Iso-Syöte SnowParkissa valmistaudutaan talveen

Julkaistu:

Iso-Syöte SnowParkissa on kesän aikana tehty huomattava maapohjan rakennustyö ison hyppyrilinjan parantamiseksi.

Parkkiin on tuotu yli 3 000 kuutiota maata, jotta hyppyrien vauhdinotto helpottuisi. Korkeamman maakummun ansiosta kohteena olevan hyppyrin alastulo pitenee ja toimivuus paranee huomattavasti.

Hyppyrilinja tullaan myös jatkossa saamaan entistä aikaisemmin käyttöön, sillä sen avaaminen vaatii muutosten jälkeen entistä vähemmän lunta.

Hyppyrilinjan parannuksesta pääsevät hyötymään paitsi Iso-Syötteen omat parkkilaskijat, myös joulukuussa harjoitukset aloittavat valmennusryhmät.

Jatkuvaa kehitystä ja päivittäistä työtä
Iso-Syöteen parkkia on kehitetty viimeisen viiden vuoden aikana määrätietoisella otteella. Suunnittelusta päävastuussa oleva Mikko Terentjeff on tyytyväinen parkin nykytilaan: ”Maapohjiin on tehty paljon töitä viimeisten vuosien aikana, mutta parkin toimintoja on kehitetty myös monella muulla saralla.”

Iso-Syötteen kolmesta parkista löytyy kaiken tasoisille laskijoille tekemistä. Viime kaudella aloittanut parkkimanageri Matt Slocombe pitää huolen siitä, että suorituspaikat on rakennettu hyvin ja hiottu päivittäin kuntoon.
”Parkit huolletaan päivittäin koneella ja käsin. Lisäksi teemme tarpeen mukaan sheippauksia kesken päivän”, Matt lupaa.

Lisää pituutta ja leveyttä
Parkin lisäksi Iso-Syötteellä on tehty monia muita uudistuksia. Ensi talvena Lumimaassa on laskettavaa entistä levämmältä alueelta, kun rinteen yläosan metsikköä on raivattu. Mustin ja Lystin seikkailureitti saa lisää pituutta, ja myös pulkkamäki kasvaa reilusti pidemmäksi.