”Luonnosta voimaa” sekä ”Pohjois-Pohjanmaan ja Koillismaan luontoa” -näyttelyt

Lämmin kesä on jäänyt yllättäen taa, ja ilmassa on alkanut olla hetkittäin syksyn tuntua. Sateiden johdosta sieniä on alkanut nousta metsiin ja loppukesän runsas mustikkasato on ilahduttanut monia Syötteellä vierailleita. Syksyksi Syötteen luontokeskuksen vaihtuva näyttely sekä kahvila saavat jälleen uutta ilmettä, kun esille tulee Henry Frantsin valokuvia sekä Arja Äikkään ihastuttavaa grafiikkaa. Molempia näyttelyitä pääsee ihastelemaan syyskuun alusta aina marraskuun loppupuolelle saakka.

”Pohjois-Pohjanmaan ja Koillismaan luontoa”

Henry Frantsi on vieraillut Syötteen luonnossa jo vuodesta 1985 ja valokuvaus on hänelle pitkäaikainen harrastus. Kaikki kuvat ovat alusta loppuun saakka taiteilijan omaa käsialaa. Frantsin valokuvissa esiintyy pääasiassa suomalaisia luonnonmaisemia, lintuja ja eläimiä, osa tilanteista kuvattuna piilokojun suojista.

”Luonnosta voimaa” – Arja Äikkään metalligrafiikkatyöt

Pudasjärven Sarakylässä syntynyt Arja Äikäs on jo pienestä pitäen oppinut kädentaitoja äidiltään. Hänen opettajiinsa lukeutuvat muun muassa Paavo Tolonen, Mette Savolainen ja Susanna Suikkari. Luonnon ihmeet ovat taiteilijan suurin innostuksen aihe. Äikäs tutustui metalligrafiikkaan reilu kymmenen vuotta sitten, ja menetelmästä on tullut tärkeä osa hänen taidettaan.

Syötteen luontokeskuksen ohjelmistossa on syksyn mittaan monipuolisia tapahtumia, joihin kaikki ovat tervetulleita. Luontokeskus on avoinna lokakuun 27. saakka tiistaista sunnuntaihin kello 10 – 16, marraskuussa palvelemme tiistaista perjantaihin kello 10-16. Lisätietoja tapahtumista nettisivuillamme.

  • Lisätietoja:
    Syötteen luontokeskus,
    syote(at)metsa.fi
  • Syötteen luontokeskus