”Sammalplaneetta” Salla-Mari Kalasniemen taidenäyttely

”Sammalplaneetta – Miten kauniisti se soittaa sieluasi

Riidenliekovöissä, jäkälää keuhkoissa, naavasuonia synnytän. Tyhjien luiden vuosirenkaat piirtävät pilviä poutasäähän. Havupuut halkeilee kairassa kaikuen. Lujaverinen näkee ennen muita sen, mikä nousee esiin Sielun pohjamudista. Annat minun juosta vapaana suen suolla, märät mättäät askeleeni alla. Luon luontoni itse, Rouva Pohjolan sydänjuurista.

Salla-Mari Kalasniemen näyttelyssä vaelletaan varjoissa ja valoissa suon rajatiloissa etsien jotain. Suo on loputon inspiraationlähde upottavine silmineen, väkevine rohtoineen ja arvokkaine asukkeineen. Lämpimästi tervetuloa näyttelyyn Syötteen luontokeskuksen aukioloaikoina kesäkuusta elokuuhun.

Salla-Mari Kalasniemi (s. 1992) asuu Kuusamossa metsän ja järven välissä, mutta pitää itseään aina ja ikuisesti kemiläisenä. Hän käsittelee taiteessaan kaipuuta luonnon karun kauniiseen mielentilaan ja sykliseen elämänrytmiin. Hänelle on tärkeää kuvata maailmaa, jossa eläinyksilöiden hyvinvoinnilla on merkitystä, luonnon monimuotoisuutta kunnioitetaan sekä suojellaan.”

Nettisivut: https://skalasniemi.wordpress.com/

Sähköposti: skalasniemi.art@gmail.com

Instagram: @skalasniemi

  • Syötteen luontokeskus