Freestylehiihdon SM-kilpailut Iso-Syötteelle

Julkaistu:

Freestylehiihdon suomenmestaruussijat jaetaan Iso-Syötteellä 29.–31.3.2019.  SM-kilpailussa nähdään lajeina kumpare, slopestyle ja big air. Kumparelaskun suomenmestaruudesta on kilpailtu Iso-Syötteellä aiemminkin, mutta ensi keväänä slopestylen ja big airin mestaruudet ovat jaossa ensimmäistä kertaa Suomen eteläisimmällä tunturilla. Myös lumilautailun SM-kisat järjestetään Iso-Syötteellä 11.–14.4.2019.

– Freestylehiihdon suomenmestaruuskilpailut järjestetään Iso-Syötteellä laskijoiden toiveesta. Tunturi tarjoaa loistavat puitteet sekä laskijoiden että tapahtumajärjestäjän näkökulmasta, Ski Sport Finlandin freestylehiihdon urheilujohtaja Timo Kanninen kertoo.

Kilpailijat pääsevät laskemaan Suomen pisintä parkkia, joka pidetään priimakunnossa koko kauden ajan. Siitä pitää huolen ammattilaisista koostuva parkkitiimi. Koko Suomen laskukansan tietoisuuteen noussut parkki tarjoaa laskettavaa aina aloittelijoista ammattilaislaskijoihin.

– On mahtavaa saada kahdet suomenmestaruuskisat Iso-Syötteelle. Parkkeja on kehitetty vuosien ajan, joten pystymme tarjoamaan parhaat mahdolliset puitteet molempiin kisoihin. Tapahtumien myötä saamme myös sellaisia laskijoita tutustumaan tunturiin, joille Iso-Syöte ei ole ennestään tuttu. Freestylehiihdon suosion kasvu erityisesti nuorten keskuudessa on kasvanut vuosittain, joten on mahtava tarjota heille kotikisat, Iso-Syötteen yrittäjäperheen jäsen ja valmennusvastaava Mikko Terentjeff iloitsee.

Iso-Syötteellä on jo aloitettu valmistautuminen SM-kisoihin. Syksyn aikana parkin maapohjaa on muokattu ja lumetus on jo käynnissä, jotta kausi päästään avaamaan marraskuun aikana.

Yhteistyö Ski Sport Finlandin kanssa näkyy myös koko kauden kestävässä freestylekoulussa. Kyseessä on Ski Sport Finlandin konseptin mukainen parkkikoulu kaiken tasoisille freestylelaskijoille Iso-Syötteellä. – Haluamme tarjota freestylelaskijoille mielekästä tekemistä ja mahdollisuuden tutustua muihin laskijoihin. Freestylekoulu on luonnollinen tapa jatkaa harrastusta esimerkiksi hiihtokoulutuntien jälkeen, kun perustaidot ovat hallussa, Mikko kertoo.