Syöte MTB

Syöte MTB on kenties Suomen paras maastopyöräilytapahtuma, Syötteen kansallispuiston henkeäsalpaavissa maisemissa ja upeilla, haastavilla reiteillä. Tapahtuma on vaativa, mutta suunnattu kaikille jo jonkin verran kokemusta maastopyöräilystä omaaville.

  • Koe kansallispuiston upea erämaaluonto maastopyörän selässä
  • Tarjolla vaihtelevaa ja haastavaa polkua – ei juuri minkään vertaa tieosuuksia
  • Hikisiä nousuja ja hurjia laskuja, mm. Suomen suurin loppunousu!
  • Hyvät matkailualueen palvelut tapahtumapaikan yhteydessä – vietä vaikka kunnon lomareissu samalla!
  • Matkat n. 32 km / n. 65 km / n. 130 km (2019)
  • Yhteislähtö (3 lähtöryhmää) ja sähköinen ajanotto / livetulokset
  • Sarjat M/N 18, M/N yleinen, e-MTB, M40, M50, N45, Single Speed, Fat Bike, Joukkue 65 km
  • Parhaat palkitaan, lisäksi arvontapalkintoja!

Tervetuloa nauttimaan Syötteen luonnosta lauantaina 7.8.2021!

Lisätiedot ja ilmoittautuminen Syöte MTB -maastopyöräilytapahtumaan

LIIKKUMINEN ALUEELLA KILPAILUN AIKANA:

Tapahtuman reitti kulkee mm. välillä Iso-Syötteen pääpysäköintialue – Pärjänkievarintie – Pärjänjoentie – Svantentie – Nestorintie – Luokanvaara. Tapahtumassa on n. 600 osallistujaa. Pääpysäköintialueen eteläpuoli on normaalisti avoinna.

Tapahtuman lähdöt tapahtuvat yhteislähtöinä Iso-Syötteen pääpysäköintialueen pohjoisosasta la klo 09:00, 09:30 ja 10:00. Lähdöt tapahtuvat johtoauton perässä, ja tällöin teiden & risteysten muu liikenne pysäytetään tarpeen mukaan liikenteenohjaajien toimesta siksi aikaa, että osallistujat pääsevät ohitse.

Alueen asukkaita ja mökkiläisiä pyydetään välttämään liikennöintiä moottoriajoneuvoilla alueella lähtöjen aikaan, eli noin 08:50 – 10:30. Lähtöjen välissä on mahdollista kulkea, mutta pyydämme tällöin olemaan erittäin varovaisia.

Pieni osa osallistujista ajaa kaksi kierrosta, jolloin kyseiset osallistujat ajavat samaa reittiä uudestaan välillä 11:45 – 14:45. Pyydämme tällöinkin noudattamaan varovaisuutta alueella liikkuessa.

Pärjänjoentie voi olla suljettuna Luontokeskukselta Rytinkisalmentielle asti klo 20:00 saakka. Tällöin vain välttämätön liikenne sallitaan.

Alla lähtö- ja maalialueen reittikartta. M & L = Maali ja lähtö. Koko reitin reittikartta ja tapahtuman aikataulu ovat nähtävillä osoitteessa www.syotemtb.fi .

Lisätietoja antavat:
Tapahtuman johtaja Pekka Tahkola, p. 040 7394003 ja liikenteenohjauksen vastuuhenkilö Heino Ruuskanen, p. 0400 346 097
Kiitos paljon ja tervetuloa seuraamaan tapahtumaa!

Tapahtuma järjestetään

  • 7.8.2021