Iso-Syöte on pyöräilijän mekka

Julkaistu:

Päivitetty 7.7.2020.

Tähän artikkeliin on koottu tietoa Syötteen virallisista pyöräilyreiteistä, mistä saat vuokrattua maastopyörät alle ja lisäksi hyödyllisiä videoita, linkkejä ja lähteitä, joista voi katsoa lisätietoa reiteistä ja muusta tarpeellisesta pyöräilyretkeä varten.

Maastopyöräilijän Iso-Syöte

 

Iso-Syötteellä ja Syötteen kansallispuistossa voi harrastaa monipuolisesti kesäaktiviteetteja, joista pyöräily on varmasti suosituin laji. Iso-Syötteen tunturi ja Syötteen kansallispuisto ovat tunnettuja kirjavista maisemistaan ja vaihtelevista pyöräilyreiteistään. Kansallispuisto puhkeaa kukkaan kesällä, tunturimaisemat saavat uudenlaisen sävyn ja kesäiset maisemat heräävät loistoonsa. Maastopyöräreitit kulkevat metsäisiä polkuja pitkin osittain Syötteen kansallispuiston sekä Iso-Syötteen retkeilyalueen maastoissa. Syötteen luonto on kerrassaan upea elämys!

Reiteillä on runsaasti korkeuseroja ja monipuolisia maastoja hiekkakankaista aapasoihin. Pyöräreitit sopivat kokeneemmille konkareille, jotka hakevat haastavampia ja fyysisesti raskaampia reittejä, mutta myös aloittelijoille löytyy leppoisampia reittejä. Esimerkiksi Syötteen kierros on aloittelijoille sopivaa maastoa. Tieosuuksia reiteillä ei ole juuri lainkaan.

Pyörien vuokraus

 

Fatbikeja, e-fatbikeja sekä lapsille sopivia maastopyöriä voi vuokrata Hiihtokeskus Iso-Syötteen vuokraamosta

E-fatbike on vaihtoehto perinteiselle fatbikelle. E-fatbike on sähköläskipyörä, jossa sähkö keventää pyöräilijän kuormitusta. E-fat sopiikin niille, jotka haluavat taittaa matkaa leppoisasti. Matkaa voi taittaa sähköpyörällä huomattavasti enemmän kuin tavallisella läskipyörällä, ja fyysisen suorituksen sijaan voi keskittyä maisemien ihailuun. Enemmän haastetta ja urheilua kaipaaville tavallinen läskipyörä on sopiva kulkupeli. Myös lapsille löytyy Iso-Syötteen vuokraamosta sopivia läskipyöriä.

Maastopyöräilyreitit

 

Virallisesti Syötteen maastopyöräilyreitit lähtevät Syötteen luontokeskukselta.

Syötteen pyöräilyreitit:

 

Lähtöpaikka: Syötteen luontokeskus, Erätie 1, Syöte

Katso kuvaukset ja lisätiedot reiteistä luontoon.fi sivuilta. Klikkaa sivuille tästä.

Katso video kuuluisasta Syötteen kierroksesta täältä.

Myös Iso-Syötteen eturinteiden tuntumasta pääsee suoraan pyöräilyreiteille. Ylläolevalla luontoon.fi sivulla on myös kartta, johon on merkitty alueen laavut ja päivätuvat. Neljä reittiä ovat yhteydessä toisiinsa, ja reitit on opastettu ruskeapohjaisin tienvarsiviitoin. Maastossa reitit on merkattu pinkeillä maalimerkeillä. Pyöräreittien varsilta löytyy runsaasti mukavia taukopaikkoja, kuten Kellarilammen laavu sekä Taimenmutkan autiotupa. Myllyn sekä Portinojan laavulla voi tankata raikasta vettä läheisistä puroista.

PRO TIP: Kellarilammen laavu on hieno paikka, jossa kannattaa pysähtyä!

 

Lue myös artikkeli: Kesän 3 suosikkikohdetta retkeilyyn perheille (Iso-Syötteen läheisyydessä)

Syötteen pyöräilytapahtumat

 

Syötteellä järjestetään monenlaisia pyöräilytapahtumia, joista isoin on Syöte MTB. Syöte MTB-reitti haastaa kokeneemmankin pyöräilijän. Huomaa, että osa tapahtumista on poikkeuksellisesti peruttu kesällä 2020 ja siirretty kesälle 2021.

Katso lisää Syöte MTB:stä heidän omilta sivuiltaa. Klikkaa sivuille tästä.

Syöte MTB:n tarkka reittikuvaus löytyy tästä.

Syötteen luontokeskus

 

Luontokeskukselta voi hakea fyysisiä karttoja mukaan pyöräreissulle. Katso luontokeskuksen aukioloajat täältä.

Lisäksi Luontokeskuksen Facebook-sivulta löytää ajankohtaisia päivityksiä maastopyöräilystä. Klikkaa FB-sivuille tästä.

Huomaa, että kansallispuistoalueella pyöräily on sallittu vain merkityillä pyöräilyreiteillä. Antoisia pyöräretkiä! Pyörävuokran yhteydessä kannattaa kysyä myös paikallisilta heidän lempipaikkoja mitkä kannattaa käydä katsastamassa.

Seuraa myös @isosyöte Facebookissa ja Instagramissa, jonne päivitämme säännöllisesti pyöräilyyn liittyvää ajankohtaista sisältöä ja upeita kuvia tunturimaisemista.