”Luontoihmeitä”- Anni Tuovisen taidenäyttely Syötteen luontokeskuksessa

”Luontoihmeitä”- Anni Tuovisen taidenäyttely Syötteen luontokeskuksessa

Syksyn väriloiston alkaessa Syötteen luontokeskukseen saapuu rovaniemeläisen Anni Tuovisen taidenäyttely. Luontoihmeitä -näyttely koostuu luontoaiheisista maalauksista, joita on maalattu vuosien varrella.

Tuovinen kertoo, että taulujen ideat syntyvät kirjoja katselemalla tai ulkona liikkuessa. Luonto on jokapäiväinen ihme, ja yhtenä esimerkkinä hän mainitsee lintujen muuton. Monet tauluista kuvaavatkin lintuja. Laulujoutsen on Tuovisen suosikkilintu, ja monissa näyttelyn tauluissa se esiintyykin.

Maalaaminen on Anni Tuoviselle tärkein harrastus. Värit tuovat iloa elämään ja antavat innostusta. Maalaaminen on myös keino käsitellä erilaisia tunteita ja tuoda niitä esille. Tuovinen kertoo: ”Surun, pettymyksen, ilon ja riemun voi maalata tauluun. Itseään pitää kannustaa. Täytyy sanoa, osaan maalata ja osaan piirtää. Samaa täytyy sanoa toisille. Jokainen osaa omilla taidoillaan.”

Anni Tuovinen on aiemmin pitänyt näyttelyitä muun muassa Rovaniemen pääkirjastossa sekä Saarenkylän kirjastossa. Reilu 10-vuotta sitten hänen töitään oli esillä Syötteen luontokeskuksessa. Tuovinen käy nykyään tukitöissä K-marketissa ja vapaa-ajallaan hän maalaa, soittaa pianoa ja nauttii ihmisten seurasta.

Tuovisen töihin voi tutustua Syötteen luontokeskuksella 2.9.–28.10. joka päivä klo 10–16. Samalla voi tutustua vuoden alussa uudistettuun ” Rakkaudella luontosi”-näyttelyyn. Syötteen luontokeskuksella palvelee myös Kahvila Kerkkä.

Vapaa pääsy, tervetuloa!

  • Syöte Visitor Centre
  • Syötteen luontokeskus