Hiihtokeskus Iso-Syöte valittiin Vuoden hiihtokouluksi 2020

Julkaistu:

Vuoden hiihtokeskus, lähikeskus ja hiihtokoulu palkittiin Suomen Hiihtokeskusyhdistys ry:n vuosikokouksessa eilen tiistaina 6.10.2020. Kokous huipentui gaalaan, jossa voittajat julkaistiin. Iso-Syöte valittiin vuoden hiihtokouluksi 2020.

Palkintoja jaettiin Rukan maisemissa ja Hiihtokeskus Iso-Syötteen yrittäjä Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi oli mukana jännityksellä seuraamassa palkintojen jakoa.

”Iso-Syötteen hiihtokoulu kantaa hienosti vastuunsa uusien harrastajien tuomiseksi laskettelun ja lumilautailun pariin kehittämällä aktiivisesti innovatiivisia tuotteita, palveluita ja konsepteja. Näistä hyviä esimerkkejä ovat Airforce sekä alueen ekaluokkalaisille suunnatut kokeilumahdollisuudet”. Näin luki Visit Finlandin myöntämässä kunniakirjassa ja vuoden hiihtokoulu 2020 palkinnon alla.

Ensitunnelmat olivat iloa ja hymyä täynnä:

Mahtava juttu kerta kaikkiaan! Asian eteen on tehty pitkäjänteisesti töitä ja hiihtokoulu on kehittänyt keinoja, joilla saadaan lisää harrastajia ja ihmisiä pysymään lajin parissa, iloitsee Heidi Terentjefff-Jaurakkajärvi.

Iso-Syöte on panostanut hiihtokouluun jo vuosien ajan. Yrittäjäperheen Heidi ja Mikko Terentjeff nähdään usein itse opettajan saappaissa. Talvella 2020 yrittäjät järjestivät maksuttomia hiihtokouluja alueen ekaluokkalaisille lapsille. Lisäksi Mikko Terentjeffin luotsaama Iso-Syötteen Airforce on laskettelija- ja lautailijanuorille suunnattu ryhmä, jonka keskiössä ovat yhteishenki ja kavereiden kanssa tekeminen. Hiihtokoulun johtajana toimiva Mikko Terentjeff on myös mukana vastaamassa hiihdonopettajien koulutuksesta Suomessa Hiihdonopettajien ry:n kautta.

Iso-Syöte on vuosina 2017, 2018 ja 2019 kansainvälisissä World Ski Awardseissa Suomen parhaaksi hiihtokeskukseksi valittu laskettelukeskus. Terentjeffin perhe on omistanut keskuksen vuodesta 2000. Iso-Syötteen kasvava matkailukeskittymä sijaitsee Pudasjärvellä, luonnonkauniin Syötteen kansallispuiston ympäröimänä 140 kilometriä ja n. 1,5 tuntia Oulusta Koilliseen.