Musti ja Lysti kutsuvat tunturiin laskemaan ja leikkimään! Hiihtokeskus Iso-Syötteen Lumimaan perherinteet, pulkkamäki, ihka elävät porot, liukumäki, leikkipaikka ja Seikkailureitti viihdyttävät koko perhettä. Alueen ravintoloista löytyvät lasten suosikkiruuat, Romekievarissa pääsee pelaamaan hauskoja pelejä, Hotelli Iso-Syötteellä uimaan ja Pärjänkievarilla karkkibingoon. Maskottiporot Musti ja Lysti järjestävät rinteillä hauskoja tapahtumia. Iso-Syötteellä viihtyy koko perhe!

Lumimaa

Lumimaan erikoisuus on Mustin ja Lystin oma, metsän siimeksessä mutkitteleva Seikkailureitti. Luminen metsä, jännittävä reitti ja hauskat tehtävärastit kutsuvat paikalle yhä uudestaan. Metsään onkin piilotettu niin paljon kaikkea hauskaa, ettei niitä yhdellä laskulla mitenkään huomaa! Vai joko löysit salareitin tai Tarmo-pöllön piilottamat joulusukat? Seikkailureitiltä löytyy myös vaihtuva tehtävä, jonka oikeasta vastauksesta saa pienen palkinnon hiihtokoulun tiskiltä.

Lumimaan hissit ovat ilmaisia alle 7-vuotiaille kypäräpäille. Myös pulkkamäki on ilmainen, eikä aina tarvitse mennä alamäkeen, sillä lumilabyrintti tulee Lumimaahan myös tänä talvena!

Nyt mennään! Perherinteissä vauhdin hurmaa tarjoavat kaikenikäisille laskettelijoille ja lumilautailijoille sopivat pujottelurata, aaltolatu ja MiniStreet. Myös vanhemmat ovat tervetulleita (jos näin hurjaan menoon uskaltavat heittäytyä), sillä näissä suorituspaikoissa vietetään perheiden parasta yhteistä aikaa.

Perherinteet ovat pitkät ja leveät, joten tilaa on kaikentasoisille laskijoille. Hisseistä on useita poistumispaikkoja, joten kynnys aloittamiseen on matala – Lumimaa on aina sopivan hurja!

Seikkailumetsä

Iso-Syötteen Lumimaa on lasten oma alue Vuoden 2012 Hiihtokeskuksen parhaalla paikalla. Mitä Lumimaasta sitten löytyy? Hauskuutta, uskallusta, veikeyttä ja vinhaa uutuutta!

Omalla alueella on turvallista peuhata, opetella ja nauttia lumileikeistä. Lumimaa on lasten ehdoilla suunniteltu alue, jossa on tekemistä lapsille ja lapsiperheille koko loman ajan.

Kukas tuolla mutustaa eväitä? Jo Lumimaan portilla tapaat omassa aitauksessaan asuvat poromme Mustin ja Lystin, jotka eivät lainkaan pistä pahakseen syöttämistä ja ihailua. Löydät Lumimaasta upouuden ankkurihissin sekä nappihissin, Lastentalo Hippulan hoitopalvelut, makkaranpaistopaikkoja ja ilmaisen naruhissin ja taikamaton.

Ja onhan siinä poroilla ihmettelemistä, kun lapset säntäävät heti aamun valjettua liukumäkeen, pulkkamäkeen, nappihissiin yksi, mattohissille toinen ja pian yhdessä vinhaa vauhtia kohti Seikkailureittiä.

Hiihtokoulu

Vaikka lapsi olisi ensimmäistä kertaa suksilla, Wernerin hiihtokoulussa hän pääsee tutustumaan laskettelun tai lautailun saloihin ammattitaitoisten opettajien ohjauksessa. Hiihtokeskus Iso-Syötteellä perheen pienimmät pääsevät tutustumaan laskettelun iloon hauskalla ja turvallisella tavalla. Lisää tietoa Iso-Syötteen hiihtokoulun sivuilta.

Majoitus

Lapsiperheet on otettu huomioon myös alueen majoitustarjonnassa. Syöttötuoli ja matkasänky kuuluvat monessa majoituskohteessa varustukseen. Mutta ei hätää, jos ne eivät kuulu, sillä jokaiseen kohteeseen on mahdollista tilata lisämaksusta niin syöttötuoli kuin matkasänkykin.

Lasten kanssa majoituttaessa myös sijainti on tärkeä. Syötteellä on monia majoitusvaihtoehtoja, jotka sijaitsevat niin rinteiden kuin hiihtolatujenkin läheisyydessä. Näin isommat lapset pääsevät helposti omatoimisesti laskettelemaan tai hiihtämään. Perheille sopivia majoituskohteita Iso-Syötteen tunturin juurella ovat mm. ski-in KIDE Hotelli. KIDE Hotellista löytyy linkkihuoneita ja huoneissa on myös mahdollisuus lisävuoteeseen. Huoneissa on oma hyvin varusteltu keittiö. Lisäksi mökkimajoitusta löytyy läheltä rinteitä, kuten Kaarnikka, Kultasiipi tai Romerinteen Kartano 14B.

