilta. Lisäksi hotellilta pääset hyppäämään suoraan Iso-Syötteen monipuolisille maastopyöräreiteille. Hotellilla on tilavat pyörän säilytystilat sekä pyöränpesupaikka ulkona.

Mitä tarvitsen, kun tulen kokeilemaan Bike Parkia ensimmäistä kertaa?

Tarvitset ainoastaan innostuneen mielen ja halua kokeilla!

Bike Parkista ovat intoutuneet myös vähemmän pyöräilyä harrastaneet, ja aloittamisen kynnys on matala. Osa radoista ovat teknisesti helpompia ja loivempia, joten myös ensikertalainen pääsee nopeasti mukaan lajiin. Lisäksi Iso-Syötteen Bike Park-vuokraamosta saat pyörän, kypärän, sekä suojat. Myös hissilipun saat ostettua samalla kertaa. Pienimmät pyörät ja suojavarusteet ovat 120 cm pitkille laskijoille.

Ankkurihissi kuljettaa pyöräilijät näppärästi tunturin huipulle. Ankkuri laitetaan satulan alle tai takapuolen ja pyörän satulan väliin, jolloin ankkurin päällä voi istua normaalisti. Henkilökuntamme ohjeistaa ja auttaa mielellään.

Sopiiko Bike Park minulle?

Radat ovat eri tasoisia ja sopivat kaiken tasoisille pyöräilijöille. Lajin harrastajat voivat haastaa itseään erilaisilla tempuilla ja vaikeimmilla radoilla, jotka sisältävät esteitä ja hyppyjä, sekä vaihtelevaa maastoa. Ensikertalaiset ja leppoisammasta menosta pitävät voivat kokeilla laajempia ja tasaisempia ratoja, joissa voi nauttia vauhdin hurmasta omaan tahtiin.

Lisäksi henkilökuntamme ohjeistaa pyörien käytössä, tai jos haluat kysyä muita vinkkejä pyöräilyyn liittyen. Radat ovat merkittyjä Iso-Syötteen tunturin huipulla, joten oikeille radoille on helppo löytää.

Pyöräilyviikonloppu Syötteellä

Syöte on pyöräilijän paratiisi ja harrastajat tulevat kaukaa kokeilemaan Syötteen vaihtelevia maastoja. Syötteen maastopyöräilyreittejä löytyy 120 km verran ja reitit haastavat myös kokeneemman konkarin. Reitit ovat monipuolisia, maastoltaan vaihtelevia ja korkeuseroja löytyy paljon. Maasto sopii hyvin myös aloittelijoille. Esim. Syötteen kierron (19 km) on sopiva reitti aloittelijalle. Syötteen kierroksella ei ole suuria korkeuseroja, maasto on tasaista ja mukavaa pyöräilyseutua. Yleisesti ottaen reiteillä ei ole tieosuuksia juuri lainkaan, reitit ovat hyvin merkittyjä ja nuotiopaikkoja sekä taukotupia on tasaisesti reittien varsilla.

Lämmin suositus on viettää kesäviikonloppu Syötteellä, käydä maastossa pyöräilemässä yhtenä päivänä ja kokeilla Bike Parkia toisena päivänä. Majoituksen voi varata Iso-Syötteen KIDE Hotellilta, joka on auki läpi kesän. Hotellilla on tilavat pyörien säilytysmahdollisuudet, sekä jokaisesta huoneesta löytyy oma keittiö. Hotelli sijaitsee Iso-Syötteen rinteiden juurella, josta pääset suoraan polkaisemaan niin maastoreiteille kuin Bike Parkkiin.

Katso Syötteen pyöräilyreitit

Turvallisuus Bike Parkissa ja Korona-viruksen huomioiminen

Turvallisuus on meille tärkeää Iso-Syötteellä, ja haluamme, että jokaisella Bike Park-kävijällä on mahdollisuus elämyksiin ja pyöräilyyn turvallisissa oloissa.

Noudatathan siis näitä ohjeita kun vierailet Bike Parkissamme:

 

  • Muista pitää turvaväli muihin pyöräilijöihin erityisesti lipun oston, sekä hissillä jonotuksen yhteydessä. Noin pyörän mittainen väli on hyvä muistisääntö.

 

  • Suosittelemme suojavarusteiden käyttöä, mutta varusteiden käyttö ei ole pakollista. Desinfioimme ja pesemme suojavarusteita säännöllisesti. Pyrimme myös, että varusteiden käytön jälkeen olisi mahdollisimman pitkä väli ennen kuin uusi asiakas ottaa taas varusteet käyttöön.

 

  • Pyöräilyhanskat ovat pakolliset hissiin mentäessä.

 

  • Muistathan henkilökohtaisen vastuun terveydestäsi ja viranomaisten suositusten noudattamisen. Mikäli tunnet olosi sairaaksi, jääthän kotiin.

Bike Park rinnesäännöt:

1. Tarkista varusteidesi toimivuus. Käytä aina kypärää. Muut suojat ovat suositeltavia.

2. Valitse reitti ja vauhti taitotasosi ja olosuhteiden mukaan. Tutustu suorituspaikkoihin etukäteen. Käytä tarvittaessa kiertoreittejä.

3. Ohita muut rinteessä liikkujat riittävän etäältä. Ylhäältä ja takaa tuleva väistää aina.

4. Pysy radalla, älä muuta sitä tai tee oikolinjoja.

5. Pysähdy vain sellaisiin paikkoihin, joista sinut on helppo huomata. Jos palaat ylöspäin, kiipeä radan ulkopuolella.

6. Huomioi itsesi ja muut!

7. Reiteillä liikkuminen päihteiden vaikutuksen alaisena on kielletty.

8. Pyöräilet aina omalla vastuullasi.

9. Jokaisen velvollisuus on auttaa tapaturman sattuessa. Ilmoita viipymättä onnettomuuksista henkilökunnalle.

10. Noudata aina opasteita ja henkilökunnan ohjeita. Henkilökunnalla on oikeus poistaa hissilippu henkilöltä, joka ei noudata rinnesääntöjä.

Säännöt ovat Suomen hiihtokeskus yhdistyksen (SHKY) virallisia säännöksiä.