”Luonnon keskellä” ja ”Matkamuistoja” -vaihtuvat näyttelyt luontokeskuksella

Kesä tuo tullessaan Syötteen luontokeskuksella uusia vaihtuvia näyttelyitä. Asta Siuruan näyttely ”Luonnon keskellä” ja Iijoen Taiteilijoiden grafiikan harrastajien näyttely ”Matkamuistoja” ovat esillä 5.6. alkaen aina elokuun loppuun saakka.
Yli-Iiläinen käsityöyrittäjä Asta Siurua on tehnyt käsitöitä jo vuodesta 2002 lähtien. Siuruan elämään huovutus on tullut aikoinaan lampaiden myötä, ja töissään hän käyttääkin raaka- aineena pääosin suomenlampaan villaa. Valmistustavaksi Asta mainitsee märkähuovutuksen ja apuna toimii myös rullauskone joka mahdollistaa isojen huopien sekä pienimuotoisempien sarjatuotannon. ”Aiheet huovutettuihin seinätekstiileihin saan luonnosta ja sen ihmeellisistä ilmiöistä. Aiheet jalostuvat huovutuksessa pehmeän maalauksellisiksi joko realistisiksi tai vähän tyylitellymmiksi seinätekstiileiksi”, Siurua kertoo teoksiensa syntymisestä.
Iijoen Taiteilijoiden grafiikan harrastajat ovat kokoontuneet kerran viikossa talven aikana. Työskentelymenetelmänä käytetään vanhoja perinteisiä tekniikoita, mutta samalla työstetään ja kokeillaan uusiakin, kertoo kurssin opettaja Arja Äikäs. Näyttelyyn töitään esille tuovat Vuokko Nyman, Taina Niemelä, Elvi Räisänen, Seija Vuolanto, Seija Jaara sekä Ullamaria Stenius.
Asta Siuruan huovuttamaa Kannonpää istuinalusta on myytävänä Syötteen luontokeskuksella.  Myös metalligrafiikkatöiden vedoksia on mahdollista lunastaa itselleen. Syötteen luontokeskus on avoinna kesäkuun alusta 17.6. saakka tiistaista lauantaihin kello 10-16. Juhannusviikosta alkaen luontokeskus on avoinna tiistaista sunnuntaihin kello 10-16.

Luontokeskukseen on vapaa pääsy, tervetuloa!

  • Syötteen luontokeskus