Hiihtokeskus Iso-Syötteellä uusi polvi otti ohjat käsiin

Julkaistu:

Hiihtokeskus Iso-Syötteellä on käynyt kuhina tänä vuonna. Uusi Bike Park eli hissipyöräilypuisto avattiin Iso-Syötteen rinteille juhannuksena 2020. Kesä ja syksy ovat olleet vilkasta pyöräilyn osalta. Harrastajia vieraili läheltä ja kaukaa, ja laji vei monet aloittelijatkin mennessään. Myös syksyllä pyöräilijöitä on riittänyt alueella. Uudessa ski-in KIDE Hotellissa on riittänyt vierailijoita kesä- ja syyssesongin aikana.

Myös muita muutoksia on ollut ilmoilla, sillä Iso-Syötteellä on tehty sukupolvenvaihdos. Jorma ja Tarja Terentjeff, ovat omien sanojensa mukaan ”siirtyneet takapenkille” ja nuoremmasta sukupolvesta, Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvestä ja Mikko Terentjeffistä on tullut hiihtokeskuksen enemmistöomistajia. Lisäksi operatiivinen johto on siirtynyt heidän käsiinsä.

Sukupolvenvaihdosta on valmisteltu pitkään ja aika oli kypsä keväällä 2020, jolloin muutos lähti liikkeelle.

– Ei oikeastaan ollut mitään erityistä syytä sille, miksi muutos tehtiin juuri tällöin. Ehkä nyt vain oli oikea aika, toteaa Jorma Terentjeff.

Mikko ja Heidi ovat kasvaneet tiiviisti mukana Iso-Syötteen toiminnassa jo nuoresta pitäen, joten tehtävänkuva ei ole uusi. Molemmat ovat olleet pitkään töissä hiihtokeskuksessa ja johtaneet operatiivista toimintaa yhdessä vanhempiensa kanssa. Heidän visioiden mukaan on toteutettu mm Lumimaa-konsepti, Seikkailumetsä, SnowParkin uudistukset, Ministreet ja Airforcen toiminta.

Lokakuussa Iso-Syötteen hiihtokoulu sai palkinnon pitkäjänteisestä kehitystyöstä lajin parissa, ja tuli valituksi vuoden 2020 Suomen parhaaksi hiihtokouluksi. Tämä on merkittävä tunnustus työstä, jota Mikko ja Heidi ovat kehittäneet vuosien ajan, niin ideoiden kuin opettaen ja valmentaen. Heille molemmille on tärkeää, että alalle saadaan uusia harrastajia jo nuoresta iästä lähtien.

Mikon ja Heidin lapsuuskuva Iso-Syötteeltä.

Mikko Terentjeff toimii rinnetoiminnan johtajana ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi toimii henkilöstöjohtajana ja asiakaspalvelusta vastaavana. Osana yrittäjäperhettä työskentelee myös markkinointipäällikkö Veinalotta Vesterinen, joka viettää äitiyslomaa tällä hetkellä.

– Sukupolvenvaihdos tuo mukanaan vastuuta, jota olemme jo vuosien varrella ottaneetkin. Vallitseva maailman tilanne luo haasteita, mutta olemme luottavaisin mielin tulevan talven suhteen. Pystymme tarjoamaan elämyksiä koko perheelle turvallisuusohjeet huomioiden. Lumella harrastaminen on lähellä meidän sydäntä ja toivommekin, että myös tulevana talvena saisimme kaikki nauttia tunturin tarjoamasta mielenrauhasta, toteaa Heidi.

Perhekuva vuodelta 2019.

Jorma Terentjeff jatkaa uuden KIDE Hotellin toimitusjohtajana, joka avattiin Iso-Syötteen rinteiden juurelle marraskuussa 2019. Hotelli rakennettiin tukemaan hiihtokeskuksen toimintaa ja lisäämään ympärivuotista matkailua alueelle. Koko yrittäjäperhe odottaa innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan.