Iso-Syötteen kehityshankkeet edistyvät aikataulussa – mukana tuttuja huippuosaajia

Julkaistu:

Pudasjärven kaupungissa sijaitsevan Iso-Syötteen kehityshankkeet ovat edistyneet suunnitellusti. Mukaan on saatu lisää huippuammattilaisia, kun Oululainen Tuba Food & Lounge laajentaa Iso-Syötteelle. Lisäksi rakenteilla olevan hotellin johtajaksi on nimitetty matkailualan monitaituri Tero Mäki-Asiala. Myös Suomen Keskusvaraamo Oy on voimakkaasti mukana Iso-Syötteen keskuksen kehittämisessä.

Tuba ravintola- ja tapahtumayrittäjäksi Iso-Syötteelle

Ouluun vuonna 2013 perustettu ravintola Tuba Food & Lounge avaa toisen ravintolansa Iso-Syötteelle uuden hotellin ja areenan yhteyteen.

Erityisesti herkullisista burgereista ja artesaanipizzoista tunnettu ravintola haluaa tuoda alueelle myös terveellisiä vaihtoehtoja. Ravintola hyödyntää paikallista tuotantoa ja rakentaa tuotteensa siten, että hävikkiä syntyy mahdollisimman vähän.

Ravintolatoiminnan ohella Tuba järjestää vuosittain yli 100 tapahtumaa, joten kyseessä on kokenut tapahtumajärjestäjä. Sen myötä Iso-Syötteellä tullaan järjestämään eri kokoisia tapahtumia ympärivuotisesti, Lumiareenan monimuotoisia tiloja hyödyntäen.

– Haluamme laajentaa Tuban konseptia vieden ekologisuutta ja kiertotalousajattelua ravintolakonseptimme muodossa muillekin paikkakunnille. Tuomme Iso-Syötteelle mukanamme tapahtuma- ja kulttuurituotannon osaamista tavoitteenamme vahvistaa alueen vetovoimaisuutta ja ympärivuotisuutta yhdessä alueen toimijoiden kanssa, kertoo ravintoloitsija Anne Mikkola.

Ravintola avaa ovensa yhtä aikaa hotellin ja areenan kanssa.

Ravintola Tuba sijaitsee Oulussa Mannenkadulla.

Hotellinjohtajaksi alan huippuammattilainen

Huoneistohotelli Kide Oy:n hotellinjohtajaksi on valittu Tero Mäki-Asiala. Kyseessä on matkailu- ja ravintola-alan huippuammattilainen, jolla on vuosien kokemus hiihtokeskushotellien pyörittämisestä. Viimeiset kaksi vuotta Tero on toiminut hotellinjohtajana Lapland Hotel Oulussa.

Rakennustyöt käynnissä

Huoneistohotelli Kide Oy:n ja Lumiareenan rakennustyöt edistyvät suunnitelmien mukaan, molemmat avaavat ovensa marraskuussa 2019.

60-huoneisen hotellin perustukset on valettu ja katto on paikallaan. Tällä hetkellä käynnissä on maalämpökaivojen poraaminen, joka toteutetaan yhteistyökumppani ST1:n toimesta. Huoneiden valmistus on aloitettu Lehto Group Oy:n tehtaalla Oulaisissa. Hotellin ovet avataan marraskuussa 2019.

Myös 1400 m² monitoimiareenan työmaalla tehtiin syksyllä maapohja- ja perustustöitä. Nyt käynnissä on sokkeleiden muotitus ja kevään aikana päästään nostamaan hirsiseiniä.

Infrahankkeen myötä pysäköintialueen kapasiteetti kaksinkertaistuu. Suunnittelutyö on nyt tehty ja rakentaminen ajoitetaan siten, että on valmista talvikauden alkuun mennessä.

Huoneistohotellin katto perustusten päälle asennettuna 5.2.2019

Syötteen Keskusvaraamo muuttaa

Majoitusta ja aktiviteetteja tarjoava Syötteen Keskusvaraamo, joka kuuluu Suomen Keskusvaraamo Oy:n konserniin, muuttaa uusiin avattaviin tiloihin Lumiareenan yhteyteen.

Syötteen Keskusvaraamo paketoi kaikki alueen palvelut asiakkaalle. Verkoston laajentuessa tulevaisuudessa voidaan keskittyä entistä paremmin myös yritysryhmiin, tyky-päiviin sekä isompiin massa- ja yritystapahtumiin.

Jatkossa Syötteen Keskusvaraamo tulee toimimaan myös alueen yhteisenä palvelupisteenä, joka tarjoaa tietoa kaikista alueen palveluista ja harrastusmahdollisuuksista.

– Mahtavaa, että matkailussa jo nyt merkittävät toimijat ovat löytäneet toisensa, ja voimme yhdessä luoda erityisen elämyksen asiakkaille. Jokaisella on vahva osaamisalue ja nyt kun ne yhdistetään, voidaan asiakkaita palvella entistä paremmin, iloitsee Suomen Keskusvaraamo Oy:n toimitusjohtaja Jorma Kortesoja.

 

Lue lisää aiheesta: syote.fi/iso-syotteelle-uusi-hotelli