ResQ hävikkiruokaa Pikku-Syötteeltä

Julkaistu:

Nuoriso- ja vapaa-ajankeskus Pikku-Syöte on aloittanut yhteistyön hävikkiruokaa välittävän ResQ Clubin kanssa.

Pikku-Syöte on ensimmäinen ResQ-palvelua tarjoava yritys Pudasjärven alueella, josta voi tilata ja noutaa ylijäämäruokaa edullisempaan hintaan tämän kätevän sovelluksen kautta.

Kokeilimme viime talven ajan hävikkiruoan myyntiä karavaanareillemme. Ruokaa kyllä meni, mutta myynti ei saanut tarpeeksi laajaa näkyvyyttä, Pikku-Syötteen keittiömestari Ilkka Tuominen toteaa.

ResQ Club on hävikkiruokaa myyvä sovellus, jonka kautta käyttäjä voi ostaa ravintoloilta yli jääneitä ruoka-annoksia. Käyttäjä voi etsiä sovelluksen avulla itseään lähinnä olevan ruoka-annoksen ja noutaa ateriansa itse. Ruokaostos maksetaan pankkikortilla. Tuomisen mukaan Pikku-Syötteen keittiön ruoanvalmistushävikki on minimoitu reseptiikkaa kehittämällä ja ruuan valmistusta jaksottamalla. ResQ:n avulla saadaan vähennettyä loppuakin ylijäämää.

Tämä ResQ on kyllä tosi hyvä juttu. Aina ei jaksa tehdä ruokaa itse ja kun meiltä kerran saa maukasta kotiruokaa edulliseen hintaan, niin kyllähän sitä kannattaa kokeilla. Lisäämme hävikkiruokaa myyntiin sovellukseen yleensä iltapäivisin, Tuominen vinkkaa.

Pikku-Syötteeltä voi ResQ-palvelun kautta tilata ja noutaa päivän aikana ylijääneitä pääruokia. Peruskotiruokaa, kuten makaronilaatikkoa saa puolisen kiloa vain noin kolmen euron hintaan.

Koko Suomen ravintola-alan ruokahävikki on arvioiden mukaan 75 – 85 miljoonaa kiloa vuodessa. Suurin osa hävikistä syntyy linjastoruokailujen tarjoilutähteistä ja ylivalmistetusta ruoasta, joita ei voida hyödyntää uudelleen.

Ruokahävikki ravintola-alalla on yleisesti ottaen aivan valtava. Teemme jatkuvasti töitä sen vähentämisen eteen ja ResQ on yksi moderni tapa vaikuttaa tähän. Lisäksi pyrimme vaikuttamaan myös asiakkaisiin lautashävikin minimoimiseksi, Pikku-Syötteen johtaja Mika Pekkala kuvailee.

ResQ Club on suomalainen yritys, jonka sovellus toimii myös Saksassa, Ruotsissa ja Hollannissa. Sovelluksella on jo yli 300 000 rekisteröityä käyttäjää, jotka pelastavat joka kuukausi kymmeniä tuhansia kiloja ruokaa päätymästä roskiin.


Lue lisää Pikku-Syötteen yhteiskuntavastuusta:
https://pikkusyote.fi/info/yhteiskuntavastuu/

Lue lisää ResQ Clubista:
https://www.resq-club.com/fi/