Iso-Syötteen ilmaiset hiihtokoulut alkoivat viikonloppuna, vanhemmilta sateli kiitosta

Julkaistu:

Kuluvalla talvikaudella Hiihtokeskus Iso-Syöte tarjoaa kaikille Oulussa, Kempeleessä, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella asuville 1. luokkalaisille laskettelupäivän. Eilen sunnuntaina 12.1. ensimmäinen ryhmä innokkaita laskettelijan- ja lumilautailijanalkuja pääsi tutustumaan lajien saloihin aurinkoisessa säässä. Päivä alkoi turvallisesti hiihtokoulusta, jonka jälkeen lapset saivat välineet ja hissilipun käyttöönsä loppupäivän ajaksi ilmaiseksi. Tavoitteena on tarjota hauska ja turvallinen laskettelukokemus kaikille seudun ekaluokkalaisille. Tempauksen takana ovat Iso-Syötteen yrittäjäsisarukset Mikko Terentjeff ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi.

Tyttärensä Annikin hiihtokoulun sujumista Iso-Syötteen Lumimaassa seuraamassa ollut Pudasjärveläinen Annu Jaakkola kehui mahdollisuutta aloittaa laji helposti.

– Ihanaa nähdä miten tytär viihtyy taitavan opettajan ohjauksessa. Ekaluokkalaisten menoa on mukava seurata, he kun ovat selvästi oppineet jo lyhyen koulu-uransa aikana ottamaan ohjeita vastaan, Annu kertoi katsellessaan Heidi Terentjeff-Jaurakkajärven perässä kiemurtelevaa lapsijonoa.

Annikki Jaakkola pääsi ensimmäistä kertaa suksille Heidi Terentjeff-Jaurakkajärven opissa.

Jaakkolat olivat rinteessä ensimmäistä kertaa, mutta hienosti sujuneen kokeilun ansiosta tarkoitus oli tulla pian uudelleen laskettelemaan. Päivän tarjoamaa helppoutta kehuivat myös muut vanhemmat. Moni mainitsi laskettelun kokeilemisen olleen jo aiemmin mielessä, mutta tilaisuuden ansiosta kaikki hoitui helposti ja tuli lähdettyä tunturiin.

Opetuksen jälkeen kaikki hiihtokoululaiset saivat ensimmäiset omat hissiliput.

– Meille tärkeää on tarjota lapsille mahdollisuus päästä kokeilemaan uutta lajia laadukkaan hiihdonopetuksen kautta. Hauska ja turvallinen ensikosketus antaa mahdollisuuden kipinän syttymiselle, kertoo lumilautaryhmää opettanut Mikko Terentjeff. Lapsi ei kuitenkaan tarvitse olla lajin aloittaakseen: Meillä käy myös paljon aikuisia opettelemassa sekä lumilautailun-, että laskettelun alkeita. Moni on saattanut joskus vuosikymmeniä sitten kokeilla lajia, mutta muistot eivät ole välttämättä tuon ajan välineistä ja mahdollisesti puuttuneen opetuksen ansiosta parhaita. Hiihtokoululla saa mielekkään ja hyvän startin myös aikuinen.

Laskettelu onkin selvästi monelle perheelle mahdollisesti ainoa koko perheen harrastus.

– Usein lapset tutustuvat talvilajeihin vanhempien esittelemänä, mutta ilmaisen laskettelupäivämme ansiosta näyttää olevan niin, että homma voi mennä myös toisin päin, nauraa Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi.

Tempauksen takana ovat Iso-Syötteen yrittäjäsisarukset Mikko Terentjeff ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi.

Ensimmäisessä ilmaisessa laskettelupäivässä oli mukana reilu tusina 1.luokkalaista, yhteensä ilmoittautuneita on noin 50. Seuraaviin neljään laskettelupäivään on vielä tilaa.

Lisätietoa: ilmaiseen hiihtokouluun ja laskettelupäivään ovat tervetulleita osallistumaan kaikki Oulun suuralueella, Kempeleessä, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella vakituisesti asuvat, tammikuussa 2020 1. luokalla koulussa olevat lapset. Laskettelupäiviä järjestetään Hiihtokeskus Iso-Syötteellä vielä 19.1., 26.1., 2.2., 9.2.2020. Laskettelupäivään tulee ilmoittautua kirjallisesti ennakkoon sähköpostilla osoitteeseen hiihtokoulu@isosyote.com. Ilmoittautua tulee viimeistään edellisenä päivänä klo 14 mennessä. Lapsi voi osallistua yhteen ilmaiseen laskettelupäivään. Hiihtokeskus Iso-Syöte tarjoaa lapselle hiihtokoulutunnin, koko päivän hissilipun ja välinepaketin, johon kuuluu sukset tai lumilauta, monot ja kypärä. Huoltajan tulee huolehtia lapsen kuljetuksesta Iso-Syötteelle ja takaisin, sopivasta talvivaatetuksesta, ruokailuista sekä valvonnasta hiihtokoulun päättymisen jälkeen.