Syöte Talvikuvafestivaali 2016 valokuvauskilpailun tulokset

Julkaistu:

Syöte Talvikuvafestivaali valokuvauskilpailu kokosi Syötteelle valokuvaamisen ammattilaisia ja harrastajia.  

Suomen eteläisimmällä tunturilla järjestettiin viikonloppuna ensimmäiset Syöte Talvikuvafestivaalit. Tapahtuma alkoi perjantai-iltana, jolloin teemana oli pimeä kuvaaminen ja kuvaaminen kylmässä. Illan aikana valokuvaaja Tiina Törmänen ja Janne Rajala Digitarvikkeesta opastivat alan harrastajia pimeä- ja kylmäkuvaamisen saloihin. Lauantaina päivä alkoi Hiihtokeskus Iso-Syötteen toimitusjohtaja Jorma Terenttjeffin alustuksella siitä, että kuinka hänestä tuli valokuvaamisen harrastaja. Paljon kansainvälisäkin mainetta niittänyt valokuvaaja Jari Peltomäki kertoi omasta matkastaan harrastajasta ammattilaiseksi. Myöhemmin iltapäivällä Peltomäki luennoi myös aiheesta valokuvaaminen kojusta.

Lauantaina järjestettiin Syöte Talvikuvafestivaali valokuvauskilpailu, jonka aiheena oli lumi ja luonto. Kilpailuun oli ilmoittautunut 25 kilpailijaa joista 19 jätti kilpailukuvansa tuomariston arvioitavaksi.

Hotelli Iso-Syötteellä oli lauantaina myös mahdollisuus saada vinkkejä ja opastusta valokuvaamiseen ja oman kameran käyttöön. Paikalla oli Oulun kameraseuran ja Pohjoisen Luontokuvaajien aktiiviharrastajia neuvomassa ja opastamassa kameran käytössä. ”Kameraklinikalla” käyneillä oli erinomaiset mahdollisuus oppia uusia asioita kokeneempien valokuvaajien opastuksella. Samoin valkokuvauslaitteiden ja tarvikkeiden maahantuojien edustajat esittelivät omia uutuuksiaan ja neuvoivat laitteiden käytössä. Paikalla olivat maahantuojien edustajat Nikonin, Canonin sekä Foka Sigma tuotteella sekä Digitarvikkeen edustajat.

Iltapäivällä kuultiin Tiina Törmäsen esitelmä aiheesta ”Syöte valokuvaajan paratiisi”. Maisemavalokuvaaja Tiina Törmänen, joka on tunnetumpi kansainvälisesti kuin täällä kotimaassa, kertoi omista kuvistaan ja kokemuksistaan. Toisena esitelmänä kuultiin Jari Peltomäen esitelmä aiheesta ”Valokuvaaminen kojusta”. Jari Peltomäki, joka on tunnettu ja kokenut luontokuvaamisen ammattilainen kertoi omia kokemuksiaan kojukuvaamisesta.

Päivä huipentui palkintojenjakoon ja illalliseen Hotelli Iso-Syötteellä. Tunnelma kohosi hienosti ennen lopullisten tulosten julkistamista, kun tuomariston valitsemat viisi voittajaksi ehdolla olevaa valokuvaa olivat esillä hotellilla ennen varsinaisten tulosten julkaisua.

Tuomariston puheenjohtaja Jari Peltomäki julkaisi tulokset ja samalla hän kertoi tuomariston kommentteja päivästä ja parhaista valokuvista. ”Pilvinen ja vähävaloinen talvipäivä teki kuvauspäivästä osallistujille haastavan. Maisema oli varsin musta-valkoinen. Osallistuvien kuvien joukosta oli helppo poimia viisi palkittavaa finalistia. Kuvien lopullisesta järjestyksestä käytiin pitkiä keskusteluja ja vasta kuvien printtaaminen ratkaisivat lopullisen järjestyksen.” Tuomaristoon Peltomäen lisäksi kuuluivat Jorma Terentjeff ja Janne Rajala.

Ensimmäisen Syöte Talvikuvafestivaalin voittaja oli Arto Savela. Tuomariston kommentit hänen kuvastaan olivat seuraavanlaiset; ”Kuvassa ihminen on vahvasti mukana rauhallisessa talvimaisemassa. Kilpailun aihe – lumi ja luonto tulevat hyvin esille kuvassa. Huipulta avautuva avara maisema sekä hienot tykkypuut ovat Syötteen alueelle erittäin sopivia elementtejä ja yhdessä vahvan sommittelun kanssa nostivat tämän kuvan voittajaksi”.

Syöte Talvikuvafestivaali 2016 voittajakuva

Toiselle sijalle sijoittui Samuli Vainionpään ottama valokuva, jota tuomaristo kommentoi seuraavasti;” Teknisesti loistava toteutus virtaavasta mustasta vedestä. Kuvaaja on hyvin suunnitellut ja toteuttanut hienon kuvan. Vahva sommittelu taitavalta kuvaajalta”.Syöte Talvikuvafestivaali 2016 toinen sijaKolmannelle sijalle sijoittui Janne Illikainen. Tuomariston kommentit olivat seuraavanlaiset; ”Tavallisuudesta poikkeava kuvakulma tykkymetsästä. Virkistävä ja graafinen kuva, jonka kruunaa tykkykuusien keskelle työntyvä kuurainen koivun oksa”.

Syöte Talvikuvafestivaali 2016 kolmas sija

Tapahtuma sai osallistujilta saatiin erittäin hyvää palautetta ja se järjestetään vuoden kuluttua tammi-helmikuussa 2017 uudelleen.

Lisätietoja viikonlopun tapahtumasta saa

Rauno Kurtilta 0400686130 ja Heino Kuhalta  puh. 0400381758