Mökeistä suosittelemme:

Ravintolat

Iso-Syötteen ravintolat toivottavat koko perheen tervetulleeksi

Kaikista ympäri tunturia sijaitsevista ravintoloista löytyy aikuisten makuun olevien ruokien lisäksi lasten suosikit. Koko perhe on aina tervetullut, eikä meillä tarvitse pelätä ääntä, kyllä sitä tunturiin mahtuu! Ilo ja leikki kuuluvat hiihtokeskukseen, myös ravintoloihin.

Suosittelemme:

Ravintola Tovaglia sijaitsee KIDE Hotellin yhteydessä. Italiaishenkinen ravintola tarjoilee monipuolisesti aamiaista, lounasta ja a la cartea. Romekievari on keskeisellä paikalla eturinteiden alla. Jos perheessänne lasketaan jo isommissa rinteissä tai parkissa, on lasten menoa helppo seurata täältä. Listalta löytyvät junioreiden ikisuosikit, munkki ja kaakao jälkkäriksi on must!

Vinkki! Raikas ulkoilma ja laskettelu saattavat nälättää jo ennen lounasaikaa. Nappaa Tunturi Marketista paketti makkaraa ja pillimehut; Lumimaan nuotiopaikoilla voit näppärästi seurata lasten touhuja makkaranpaiston lomassa.

Luontokeskus

Syötteen luontokeskus tarjoaa lapsille ja lapsiperheille tietoa, tekemistä ja elämyksiä. Luontokeskuksessa on runsaasti maksutonta ohjelmaa ja tekemistä – filmejä, valokuvasuunnistusta ja puuhanurkka. Löydätkö sinä Pekka Pöllön kaverit Lastuja selkosilta –näyttelyn uumenista? Voit myös vuokrata lastenkantorinkan tai frisbeegolf-kiekkoja.

Syötteen Luontokeskus sijaitsee metsän keskellä ja vartioi siellä kansallispuiston porttia. Alueella on lapsiperheille hyvin soveltuvia ja hyvin opastettuja retkeilyreittejä, myös talvisin!

Mustin ja Lystin tarinaLue lisää Mustin ja Lystin seikkailuista!

Julkaistu 14.4.2016

Mustin ja Lystin tarina – Ei sauna puitta lämpeä

Ei sauna puitta lämpeä ”Eiköhän lämmitetä tostaisauna”,

Lue lisää
Julkaistu 7.4.2016

Mustin ja Lystin tarina – Jaloporon tähtikuvio

Jaloporon tähtikuvio  

Lue lisää
Julkaistu 31.3.2016

Mustin ja Lystin tarina – Avantoa suurempi ahven

Avantoa suurempi ahven Pilkkireppu? Kyllä. Kaira? Jep. Pilkkijakkara ja lämpimänä pysymistä auttavat tavarat? Mukana. Eväsreppu, jossa eväsleipiä, palleroporonjäkälämuffinsseja ja höyryävän kuumaa kaakaota? Ehdottomasti. Pikkuporot Musti ja Lysti olivat pakanneet kaiken tarvittavan joulukuista pilkkiretkeä varten. Mukaan otettiin vielä kännykkä. Erinomaisen tärkeää oli myös kertoa isälle ja äidille, mille vesistölle ja mihin kohtaa sitä he olivat menossa. Jos tuli iso tai pieni hätä, vanhemmat tietäisivät, minne vesat olivat menneet.

Lue lisää
Julkaistu 24.3.2016

Mustin ja Lystin tarina- Huimaa vauhtia pulkkamäessä

Huimaa vauhtia pulkkamäessä ”Joka on viimeinen alhaalla, joutuu tuomaan kaikkien laskuvälineet takaisin ylös”, Musti julisti pulkkamäen huipulta. Hän lähetti itsensä, Lystin ja pikkulintu Tarmon liikkeelle:

Lue lisää
Julkaistu 17.3.2016

Mustin ja Lystin tarina – Moottoriporo

Moottoriporo ”Vauhtia vauhtia, vielä lisää vauhtia”, Lysti kannusti. Velipoika Musti oli joutunut vetojuhdaksi. Lysti istui pulkassa ja Mustin tehtäväksi oli langennut pitää vauhtia yllä. ”Milloin vaihdetaan osia?”, Musti aneli. ”Ei koskaan. Sinähän lupasit, että minä saan antaa sinulle yhden tehtävän siitä edestä, kun tiskasin astiat tänään puolestasi. Nyt siis turpaa soukemmalle ja anna palaa”, Lysti ilakoi. Mustilta alkoi jo vauhti hiljetä. ”En minä ole mikään moottoriporo”, hän valitti.

Lue lisää