Syöte Talvikuvafestivaali 2017 – valokuvauskilpailun tulokset

Julkaistu:

Syöte Talvikuvafestivaali – Kaiken kansan valokuvauskilpailu pidettiin Hotelli Pikku-Syötteellä 18.3.2017.

Kilpailun ideana oli ottaa tehtävänantoa vastaava kuva Syötteen maastossa päivän aikana ja palauttaa se käsittelemättömänä, nimettömänä tuomariston arvioitavaksi. Tuomaristo arvioi osallistuneiden joukosta parhaat kuvat, joista voittanut palkittiin Digitarvike.fi – lahjoittamalla Kamerarepulla.

Tehtävänanto tänä vuonna oli: Elämää tunturissa. Kuvaan toivottiin luonnon lisäksi elävää elämää, oli se sitten ihmisiä, eläimiä tai elämisen jälkiä.

Kilpailuun osallistui paikan päällä 15 kuvaajaa ja 11.3.2017 päättyneeseen Instagram sarjaan 54 kuvaajaa. Instagram sarjan ideana oli Syötteen maastossa näyttävä talvikuva, jonka aihetta ei oltu rajattu tarkasti, tässä sarjassa oli tilaa luovuudelle ja kuvia sai myös käsitellä. Instagram sarjan voittaja valittiin ja palkittiin 18.3 Digitarvikkeen lahjoittamalla kamerajalustalla, Voittajan lisäksi valittiin kaksi kunniamaininnan saanutta kuvaa.

Talvikuvafestivaali järjestettiin yhteistyössä Pohjoisen Luontokuvaajat ry:n, Oulun Kameraseura r.y:n , Syötteen Matkailuyhdistys ry:n, sekä Digitarvikkeen kanssa.Kilpailun tuomaristossa toimi: Jorma Terentjeff, Janne Rajala, sekä Martti Elsilä.

Sää kuvauspäivänä oli pilvinen ja lumisade tunturissa oli erityisen runsasta, säätila antoi kuvaajille erityishaasteen, joka osattiin kääntää myös vahvuudeksi.

Syöte Talvikuvafestivaalin voittaneet ja kunniamaininnan saaneet kuvat:

 

Instagram sarja:

Voittanut kuva, Tero Kyllönen.

Tuomariston kommentit: Hyvin valaistu luonnon muovaama taideteos, rauhallinen tunnelma, pehmeä valo.

https://www.instagram.com/p/BPybAT0Atu6/

Kunniamaininta 1,  everyday356_liikuttavaarki -blogi, Mira Pelo.

Tuomariston kommentit: Raikas, talvinen maisema, peruselementit kohdallaan. Kuva houkuttelee lähtemään luontoon, tunnelma on rauhallinen.

https://www.instagram.com/p/BQ_UuFKj9OZ/

Kunniamaininta 2, Heli Härkönen.

Tuomariston kommentit: Kuvakulma on nerokkaasti oivallettu, kuva on terävä ja teknisesti hyvä. Harkittu selfie, jossa asettelu ja terävyys kohdallaan ja lopputulos priimaa, vaikka valaistus on ollut heikko.

https://www.instagram.com/p/BQtIiRGFxYM/

Kuvauspäivän kilpailun tulokset. Teema: Elämää tunturissa.

Voittanut kuva, Juhani Uhlgren:

Tuomariston kommentit: Kaikki kelit ovat hyviä kelejä kaveruksille, Lumisade kuvassa on käännetty vahvuudeksi ja kokonaisuus on hyvin hallittu. Taitavasti vangittu luonteenomainen tapahtuma rinteessä, josta kuvastuu elämäntapa ja tiimityöskentely,

 

 

Kunniamaininta 1,  Lauri Vakkuri:

Tuomariston kommentit: Kuvaaja on hallinnut tilanteen täysin ja kuva on teknisesti hyvä. Kuvassa on paljon elämää, etenkin taustalla. Kuvan sommittelu on kohdallaan, suksien asento kertoo että välineiden omistajalla on ollut kiire johonkin

 

Kunniamaininta 2, Satu Keränen.

Tuomariston kommentit: Hyvä tunnelma ja rentoutumisen hetki liikkumisen jälkeen välittyy kuvasta hienosti, kuvan rajaus on taidokkaasti tehty.

 

Kunniamaininta 3, Jussi Nikula:

Tuomariston kommentit: Hyvin onnistunut, täsmälleen oikein ajoitettu kuva, josta välittyy laskettelun riemu.

Kunniamaininta 4, Janne Illikainen.

Tuomariston kommentit: Pysäyttää miettimään kuka kuvassa on liikkunut, rauhoittava metsämaisema.

 

 

 

 

Lisätietoja tapahtumasta: soile.pitkanen@syote.fi.