Tiina Törmänen, Valokuvia pohjoisesta Syötteen luontokeskuksella

 

Joulukuun alusta maaliskuun loppuun Syötteen luontokeskuksella on mahdollisuus ihailla Tiina Törmäsen upeita maisemakuvia. ”Valokuvia pohjoisesta”-näyttely käsittelee pohjoisen maisemia kolmen vuodenajan näkökulmista. Kuvat on otettu Koillismaalla sekä Tunturilapissa viimeisen neljän vuoden aikana.  Tiina Törmänen on valokuvannut paljon Syötteen alueella ja Syötteen luontokeskuksen näyttely on ensimmäinen hänen pitämänsä näyttely.

Tiina Törmänen on kotoisin Posiolta, Etelä-Lapista. Hän muutti vuonna 1997 heti yläasteen jälkeen 16-vuotiaana Helsinkiin opiskelemaan ravintolakokiksi. Helsingissä hän näki metrossa julisteita valokuvataiteen näyttelyistä ja kiinnostui valokuvaamisesta. Seuraavana kesänä hän osti ensimmäisistä kesätyörahoista järjestelmäkameran ja meni mustavalkovalokuvauksen kursseille. Siitä lähtien hän on valokuvannut, kohta 20 vuoden ajan. Vuonna 2011 Tiina Törmänen muutti takaisin pohjoiseen ja innostui maisemakuvauksesta. Viimeisen viiden vuoden aikana Tiina on keskittynyt pohjoisiin maisemiin, joista hän on kansainvälisesti tunnettu tänä päivänä.

”Valokuvia pohjoisesta”-näyttelyyn voi tutustua Syötteen luontokeskuksella joulukuun alusta maaliskuun loppuun saakka.  Aukioloajat löytyvät osoitteesta:  www.luontoon.fi/syotteenluontokeskus

Näyttelyn valokuvat ovat myös myynnissä, tervetuloa!

  • Syötteen luontokeskus