Kuusi tarinaa Syötteeltä: Jakso 1Veinalotta ja Mikko

Julkaistu:

Mikko Terentjeff:
Olen hiihtokeskus Iso-Syötteellä rinnetoimen johtajana ja yrittäjänä.

Veinalotta Vesterinen:
Ja minä olen hiihtokeskus Iso-Syötteellä ja meidän uudessa Kide-hotellissa markkinointipäällikkönä.

Täällä tunturissa ei oikeastaan ole sellaista perustyöpäivää. Jokainen päivä on tosi erilainen. Markkinoinnin tehtävissä vaikuttaa tosi paljon se, minkälainen keli on. Me haluamme aina kuvaa siitä, mitä minäkin päivänä tapahtuu. Aika paljon tuolla rinteillä liikun ja sitten toki paljon toimistolla täällä ja Oulussa.

Mikko:
Minullakin se vaikuttaa oikeastaan aika paljon, mikä kausi meillä on. Jos on hiljaista, niin olen enemmän suorittavassa työssä eli joko hiihdonopetuksessa, valmentamassa tai tuolla snowparkin puolella. Sitten kun on sesonki ja enemmän toimintaa, niin yleensä häärin taustalla ja autan siellä missä pystyn.

Veinalotta:
Meidän työssämme täällä tunturissa on parasta nähdä asiakkaat. He tulevat tänne aina hyvällä fiiliksellä. Saan tehdä oman lajin, eli lumilautailun, parissa töitä. Ei se oikeastaan työltä edes tunnu.

Mikko:
Kun saa asiakkaalle opetettua uuden lajin, mikä on itselle intohimo, niin se on parasta, varsinkin jos he kokevat, että siitä tuli myös heidän lajinsa. Toisaalta taas snowparkin puolella on hienoa nähdä miten meidän juniorlaskijat kehittyvät. Siitä huomaa, että ne suorituspaikat toimivat, kun niistä on laskettu niin paljon, että ne ovat ihan hirveässä kunnossa päivän päätteeksi.

Noin kymmenen vuotta sitten aloimme keskittyä snowparkeihin. Olen ylpeä nähdessäni sen työn tuloksen. Tuolla laskee paljon pieniä ja vanhojakin laskijoita, joille kaikille löytyy se suorituspaikka.

Olen alkanut käymään Syötteellä kolmivuotiaasta alkaen. Isälläni oli täällä firman mökki ja täällä oltiin kaikki lomat ja viikonloput. Tulin suoraan armeijasta tänne hiihdonopetushommiin viettämään välivuotta ja se kestää näköjään vieläkin. 12 vuotta olen täällä ollut töissä.

Veinalotta:
Olen harrastanut lumilautailua lapsesta asti ja tasan kymmenen vuotta sitten muutin Ouluun. Hain täältä hiihdonopettajan töitä ja olin lumilautaopettajana ensimmäiset kaudet. Sitten tavattiinkin Mikon kanssa ja tänne olen jäänyt. Kivaahan se on, että tässä pääsee yhdessä aamulla lähtemään töihin ja jakamaan asioita. Tämä on meille paljon enemmän, kuin työ.

Mikko:
Siihen vaikuttaa se oma intohimo lajiin ja tekemiseen, mutta erityisesti ihmiset ja se, että monesta henkilökunnan tyypistä on tullut hyviä ystäviä. Heidän kanssaan työskentely on mahtavaa.

Veinalotta:
Monet, jotka tulee vähän kauempaa ja joille Syöte ei ole tuttu paikka, yllättää se, miten upea paikka tämä on. Meillä on talvella valtavasti lunta ja mielettömän kaunis kansallispuisto. Isoin muutos tämän kymmenen vuoden aikana, minkä olen täällä ollut, on tietoisuus Iso-Syötteen olemassaolosta. Nyt kun vaikkapa messuilla juttelee ihmisten kanssa, niin moni jo tietää paikan ja tuntee sen ehkä niistä piirteistä, joista me toivotaankin: siitä, että täällä on paljon lunta, hienot olosuhteet, hyvät rinteet, parkit ja ladut.

Mikko:
Jotkut ovat saattaneet jopa käydä täällä. Kymmenen vuotta sitten moni ei osannut laittaa Syötettä edes kartalle. Siinä on valtava ero.

Kaikki tarinat