Hiihtokeskus Iso-Syöte Maakunnallinen Yrittäjäpalkinto 2020

Julkaistu:

Maakunnallinen Yrittäjäpalkinnonsaaja valikoitui tänä poikkeuksellisena vuotena Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien hallituksen tekemän alkukarsinnan jälkeen yhdeksän loppukilpailussa mukana olleen yrittäjän joukosta avoimen äänestyksen perusteella.

– Loppukilpailussa mukana oli huikeita yrityksiä alueeltamme, joiden joukosta Hiihtokeskus Iso-Syöte sai äänestyksessä ykköspaikan, sanoo Pohjois-Pohjamaan Yrittäjien puheenjohtaja Jussi Riikonen. Tämä koronavuosi on todella haastanut meitä kaikkia yrittäjiä ja erityisesti matkailualan toimijoita. Olen erittäin iloinen, että palkinnon saa juuri tänä vuonna matkailualalla toimiva Hiihtokeskus Iso-Syöte, Pudasjärveltä, jatkaa Riikonen.

Katso esittelyvideo täältä. 

Tarina Hiihtokeskus Iso-Syötteen takana

Hiihtokeskus Iso-Syöte juhlii tänä vuonna 40 vuotista taivaltaan Suomen eteläisimmällä tunturilla. Terentjeffin perhe on omistanut keskuksen ja pyörittänyt toimintaa 20 vuotta. Yrittäjäpariskunta Jorma ja Tarja Terentjeffin vastuut ovat vuosien aikana jakautuneet selvästi omiin uomiinsa. Jorman tehtävänä on ollut yrityksen kehittäminen, tulevaisuuden suunnitelmat, sekä yrityksen talous ja rahoitus. Tarja puolestaan on vastannut vuosia tiiminsä kanssa käytännössä kaikista hiihtokeskuksen päivittäisistä asioista.

Tarjan ja Jorman lisäksi toiminnassa ovat olleet mukana jo toistakymmentä vuotta lapset Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi ja Mikko Terentjeff sekä miniä Veinalotta Vesterinen. Lähes kaikissa hiihtokeskuksen tehtävissä aikanaan harjoitelleet sisarukset kantavat nykyisin molemmat oman vastuualueensa keskuksen toiminnoissa. He ovat olleet vahvasti mukana kehittämässä Iso-Syötettä; sosionomiksi opiskellut Heidi on ollut vaikuttamassa erityisesti lapsille suunnattuihin palveluihin ja -rinteisiin. Urheilu- ja valmennuskoulutuksia omaava Mikko puolestaan on keskittynyt jo vuosien ajan Iso-Syötteen hiihtokoulun ja valmennuspuolen kehittämiseen. Lisäksi hänen vastuullaan on ollut temppuilijoille tarkoitettujen parkkirinteiden kehittäminen. Tämän pitkäjänteisen työn ansiosta Iso-Syötteellä on kilpailtu viime vuosina kansallisia kilpailuja, niiden joukossa myös lumilautailun ja freestylehiihdon Suomenmestaruus kilpailut.

Toimintaa ympäri vuotta

20 vuoden omistajuuden aikana hiihtokeskuksen kehittämiseen on satsattu paljon. Viimeisempien näkyvien toimien joukossa on toiminnan ympärivuotistaminen. Terentjeffin perheen rakennuttama, Iso-Syötteen rinteiden juureen marraskuussa 2019 valmistunut KIDE Hotelli palvelee aktiivista lomailijaa ja se on kaikilta puoliltaan suunniteltu kestäväksi osaksi matkailualueen toimintaa ja kehitystä. Talvisin hotelli on laskettelijan ja hiihtäjän ykkösvalinta ja muina vuodenaikoina se palvelee Iso-Syötteen pyöräileviä, ja muita liikkuvia asiakkaita. Suurin muutos kesätoiminnassa tapahtui kuitenkin rinteillä, kun Iso-Syötteen hissit pyörivät historiallisesti ensimmäistä kertaa myös läpi kesän 2020. Alamäkipyöräilystä innostunut Mikko Terentjeff päätti valjastaa myös Suomen eteläisimmän tunturin alamäkipyöräilijöiden käyttöön. Kuten parkeissa, on myös pyöräilyssä taustalla oma intohimo ja halu tehdä parasta asiakkaille, mutta myös itselle. Ensimmäisen kesän vastaanotto oli loistava, mutta kehitystä jatketaan vauhdilla, ja kesälle 2021 on jo paljon uutta luvassa.

