Iso-Syötteen maksuttomat hiihtokoulut olivat jättimenestys

Julkaistu:

Kuluvalla talvikaudella Hiihtokeskus Iso-Syöte on tarjonnut kaikille Oulussa, Kempeleessä, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella asuville 1. luokkalaisille maksuttoman laskettelupäivän. Hiihtokoulupäiviä järjestettiin yhteensä 5 erillistä sunnuntaipäivää, ajankohtana tammi-helmikuu 2020. Ilmainen hiihtokoulu oli jättimenestys ja ryhmät menivät nopeasti täyteen. Oppilaita oli yhteensä 111.

Päivät alkoivat turvallisesti Iso-Syötteen hiihtokoululta, jonka jälkeen lapset saivat välineet ja hissilipun käyttöönsä loppupäivän ajaksi ilmaiseksi. Tavoitteena oli tarjota hauska ja turvallinen laskettelukokemus kaikille seudun ekaluokkalaisille. Tempauksen takana ovat Iso-Syötteen yrittäjäsisarukset Mikko Terentjeff ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi.

– Meille tärkeää on tarjota lapsille mahdollisuus päästä kokeilemaan uutta lajia laadukkaan hiihdonopetuksen kautta. Hauska ja turvallinen ensikosketus antaa mahdollisuuden kipinän syttymiselle, kertoo lumilautaryhmää opettanut Mikko Terentjeff. Myös aikuiset ovat innokkaita opettelemaan uusia lajeja. Meillä käy paljon aikuisia opettelemassa sekä lumilautailun-, että laskettelun alkeita. Moni on saattanut joskus vuosikymmeniä sitten kokeilla lajia, mutta muistot eivät ole välttämättä parhaita, johtuen tuon ajan välineistä ja mahdollisesti opetuksen puutteesta. Hiihtokoululla saa mielekkään ja hyvän startin myös aikuinen.

 

 

Myös vanhemmilta sateli kiitosta hiihtokoulun järjestämisestä. Moni tuli kokeilemaan laskettelua ensimmäistä kertaa Iso-Syötteelle. Iso osa aikuisista, jotka toivat lapsensa hiihtokouluun, totesivat että aikovat ehdottomasti tulla uudestaan. Laskettelu onkin selvästi monelle perheelle mahdollisesti ainoa koko perheen harrastus.

Syyt tempauksen takana

Terentjeffin sisarukset pitävät tempausta erittäin onnistuneena. Tavoitteena oli saada uusia harrastajia lajin pariin ja tutustuttaa lapsia lumilajeihin. Hiihtokoulujen ansiosta saatiin yli 100 uutta harrastajaa. Yleisfiilis ja palaute oli positiivista.

Eilen sunnuntaina 9.2. oli viimeinen ilmainen hiihtokouluryhmä. Viimeisenä päivänä oppilaat olivat tyytyväisiä ja ilmapiiri oli innostunut. Eräs pieni poika oli istunut rinteessä mietteliäänä ja Mikko Terentjeff oli mennyt tiedustelemaan fiiliksiä. Poika oli todennut: ”Kyllä tästä ammattilaiseksi tulee”.

– Kokonaisuudessaan oli mahtavaa, että lapsia oli niin paljon! Mikko Terentjeff iloitsee.

Hiihtolomille Mikko suositteleekin lasten Werneri-tunteja, jotka ovat hyvä paikka startata lasketteluharrastus. Werneri-kurssit alkavat hiihtolomaviikoilla 8-10 joka maanantai ja torstai. Kurssit ovat kaksipäiväisiä.