Rinteessä itsenäisyyspäivää juhlittiin soihtujen valossa

Julkaistu:

Itsenäisyyden 98. vuosipäivä sattui sunnuntaille, mutta hiihtokeskus Iso-Syötteen rinteillä juhlinta aloitettiin jo lauantai-iltana. Perinteisesti maamme itsenäisyyttä kunnioittava soihtulasku on laskettu eturinteillä, mutta lämpimän alkutalven johdosta lasku suoritettiin ensimmäistä kertaa Lumimaassa. Lauantaina lunta kuitenkin tuiskusi taivaan täydeltä ja pakkastakin oli mittarissa pari astetta. ”Pakkasasteet ovat olleet todella tiukassa tänä syksynä,” kertoo Iso-Syötteen aluejohtaja Jussi Kiiskilä ”ensi viikko näyttää kuitenkin ilmojen puolesta lupaavalta, joten uuden vuoden lasku päästään varmasti laskemaan eturinteille!”

Iso-Syötteen hiihtokoulunjohtaja Mikko Terentjeff toimi soihtulaskun vetäjänä. ”Soihtulasku juontaa juurensa Iso-Syötteellä jo yli kahdenkymmenen vuoden taakse. Meille tärkeintä on se, että kaikki voivat osallistua. Tällä kertaa mukana laskemassa oli reilu viisikymmentä henkilöä, mutta uuden vuoden laskussa porukkaa on ainakin tuplaten, niin paljon kuin soihtuja riittää!” Terentjeff nauraa. Eräs tapahtumaa katsomassa ollut yhtyi keskusteluun ” Lapsille on aina tosi kova juttu päästä soihdun kanssa rinteeseen! Lumimaa sopi paikkana laskulle hyvin, koska soihtujonon näki ylhäältä alas asti.” Reilu parikymmentä henkeä seurasi laskua myös etänä, kun se ensimmäistä kertaa lähetettiin livenä Periscope-sovelluksen välityksellä. Katso tästä videoklippi Instagramissa.

Juhla Iso-Syötteellä jatkuu viikonloppuna, kun Lumimaahan kesän aikana tehty laajennus avataan asiakkaiden käyttöön. Uusi hissi ja rinne avataan juhlallisin menoin 12.12. klo 12. Avajaisissa Jenni Jaakkola esittää joululauluja, ohjelmassa myös ilotulitus, mehu- ja makkaratarjoilu, puheita, lastenhoitotalo Hippulassa avoimet ovet ja askartelua. Maskottiporot Musti ja Lysti ilahduttavat lapsia! Lisää tietoa avajaisista tapahtumakalenterissa.

Uusi hissi on kaikille ilmainen lauantaina klo 12-15.

Kuvat: Parkkimanageri Matt Slocombe

Lunta tuiskutti itsenäisyyden aaton iltana.

Lunta tuiskutti itsenäisyyden aaton iltana.

Viidenkymmenen laskijan soihduista tuli lumessa komea tulimeri

Viidenkymmenen laskijan soihduista tuli lumessa komea tulimeri

Viitisenkymmentä laskijaa oli mukana juhlimassa

Viitisenkymmentä laskijaa oli mukana juhlimassa