Palkittu yritys toimii ajan hermolla

Hiihtokeskus Iso-Syöte on vuosien aikana niittänyt useita alan palkintoja, mm. kansainvälisen World Ski Awards organisaation Suomen paras hiihtokeskus-palkinnon, Suomen hiihtokeskusyhdistyksen Vuoden hiihtokeskus-palkinnon ja tuoreimpana paras hiihtokoulu-palkinnon. Toive palkinnoista ei kuitenkaan aja kehitystä, Terentjeffin sisarusten ideologia on kehittää Iso-Syötettä jatkuvasti siihen suuntaan, minkälaisessa paikassa he itse aktiivisina harrastajina ja lomailijoina viihtyisivät. Vanhemmilta opittu taito olla aina ajan hermolla teknologisissa ratkaisuissa, uusissa markkinoinnin mahdollisuuksissa, sekä katsoa viiden ja kymmenen vuoden päässä näkyvään Iso-Syötteeseen kulkee vahvasti mukana tekemisessä. Tärkeimpänä voimavarana yrittäjän työssä he kokevat omien puolisoidensa ja perheen tuen, sekä työn mielekkyyden, joka tulee mahdollisuudesta kehittyä ja kehittää.

Lisätietoja yrityksestä:
Jorma Terentjeff
jorma.teretjeff@avanti.fi
p. 0400 682 112

 

Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon saaneet yritykset:

1979 KOPO-Konepohja Oy, Oulu
1980 Oulun Puukaluste Oy, Oulu
1981 Talousneuvos Antti Jurvakainen, Muhos
1982 Mistex Oy, Raili ja Otto Koivumaa, Haapavesi
1983 Pölkky Oy, Kuusamo
1984 Lauri Kuokkanen Oy, Kempele
1985 Tj. Rainer Lindeman, Koskilinjat Oy, Oulu
1986 Miilukangas Ky, Raahe
1987 Hammarin Sähkö Oy, Oulu
1988 Matti Kylmänen, Rantsila
1989 Polar Electro Oy, Kempele
1990 Veljekset Paakinaho Oy, Haapavesi
1991 Oulun Kone ja Laakeri Oy, Oulu
1992 Kauppapuutarha Pekka Rönkkö, Pyhäjärvi
1993 Pörhön Autoliike Oy, Oulu
1994 Kinnusen Mylly, Utajärvi
1995 Sah-Ko Oy, Oulu
1996 Ojala-yhtymä, Oulainen
1997 Kellon Saha Oy, Haukipudas
1998 Niemitalon Juustola, Pudasjärvi
1999 Jot Automation Group Oyj, Oulunsalo
2000 Tillman Ky, Muhos
2001 Tahkola Tilitoimistot Oy, Oulu
2002 Elektrometalli Oy, Kempele
2003 Korsu Oy, Raahe
2004 Kymppi-Eristys Oy, Oulu
2005 Ouman Oy, Kempele
2006 Pyyn Saha ja Höyläämö Oy, Oulainen
2007 Kuusamon Uistin Oy, Kuusamo
2008 Betamet Oy, Oulu
2009 E. Helaakoski Oy, Raahe
2010 Koodiviidakko Oy, Oulu
2011 OK Graniitti Oy, Oulainen
2012 Novia Finland Oy, Oulu
2013 Tutoris Oy, Oulu
2014 Mitta Oy, Oulu
2015 Profin Oy, Pudasjärvi
2016 Ruskon Betoni Oy, Oulu
2017 Tevo Oy, Raahe
2018 Feelia Oy, Pyhäntä
2019 Nevalanmäen Perhekodit Oy, Haapavesi
2020 Hiihtokeskus Iso-Syöte Oy, Pudasjärvi

Lisätietoja valinnasta:
pj. Jussi Riikonen
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät
p. 040 3100 501