Kuusi tarinaa Syötteeltä: Jakso 2Janita

Julkaistu:

Olen Janita Puolakanaho, 26-vuotias pudasjärveläinen ja työskentelen Syötteellä Pärjä Ski Bistrossa ravintolapäällikkönä.

Normaalina työpäivänäni herään aamulla kello 9 aikoihin ja tulen 10 aikoihin töihin. Ensin aukaisen ravintolan, keittelen kahvit ja paistan pullaa. Kun on sesonki päällä, niin aika nopeasti rupeaakin tulemaan laskettelijoita kaakaolle ja syömään. Päivät menevät tosi mukavasti asiakkaita palvellen. Työnkuvaan kuuluu myös huolehtia tilaukset, ja että henkilökuntaa on riittävästi töissä. Ja että paketti on kasassa ja homma pyörii.

Olen kotoisin Pudasjärven kylältä. Muutin 12 vuotta sitten yläasteikäisenä tänne Syötteelle. Silloin jo ihastuin tähän paikkaan. Täällä on uskomattoman kaunista ja viihtyisää sekä hieno luonto ja ihanat ihmiset. Vuonna 2010 aloitin työt Pikku-Syötteellä. Tein ravintolassa tarjoilijan hommia, olin hiihtokeskuksen puolella vuokraamossa ja pyöritin kahvilaa. Siirryin Iso-Syötteen puolelle ravintola Romekievariin ja sieltä siirryin esimiehen mukana tänne Pärjään.

Moni on kysynyt, että miksi olen jäänyt tänne ja ollut täällä näinkin monta vuotta, mutta tämä tuntuu kodilta. Olen tykännyt aina asiakaspalvelutyöstä. Olen muutenkin sosiaalinen ihminen ja viihdyn ihmisten parissa hyvin. Tykkään myös tästä sesonkiluontoisuudesta: että välillä on erittäin kiire ja sitten toisinaan hyvinkin rauhallista. On kiva, että kesäaikana on rauhallisempaa eikä ole niin paljon porukkaa, mutta sitten sitä syksyllä aina odottaa, että alkaisipa äkkiä kausi. Silloin täällä Syötteellä on ihmisiä ja meininkiä ihan eri tavalla. Koko paikka herää eloon.

Asiakkailta on kiva kuulla, miten täällä on niin rauhallista ja kaunista. Myös asiakaspalvelua on kehuttu paljon joka paikassa. Lapsiperheille ja luonnossa liikkujille on tosi hyvät puitteet ja täällä on varmasti yksi Suomen parhaista maastoreiteistä. Vuosia tässä seuranneena on ollut kiva huomata, että palvelut ovat kehittyneet tosi paljon ja esimerkiksi ravintoiloissa tarjonta on monipuolistunut. Täällä on mielestäni monenlaiselle matkailijalle älyttömän hyvin tekemistä.

Syötteellä on niin kaunis luonto. Kaunein näky ikinä on se, kun talvella on tykkypuita ja pimeää ja hiihtokeskuksen valot palavat.

Kaikki tarinat