Lumilautailun SM-kilpailuissa ennennäkemättömiä suorituksia ja Rukajärvelle kultaa kaikissa lajeissa

Julkaistu:

Iso-Syötteellä kilpailtiin viikonloppuna lumilautailun suomenmestaruuksista Boarder crossissa, Slopestylessä ja Big Airissa. Kilpailut kestivät torstaista sunnuntaihin ja yhteensä yli sata lumilautailijaa mitteli suomenmestaruustitteleistä neljässä eri ikäsarjassa(Kids, Grom, Rookie ja Open). Kids-sarja(2008 ja myöhemmin syntyneet) nähtiin nyt lumilautailun suomenmestaruuskilpailuissa ensimmäistä kertaa, aiemmin kaikki nuorimmat ovat kilpailleet gromeissa.

Yhden näyttävän hypyn Big Airissa nähtiin suorituksia, mitä ei ole koskaan aiemmin Suomen kilpailuissa nähty. Huomiota keräsi Roni Aallon Groms-sarjassa(2004-2007 syntyneet) tekemä frontside 1080, jolla olisi voitettu tuomareiden mukaan myös seuraava sarja. Miesten avoimessa sarjassa jokainen kilpailija pyöritti 900 astetta tai enemmän ja jokainen viiden parhaan joukossa 1260 astetta- tai enemmän. Taistelu voitosta oli kuitenkin kahden kauppa, josta voittajaksi nousi Mikko Rehnberg. Hänen frontside 1440 sai hivenen paremmat pisteet kuin Kalle Järvilehdon backside tripla 1440.


Big Air voittajat

– Meni yllättävän hyvin. Tuli sellainen frontside tornado heitettyä ja pääsin jaloilleni alas. En ole ennen Suomen kisassa noin paljon pyörinyt, ja kun Kallekin teki tripla korkin, niin ei kyllä tällaista ole ennen Suomen kisassa nähty. Mikäs täällä oli laskea: plus kuusi, aurinko paistoi ja alastulo oli pehmeä. Täällä on ollut tosi kivaa, mukava olla vaihtelun vuoksi muualla SM-kisoissa, Rehnberg kertoi kilpailun jälkeen Lumilautaliiton tiedottajalle.

Slopestylen suomenmestaruuksista kilpailtiin lauantaina. Rataan kuului reilejä, eli kaiteita, ja hyppyreitä. Voiton naisten sarjassa vienyt Enni Rukajärvi kehui erityisesti Iso-Syötteellä ensimmäistä kertaa järjestettyä Kids-sarjaa, jossa kilpailivat 2008-syntyneet ja sitä nuoremmat.

– Junioreissakin oli tosi kovaa laskemista, varsinkin Kids-sarjaa oli kiva katsoa: siellä oli hyvää laskemista ja hyvä meininki. Hyvältä näyttää lumilautailun tulevaisuus ja mukava olla täällä paikalla, Rukajärvi kommentoi Lumilautaliitolle kilpailun jälkeen.

Miesten sarjan voittanut Rene Rinnekangas kommentoi Slopestylen tasoa SM-kilpailuissa erittäin kovaksi; toiseksi tullut Mikko Rehnberg ja kolmanneksi laskenut Aleksi Nevakivi olivat molemmat vain alla kolmen pisteen päässä voittotuloksesta. Lajissa maailmalla suursuosion saavuttanut Rinnekangas tituleeraakin Suomea yhdeksi lumilautailun johtavista maista.

Torstain Boarder crossissa kilpailemassa oli myös Suomen ainoa lajin maajoukkuelaskija Anton Lindfors. Hän oli ilahtunut nähdessään yli satapäisen osallistujajoukon, myös rata sai kelpo arvostelut.  Lajin pariin Lindfors kannustaa nykyistä useampia, monilla potentiaalia crossiin riittäisi, mutta harva harjoittelee ja kilpailee tosissaan.

Big Airin ja Slopestylen lisäksi Enni Rukajärvi voitti sarjassaan myös crossissa.

– Hyvältä tuntuu, oli jännä kisa ja jännittävä rata. Oli kovaa ajoa, lähtöpaikka ratkaisi aika paljon. Crossi lajina merkitsee aika paljon, kun sitä pääsee vain kerran vuodessa laskemaan. Ihan hauskaa, jännää touhua, Rukajärvi kommentoi Lumilautaliitolle.


Anton Lindfors, taustalla Enni Rukajärvi

Lumilautailun SM-kilpailut järjestettiin ensimmäistä kertaa Iso-Syötteellä, paikalliset menestyivät läpi viikonlopun

Iso-Syötteen omia tiimilaskijoita nähtiin kaikissa sarjoissa. Kids-sarjassa( 2008 tai myöhemmin syntyneet) kilpaili useita Iso-Syöte Airforcen jäseniä. Grom-sarjassa Iso-Syötettä edustivat Amateur Teamilaiset Roomeo Aalto, Aarni Harju ja Roni Aalto, sekä Rookieissa Juho Virsunen. Open sarjassa laski Iso-Syötteen oma poika Aleksi Nevakivi, sekä tiimilaskija Kalle Järvilehto.

Iso-Syötteen laskijoiden tulokset:

Boarder cross

KIDS Pronssia tytöissä Renee Aalto, hopeaa pojissa Pyry Posio ja pronssia Tuomas Pyykkönen.

GROM Kultaa Roni Aalto

ROOKIE Kultaa Juho Virsunen
OPEN Pronssia Kalle Järvilehto

Slopestyle

KIDS Kultaa tytöissä Renee Aalto, kultaa pojissa Pyry Posio.

GROM Pronssia pojissa Aarni Harju

ROOKIE Kultaa pojissa Juho Virsunen
OPEN Pronssia Aleksi Nevakivi

Big Air

KIDS Kultaa tytöissä Renee Aalto, hopeaa pojissa Pyry Posio.

GROM Kultaa Roni Aalto, hopeaa Aarni Harju.

ROOKIE Hopeaa Juho Virsunen

OPEN Hopeaa Kalle Järvilehto


Iso-Syötteen Airforcelainen Renee Aalto pärjäsi loistavasti tyttöjen Kids-sarjassa

Kaikki tulokset

Boarder cross: http://www.fsa.fi/index.php/download_file/523/187/
Slopestyle: http://www.fsa.fi/index.php/download_file/525/187/
Big Air: http://www.fsa.fi/files/5715/5525/5967/SM19_BA_TULOKSET.pdf