Yöretkelle Isoniemen varaustuvalle

Julkaistu:

Ympäröivät metsät sekä rehevä joenvarsi kutsuvat seikkailulle Isoniemen tuvalle Syötteen erämaahan.

Tarkka kulkija saattaa havaita metson tai ahman jättämiä jälkiä. Kalaonneaan voi koittaa Pärjänjoessa ja illan tullen paistuvat pihapiirin nuotiolla vaikka herkulliset tikkupullat. Isoniemen varaustupa sijaitsee Pärjänjoen jokitörmällä. Yöpyessäsi vanhan savottakämpän saunasta rakennetussa tuvassa, voit aistia historian havinan vanhoissa hirsissä. Tuvassa on nukkumapaikat neljälle. Lähimmältä parkkipaikalta kävelymatkaa kertyy polkua pitkin n. 300m.

Tikkupullaohje, taikina:

  • 5 dl maitoa tai vettä
  • 50g tuorehiivaa tai 2 pussia kuivahiivaa
  • 2 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • n. 15 dl vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia tai voita
  • 1 rkl kardemummalla

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva, munat, sokeri, suola, kardemumma ja alusta sekaan hiukan jauhoja. Anna seistä noin 15 minuuttia ennen kuin lisäät loput jauhoista. Vaivaa sula rasva taikinaan. Anna taikinan kohota. Tee taikinasta muutaman sentin paksuista pötköä ja kiedo tämä puisen tikun ympärille. Paista hyvässä hiilloksessa kokoajan käännellen.

Lisätietoja tuvasta: www.luontoon.fi/isoniemivaraustupa