Iso-Syöte tarjoaa ilmaista laskettelunopetusta kaikille 1.luokkalaisille

Julkaistu:

Alkaneella talvikaudella Hiihtokeskus Iso-Syöte tarjoaa kaikille Oulussa, Kempeleessä, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella asuville 1. luokkalaisille laskettelupäivän.

Päivä alkaa turvallisesti hiihtokoulusta, jonka jälkeen lapset saavat välineet ja hissilipun ilmaiseksi käyttöönsä loppupäivän ajaksi. Tavoitteena on tarjota hauska ja turvallinen laskettelukokemus kaikille seudun ekaluokkalaisille.

Tempauksen takana ovat Iso-Syötteen yrittäjäsisarukset Mikko Terentjeff ja Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi, jotka toimivat myös kyseisinä päivinä hiihtokoulun opettajina. Lapset ovat tervetulleita osallistumaan yhteen viidestä laskupäivästä.

Heidille ja Mikolle ammattitaitoinen hiihdonopetus on sydämen asia.

 

Sisarukset ovat molemmat harrastaneet laskettelua ja lumilautailua Suomen eteläisimmässä tunturissa pienestä saakka. Myöhemmin, perheen ostettua hiihtokeskuksen vuonna 2000, he molemmat ovat työskennelleet Iso-Syötteellä mm. hiihdonopettajina. Nyt he haluavat mahdollistaa tämän hauskan, talvisen, ulkoliikuntamuodon oppimisen kaikille alueen ykkösluokkalaisille.

”Olemme onnekkaita, kun vanhempamme harrastivat laskemista, sitä kautta mekin päädyimme lajin pariin,” kertoo Heidi Terentjeff-Jaurakkajärvi ja jatkaa: ”kaikkien lapsien vanhemmat eivät kuitenkaan ole laskettelua tai lumilautailua itse harrastaneet ja nyt haluamme tarjota erityisesti heille mahdollisuuden päästä kokeilemaan lajia.”

Heidi on toiminut vuodesta 2007 alkaen hiihdonopettajana.

 

Suomen hiihdonopettajat RY:n kouluttajanakin toimiva Mikko Terentjeff on innoissaan kutsumassa uusia laskettelijan- ja lumilautailijanalkuja Iso-Syötteelle: ”Meille on erityisen tärkeää tarjota jokaiselle kampanjaan osallistuvalle lapselle laadukas hiihdonopetus. Sen avulla lasketteluun tai lumilautailuun saatava ensikosketus on paitsi hauska, myös turvallinen.” Mikko kannustaa myös laskettelua jo harrastavia lapsia ja aikuisia hyödyntämään hiihtokoulujen palveluita. ”Lajissa pääsee huomattavasti nopeammin alkuun hiihtokoulussa, mutta myös kokeneiden harrastajien laskuun tulee usein paljon uutta opettajan avulla.”

Kampanjaan osallistuville lapsille tarjotaan aamupäivän hiihtokoulun lisäksi välineet ja hissilippu koko laskupäivän ajaksi. ”Laskeminenhan on sosiaalinen laji! Meillä käy paljon perheitä ja kaveriporukoita ja vaikka mäessä mennään itse omilla välineillä, on seura olennainen osa laskettelua. Kun lapset ovat ensin saaneet valmiuksia hiihtokoulusta, voivat he kokeilla taitojaan rauhassa vaikkapa vanhempiensa kanssa.” Heidi vinkkaa.

Laskukaverit ovat iso juttu Iso-Syötteellä 

Iso-Syötteellä on panostettu jo vuosia isosti siihen, että lapset ja nuoret viihtyvät rinteessä.

”Airforce-laskutalli perustettiin kaudella 2013-2014. Sen tarkoituksena on kasata joka kausi kokoon porukka, joka tykkää käydä laskemassa meillä Iso-Syötteellä. Yhdessä sitten laskemisen lisäksi vietetään peli- ja leffailtoja, huolletaan välineitä ja tutustutaan tunturin eri työtehtäviin. Siinä samalla tutustuu muihin lapsiin ja nuoriin ja saa laskukavereita myös muille ajoille,” Mikko Terentjeff kertoo.

Viime kaudella Airforceen kuului yli 120 jäsentä, haku kaudelle 2019-2020 on auki syote.fi-sivustolla. Myös hiihtokoulun erilaiset kausituotteet ovat olleet suosittuja. ”Tarjoamme useamman kerran opetuskursseja, joissa keskitytään joko lajissa alkuun pääsemiseen tai tiettyyn kehitysalueeseen, vaikkapa freestyleen, eli temppuihin. Näissä tuotteissa parasta on se, että osallistujat oppivat hyvin tuntemaan toisensa, heillä on rinteessä varmasti hauskaa ja samalla he oppivat, välillä huomaamattaankin, uusia taitoja,” Mikko tiivistää.

 

Lisätietoa:

Ilmaiseen hiihtokouluun ja laskettelupäivään ovat tervetulleita osallistumaan kaikki Oulun suuralueella, Kempeleessä, Pudasjärvellä tai Taivalkoskella vakituisesti asuvat lapset, jotka ovat tammikuussa 2020 1. luokalla koulussa. Laskettelupäiviä järjestetään Hiihtokeskus Iso-Syötteellä 12.1., 19.1., 26.1., 2.2. ja 9.2.2020.  Laskettelupäivään tulee ilmoittautua kirjallisesti ennakkoon sähköpostilla osoitteeseen hiihtokoulu@isosyote.com. Ilmoittautua tulee viimeistään edellisenä päivänä klo 14 mennessä. Lapsi voi osallistua yhteen ilmaiseen laskettelupäivään. Hiihtokeskus Iso-Syöte tarjoaa lapselle hiihtokoulutunnin, koko päivän hissilipun ja välinepaketin, johon kuuluu sukset tai lumilauta, monot ja kypärä. Huoltajan tulee huolehtia lapsen kuljetuksesta Iso-Syötteelle ja takaisin, sopivasta talvivaatetuksesta, ruokailuista sekä valvonnasta hiihtokoulun päättymisen jälkeen.