Aktiivinen liikkuja viihtyy Syötteen kansallispuiston metsissä

Julkaistu:

Tommi Kaukola on ahkera Syötteen kävijä jo vuodesta 1990. Ylläksen maisemissa lapsuutensa viettänyt Tommi on löytänyt nykyisen sielunmaisemansa Syötteeltä ja Tommi viettää mökillänsä aikaa perheen ja ystävien kanssa. Urheilullinen mies toimii Oulun Partioaitan myymäläpäällikkönä, mutta vapaa-ajat vietetään luonnon helmassa. 

  • Lumilautailu on ollut aina intohimo ja olen ollut mukana järjestämässä tapahtumia ja rakentamassa lumilautaparkkeja jo 90-luvulla. Syötteen alue tuli tutuksi ja samalla reviiri rinteistä laajeni myös syvemmälle metsiin. Samalla kohteesta muodostui myös ympärivuotinen käyntipaikka. Omatoimiset retket antavat mahdollisuuden kulkea omia reittejään, kertoo polkujuoksua ja retkeilyä harrastava Tommi.

Tommi on osallistunut lukuisiin polkujuoksutapahtumiin ja treenaa polkujuoksua yksin ja ystäviensä kanssa. Syötteen mökki toimii tukikohtana metsiin suuntautuvilla retkillä ja miehen voi tavata kymmenienkin kilometrien päässä Syötekylästä metsän keskeltä. Toisinaan polkujuoksuretkille mukaan lähtee myös ultakevyt teltta ja reppu ja yö vietetään metsän siimeksessä.

  • Metsä on tärkeä elementti minulle. Perheen kanssa tehdään myös yhteisiä retkiä joko patikoiden tai pyöräillen. Tykkään olla luonnossa ympäri vuoden ja Syöte tarjoaa hyvät mahdollisuudet nauttia kiireetöntä aikaa harrastusten parissa. Syötteellä on sopivasti kaikkea: upea luonto, hyvät palvelut ja mukavia ihmisiä. Tänä kesänä on haaveissa toteuttaa alamäkiajo rinteessä, omatoiminen melontaretki Naamankajoella tai juosta Livojärveltä polkuja pitkin Syötteelle, suunnittelee Tommi.

Tommin vinkit 

  • poikkea välillä tutuista kuvioista ja kokeile jotain uutta. Esimerkiksi Rytilammet ja Petäjävaara ovat näkemisen arvoinsia käyntikohteita.
  • Huskytilavierailu on meidän perheen yhteinen juttu. Käymme säännöllisesti moikkaamassa ja rapsuttelemassa Syötteen Eräpalveluiden koiria. Muista sopia käynti etukäteen.
  • Pyöräily perheen tai ystävien kanssa vaikkapa Syötteen kierroksella. Eväsreppu mukaan ja vietä retkellä vaikka koko päivä. 
  • Pistäydy pizzalla Tunturipubissa, se kannattaa! 

Teksti: Ulla Anttila

Kuvat: Tommi Kaukola