Lähimatkailun trendi ulottui Iso-Syötteelle asti – kesä ylitti kaikki odotukset

Julkaistu:

Kuva Iso-Syöte Bike Parkista, @magnetphotography.

Kotimaan matkailu on käynyt vilkkaana myös Iso-Syötteellä, ja kesä on ollut ennätyksellinen monella tapaa. Uusi Iso-Syöte Bike Park avattiin juhannuksena 2020 ja tämän hissipyöräilypuiston kävijämäärät ovat ylittäneet kaikki odotukset. Bike Parkin myyntitavoitteet menivät rikki jo heinäkuussa. Pyöräilijät ovat löytäneet Iso-Syötteelle pääkaupunkiseutua myöten, sillä pidemmät Bike Park-rinteet ja monipuoliset maastopyöräilymahdollisuudet houkuttelevat. Myös uusi, trendikäs laji Suomessa on vienyt mukanaan. Bike Park on matalan kynnyksen pyöräilyharrastus, jossa aloittelijakin pääsee nopeasti lajiin mukaan. Maisemat, ulkoilu, pyöräily ja vauhdin hurma yhdistyvät tässä lajissa.

Lue lisää Bike Parkista

Iso-Syötteestä on tullut aktiivisten lomalaisten ja urheilijoiden lomakohde. Myös Iso-Syötteen KIDE Hotellissa on ollut odotettua enemmän lomalaisia. Aktiivinen hotelli mahdollistaa pyörien ja välineiden asianmukaisen säilytyksen sekä pyörien pesun lenkkien jälkeen. KIDE Hotelli sijaitsee maastopyöräilyreittien varrella.

Epävarman kevään jälkeen kesää oli vaikea ennustaa. Iso-Syöte Bike Park päädyttiin pitämään auki vain viikonloppuisin. Kysyntä on kuitenkin ollut niin kovaa, että heinäkuussa Bike Park oli lisäpäiviä auki.

”Ensi kesän tavoite on, että Bike Park olisi auki myös arkena. Nyt on ollut kova paine viikonlopuille ja pyöriä on varattu näin elokuussa syyskuulle asti”. kertoo henkilöstöjohtaja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi.

Upea ruskakohde

Syötteen kansallispuisto ja Iso-Syöte ovat kesän lisäksi myös vaikuttava ruskakohde. Tunturit, vaarat ja soinen erämaa saavat upeat värit elo-syyskuussa. Tänä syksynä myös palveluita on auki enemmän kuin koskaan aiemmin. Iso-Syötteen KIDE Hotelli on auki ja varsinkin maastopyöräilijät ovat löytäneet alueelle pitkin kesää. Syksy on pyöräilijöiden kulta-aikaa ja upeat ruskamaisemat odottavat.

Turvallisuus

KIDE Hotellin itsenäinen sisäänkirjautuminen, oma keittiö ja ulko-ovien läheisyys hotellihuoneista tekevät vierailun turvalliseksi. KIDE Hotellin aulasta löytyy check-in automaatti, jolla pystyy itse tekemään avainkortin muutamalla klikkauksella. KIDE Hotellin läheisyydestä, omassa rauhassaan sijaitsevat Kuuru Tunturilaakso- sviitit, joiden lasikatoista voi ihailla ihmeellistä tunturiruskaa. Kuuru-sviitit sijaitsevat erillisinä sviitteinä muutaman minuutin päässä KIDE Hotellilta. Sviiteissä on oma keittiö. Tämä on loistava valinta, mikäli vierailija haluaa varmistaa sosiaalisen etäisyyden loman aikana.

Rauhallinen Syötteen kansallispuisto

Tällä hetkellä puskaradiosta on kuulunut, että Lappi on ollut kesäsesonkina täynnä lomalaisia ja ruska-aika tulee olemaan ruuhkaisempi kuin koskaan aiemmin. Iso-Syötteen väki toivoo, että lomalaiset löytäisivät Suomen eteläisimmälle tunturille, jonka kansallispuisto vetää vertoja Lapin maisemille. Sijainti on myös paljon lähempänä esimerkiksi pääkaupunkiseudulta tultaessa.

Iso-Syötteen vuokraamo on auki päivittäin syyskuun loppuun asti klo 9.30-17. Vuokraamosta löytyy fatbiket, sähköavusteiset fatbiket, lasten fatbiket ja maastopyörät. Myös Bike Park on auki syyskuun loppuun asti.

Syyshuone KIDE Hotellissa alkaen 79€/2hh/yö sisältäen aamiaisen.
Varaa syyslomasi nyt!

Klikkaa tästä KIDE Hotellin sivuille.