Gambat tunturissa: Talvinen konserttipäivä Syötteellä

Päivän aikana voit nauttia talven riemuista lasketellen, lautaillen, hiihtäen, pyöräillen tai lumikengin, sekä pääset musiikkimatkalle 1500–1600-luvun maisemiin gambayhtye Eloisa Consortin konsertissa LumiAreenalla. Ennen konserttia voit myös osallistua ohjatulle lumikenkäretkelle upean luonnon keskellä. Lumikenkäretken kesto on n. 1 h 40 min ja hintaan kuuluu oppaan palvelut sekä varusteet. Lumikenkäretki tulee varata viimeistään 15.2.2023.

Vaihtoehtona omalle autolle pääset Oulusta Iso-Syötteelle ja Syötteen luontokeskukselle myös Saaga Travelin bussilla. Bussiin voi nousta myös Jäälistä, Kiimingistä tai Pudasjärveltä. Syötteen alueelta löydät hyvin hoidetut rinteet, laajan latuverkoston, monipuoliset maastoreitit, useita välinevuokraamoita ja tasokkaan ravintolatarjonnan. Saat Saaga Travelin kautta Hiihtokeskus Iso-Syötteen hissiliput ja välinevuokrat etuhintaan.

KONSERTTI: ELOISA CONSORT & THE SPIRIT OF GAMBO
Konsertin pääosassa ovat viola da gambat ja gambaconsortmusiikki. Ohjelma koostuu englantilaisesta ja alankomaalaisesta 1500–1600-lukujen musiikista, säveltäjäniminä mm. Adrian Willaert, Jacobus Clemens non Papa ja William Lawes. Ja mitäpä olisi gambaconsortkonsertti ilman John Dowlandin musiikkia! Konsertin kesto on n. 60 min, ei väliaikaa.

Helsingissä vuonna 2015 perustettu gambayhtye Eloisa Consort koostuu nuorista ammattimuusikoista, jotka työskentelevät aktiivisesti ja monipuolisesti vanhan musiikin parissa. Nykyisin Ensemble Nylandian siipien suojissa toimiva yhtye on konsertoinut muun muassa BarokkiKuopiossa ja Rovaniemen KontraPunctum-festivaalilla, sekä tehnyt yhteistyötä Q Consort- ja The Royal Wind Music -nokkahuiluyhtyeiden sekä mezzosopraano Debi Wongin kanssa. Yhtyeellä on ollut vuosien varrella ilo soittaa Suomen Kulttuurirahaston omistamalla viola da gamba -soitinkvintetillä.

Eloisa Consort
Johanna Kilpijärvi
, diskanttigamba
Martti Laivuori, diskanttigamba
Anthony Marini, tenorigamba
Pieta Mattila, tenorigamba
Anna Pulakka, bassogamba

Konserttielämyksestä pääset halutessasi nauttimaan myös pötkötellen, sillä konserttia voit kuunnella myös makuuasennosta! Suosittelemme ottamaan mukaan oman joogamaton tai muun alustan ja miksei tyynynkin. Tarjolla on myös perinteisempi istumakatsomo. Juhlatamineissa tai ilman, olet tervetullut konserttiin juuri sellaisena kuin olet: vaikka toppahousuissa tai villasukissa ja posket punaisina päivän ulkoilusta.

PÄIVÄN AIKATAULU
8.00 Lähtö Oulusta (tarkista lähtöpaikat Saaga Travelin sivuilta tästä linkistä)
10.00 Ohjattu lumikenkäretki (kesto n. 1 h 40 min) / omatoimista ulkoilua
14.00 Konsertti: Eloisa Consort & The Spirit of Gambo (kesto n. 60 min)
16.00 Paluu Ouluun

LIPUT
konsertti 15/10 €
Ticketmaster, Oulu10-palvelupisteet, kulttuuritalo Valveen lippumyymälä, ovelta tuntia ennen konserttia.

  • LumiAreena