Tervetuloa uuteen Iso-Syöte Bikeparkkiin!

Julkaistu:

Juhannuksena 2020 avattavassa Iso-Syöte Bike Parkissa lasketaan pyörällä hauskoja alamäkiratoja ja nautitaan laskettelun kaltaisesta vauhdin hurmasta! Alueelta löytyy laskureittejä ensikertalaisista lajia jo pidempään harrastaneille.

Perhealueen kaksi vihreää reittiä on tehty ensikertalaiset mielessä. Täältä on helppo aloittaa, vaikka olisit ensimmäistä kertaa bikeparkissa. Reitit on päällystetty maalla ja mutkia on hieman korotettu ja kallistettu. Alhaalta katsottuna oikeanpuoleinen reitti menee rinnettä poikittain pitäen vauhdin maltillisena. Vasemmanpuoleisella reitillä voi jo hieman kasvattaa vauhteja, linjan ollessa pääsääntöisesti rinteen suuntainen. Myös kokeneemmat pyöräilijät nauttivat perhealueen hyvin tehdyistä reiteistä, ne sopivat loistavasti lämmittelyyn ennen siirtymistä ylös tunturiin. Näillä reiteillä pärjäät pyörällä kuin pyörällä!

Tunturin huipulta lähtevällä sinisellä pääreitillä on mittaa yli kaksi kilometriä! Rataan kuuluu vauhdikkaita osuuksia ja kallistettuja mutkia, se on koko matkan ajalta päällystetty maalla tai soralla.  Reitillä on mukava nautiskella ja katsella miltä hiihtokeskusmaisema näyttää kesällä!

Pääreitiltä poikkeava, punainen Enduro 2 on rinteen luonnollista pohjaa ja kivikkoa myötäilevä haastavampi pätkä, jossa kokeneempi pyöräilijä voi kokeilla enduroajamista. Reitti palaa takaisin pääreitille noin 700 metrin enduro-osuuden jälkeen.

Pääreitin lopussa on kolme valintaa. Pyöräilijä pääsee halutessaan alas aloittelija-alueen kautta, tai hän voi valita keskimmäisen linjan, joka on niin sanottu banked slalom-osio. Banked slalomissa on todella korkeat kaaret, joissa voi ilotella kovemmassakin vauhdissa. Kolmantena vaihtoehtona on hyppyrilinja, joka muodostuu useammasta laatikkomallin hyppyristä. Näissä hyppyreissä pääsee kokeilemaan ensimmäisiä ilmoja pyörällä, kaikki hyppyrit ovat kierrettävissä.

Alhaalta katsottuna vasemmalla mutkittelee Enduro 3. Tämä reitti valmistuu kesäkuun aikana, valmista tulee lumitilanteen salliessa avajaisviikonloppuun mennessä. Reitti on tyyliltään enduromainen, sillä hyödynnetään olemassa olevia luonnonmuotoja. Muokkauksia ja lisäkallistusta mutkiin tehdään vain vähän. Karttaan piirretty reitti on tässä vaiheessa suuntaa antava, ratamestari Sauli Hjerppe tekee viimeiset linjaukset lumien sulettua.

Siniselle pääreitille ja punaisille enduroreiteille suositellaan jousitettua pyörää ja kypärä on pakollinen. Iso-Syötteen vuokraamosta vuokrata enduropyörän ja asianmukaiset suojat, sekä kypärän. Pyörämallina valikoimassamme on Specialized Stumpjumper comp, joka sopii ominaisuuksiltaan mainiosti myös alueen maastopyöräreiteille.

Kausikortit Bike Parkkiin ovat nyt myynnissä lippukaupassa.