Ladut ja talvireitit

Monipuolisia latuja sekä talvireittejä

Syötteen alueen maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Kauniissa maisemissa löytyy hiihtoreittejä jopa 120 kilometrin verran niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille. Latuja kunnostetaan aina Vappuun saakka. Lähes kaikilla laduilla saa hiihtää kytketyn koiran kanssa. Talvireittejä on kaiken kaikkiaan yli 80 kilometriä, joista suurin osa kulkee Syötteen kansallispuistossa.

Latupäiväkirja

Muista maksaa latumaksu, mikä Syötteellä tarkoittaa latupassia. Latupasseja myyvät alueen yritykset:
Syötteen luontokeskus, Tunturi Market, Syötekylän kauppa, Syötteen keskusvaraamo, Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syöte, Hotelli Kide.

Hinnat:

  • Päivä 5€,
  • viikko 15€
  • kausi 30€.

Latupasseista kertyneet summat käytetään suoraan latujen ylläpitoon.

Katso ajantaisainen latujen kunnostustilanne:
Latukartta ja kunnossapito

Tiedusteluihin vastaa Liikuntapaikkamestari Heino Ruuskanen
puh. 0400 346 097
heino.ruuskanen (at) pudasjarvi.fi

Latukartta ja kunnossapitotilanne

Tutustu sähköiseen latukarttaan, jonka avulla saat reaaliaikaista tietoa latutilanteesta.

Syöte

0 km hoidettuja latuja
Tietoa ei saatavilla

Latukartat ja reittimaksut

Syötteen alueen latujen kunnossapidosta vastaa latupooli.

Talvireittejä kunnostavat Syötteen latupooli (Toraslammelta etelään) sekä Metsähallitus (Toraslammelta pohjoiseen). Syötteen latupoolin rahoituksesta vastaavat ensisijaisesti alueen yrittäjät, Metsähallitus ja Pudasjärven kaupunki.

Latujen ja talvireittien käyttäjille myydään latupasseja ja latukarttoja, niistä saaduilla varoilla rahoitetaan osa reittien kunnossapidosta.

Latupasseja ja latukarttoja voit ostaa seuraavista paikoista:

Syötteen luontokeskus, Hotelli Iso-Syöte, Hotelli Pikku-Syöte, Syötteen keskusvaraamo, Tunturi Market Iso-Syöte.

Vuokravälineet ja huolto

Iso-Syöte

Vuokravälineet
puh. 0201 476 476

Pikku-Syöte

Vuokravälineet
puh. 08 8154171

Latukahvilat

Ahmatuvan latukahvila

Ahmatuvan latukahvila on toistaiseksi suljettuna. Erämaakahvila sijaitsee 8 km päässä Syötteen luontokeskukselta keskellä Syötteen kansallispuistoa. Voit kulkea sinne joko hiihtämällä tai talvireittiä pitkin. Varaa mukaan Ahmatuvalle käteistä rahaa. Kahvila ollessa suljettuna Ahmatupa toimii autiotupana.

Ahmatuvan latukahvilan yrittäjä:
Tommi Pintamo-Kenttälä 040 5825355

Pytky Cafe

Pytky Cafe on avoinna la 2.5 asti klo 10-16. Aikatauluihin saattaa tulla muutoksia, joten seuraa Instagramin ja Facebookin ilmoittelua tai soita!

Pytky Cafen upea hirsinen rakennus huokuu entisajan kämppämeininkiä ja ilmapiiriä kuvaillaan rennon rauhoittavaksi. Kahvilan yhteydessä toimii myös laadukasta lähi- ja paikallisruokaa tarjoava tilausravintola. Kahvilan sisustamisessa on käytetty pääosin kierrätystavaraa. Hirsi itsessään on niin vaikuttava elementti, että se saa näkyä jylhänä ja kauniina.

Kahvilasta on saatavilla käsitöitä ja muuta paikallista tuotetta. Meidän täysmaitoon ja voihin tehdyt, aamulla paistetut munkit ovat saavuttaneet suuren suosion. Tervetuloa maistelemaan!

Pytky Cafen yhteystiedot:
Mari 040 5292317
Kirsi 040 0936146