Marraskuussa aukeavan LumiAreenan harjannostajaisia vietettiin helteisessä säässä

Julkaistu:

Iso-Syötteelle valmistuvan, Pudasjärven kaupungin LumiAreenan harjannostajaisia vietettiin juhannusviikon alussa. Suomalaiseen rakennuskulttuuriin kuuluvassa perinteessä juhlittiin areenan upeiden kelohirsisten seinien päälleen saamaa kattoa. Marraskuussa valmistuvalla areena tarjoaa tilat liikunnalle, juhlille ja erilaisille tapahtumille.

Pudasjärven kaupungin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mari Kälkäjä selvitti juhlapuheessaan kaupungin satsaavan edelleen vahvasti matkailun kasvuun ja erityisesti ympärivuotisuuteen, sekä Syötteellä, että muualla Pudasjärvellä. Areenan yhteyteen rakentuva 60 huoneen hotelli ja uudelleen aktiiviseen käyttöön päätyvä Safaritalo, sekä parkkialueen infrahanke olivat kaikki tärkeäitä osia hankekokonaisuuden toteutumisessa.

– Iso-Syötteen kehitys on tärkeää, sillä matkailun vaikutukset kunnan talouteen ja työllisyyteen kasvavat vuosi vuodelta. Kasvua, majoituspaikkoja ja ympärivuotisuutta tarvitaan ja LumiAreenalla on kokonaisuudessa tärkeä rooli, Kälkäjä kertoi.

Marraskuussa valmistuva areena vahvistaa Syötteellä selkeästi Suomen hirsipääkaupungin strategiaa matkailun lisäksi myös hirsirakentamisen ja lähiruuan osalta. Rakennusliike Lapti on yhdessä Kontio tuotteen kanssa toteuttanut Arkkitehtitoimisto Lukkaroisen suunnitteleman areenan. Kuten kaupungissa on totuttu, paikallisesta hirrestä rakennetaan suurinta ja parasta. LumiAreena onkin Suomen suurin, moderni hirsinen liikuntatila.

Ruokaa paikallisilta tuottajilta

Ravintoloitsija Anne Mikkola ihaili tulevan ravintolan maisemaa Luppovedelle.

 

Lähiruuan merkitystä alueella tulee huomattavasti kasvattamaan ravintoloitsija Anne Mikkola, jonka Tuba-ravintolakonseptin ensimmäinen Oulun ulkopuolinen ravintola tulee LumiAreenan yhteyteen. Juhlatilaisuudessa pitämässään puheessa Mikkola kiitteli vuolaasti kaupungin ja Syötteen muiden toimijoiden tarjoamaa apua.

– Olen alueella uutena yrittäjänä saanut mahtavan vastaanoton kaupungilta ja muilta yrittäjiltä. Tuba on vahvasti ekologinen yritys ja tavoitteemme on hyödyntää mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita ja lähellä tuotettua ruokaa. On ollut erittäin ilahduttavaa huomata, että Pudasjärveltä löytyy paljon tuottajia ja monen kanssa on jo päästy sopimukseen toimituksista.Paikkana Iso-Syötteen tunturi ja sitä ympäröivä upea Syötteen kansallispuisto tuntuu arvoillemme juuri oikealta paikalta toiminnallemme, Mikkola kertoi.

Ravintolatoiminnan lisäksi Tuba on ekohenkinen tapahtuma- ja kulttuuritoimija, jonka mukana alueelle on ensi talvesta lähtien luvassa paljon uutta toimintaa, tekemistä ja tapahtumaa kaiken ikäisille. Juhannuksen jälkeisellä viikolla käynnistyvät LumiAreenan lattiavalut, sen jälkeen päästään pystyttämään hirsiset väliseinät.

Lattian alle muurattiin osana juhlallisuuksia päivän Kaleva (17.6.) ja eurovaluuttaa. Kuvassa Mari Kälkäjä.