Vinkit vapaalaskuun Iso-Syötteellä

Julkaistu:

Mikko Rapeli on alunperin oululainen laskettelun harrastaja, joka asuu nykyisin Etelä-Saksassa Ulmissa. Laskettelun alkeet ja palo syntyivät Iso-Syötteen rinteillä, kumpareissa ja ”mettäreiteillä” 90-luvun alussa. ”. Vaikka kotipaikka on vaihtunut, palaa Mikko silti joka kausi Iso-Syötteelle laskemaan. Tässä Mikon vinkit vapaalaskuun Iso-Syötteellä.

Mettäreittejä on Iso-Syötteellä joka puolella. Lasken tänään tosin varovasti ja opetan lapsille offareiden perusteita kuten “Yksin ei saa mennä!”

FreeRide Park löytyy rinnekartastakin. Oululaisittan ihan friiraidi vaan! Sinne on Oivan Skipe rakentanut oikean adrenaliinin tykityspaikan. FreeRide Parkista löytyy hyppyreitä ja mahtavia haasteita hoitamattomassa maastossa. Sekaan vain!

Mikko vinkkaa myös yhden parhaista helmistään: Reitin nimeltä Linja löytää laskijan vasemmalta takarinteiltä. Laske kohti kasirinnettä ja friiraidia ja ota metsäpoikkari huipun murtsikkaladulle. Kun ladun lasku jyrkkenee, löytyy linjan alku oikealta puolelta. Alhaalla oleva tie vie takaisin hisseille murtsikkastadionin vierestä.

Toinen monelta salassa pysynyt helmi löytyy Syötteen tienvarresta tultaessa tunturiin. Pytkynharju on mökkikylä Pudasjärveltä Iso-Syötteelle kulkevan tien varressa. Noin viisi kilometriä ennen Iso-Syötettä tie nousee jyrkän mäen yli ja kaartaa tiukasti oikeaan. Mäen pohjoispuolella on risteys Pytkynharjulle ja siellä toinen tie vasempaan vie lammelle ja hiihdettävälle mäelle. Hissejä ei tietenkään ole, mutta haikkaus on kivaa! Tee täällä pari laskua pehmeän lumen aikaan.

Tästä löytyy mainio video, jonka on tehnyt Mikko Rapeli veljensä Jaakon kanssa muutama vuosi sitten:

Mikon touhuja voit seurata myös suoraan hänen Viikonloppusoturi-blogistaan.