Tunturin helmikuun helmet

Yli metrinen lumivaippa on peittänyt Syötteen alleen, keskitalven rauha ja kauneus on kaikkialla läsnä. Tykkypuut, revontulet ja luonnonrauha houkuttelevat Syötteelle laskettelemaan, hiihtämään ja muuten ulkoilemaan. Helmikuussa viikolla saa nauttia tunturin uskomattomasta hiljaisuudesta. Viikonloppuisin alueelta löytyy monenmoista tapahtumaa, alla poiminnat keskitalven helmistä.

Rinteet ovat loistavassa kunnossa ja tilaa riittää

Helmikuu on rinteillä rauhallinen, mutta lunta piisaa ja mäet ovat loistavassa kunnossa.
Iso-Syöte Snowpark on auki koko pituudeltaan. Parkkia ja muita eturinteitä pääsee laskemaan joka perjantai 21 saakka!

Iso-Syöte Freeride Open 3.-4.2. on vapaalaskijoiden kauden ykköstapahtuma! Hauskaan kokoontumisviikonloppuun kuuluu kaksi kilpailua, sekä workshoppeja. Lue lisää toista kautta järjestettävästä, matalan kynnyksen vapaalaskutapahtumasta www.syote.fi/vapaalasku

Pikku-Syötteellä on lauantaina 3.2 Rinnefrisbeegolf, leikkimielinen koko perheen kisailu. Kisassa kierretään frisbeegolf-rata laskuvälineiden kanssa. Väylät ovat sopivan lyhyitä, joten laji soveltuu myös perheen pienemmille.

Pikku-Parkin päällikkökisat, lapsille ja nuorille tarkoitettu rento parkkikisailu, järjestetään 17.2 Pikku-Syötteellä. Myös perheen pienimmät voivat temppuilla turvallisesti ja Pikku-Parkin monipuoliset suorituspaikat antavat mahdollisuuden tehdä vaihtelevia laskuja. Taito ei tässä kisassa ratkaise kaikkea, vaan pisteitä ropisee kovasta yrittämisestä ja hyvästä asenteesta!

Upeat maisemat houkuttelevat kuvaamaan

Digitarvikkeen järjestämä Syötteen Talvikuvafestivaali 17.2. tarjoaa koulutusta, kaluston testausta ja kuvauskilpailun harrastajavalokuvaajille Syötteen upeissa maisemissa. Lisätietoja ja ilmoittautumiset www.digitarvike.fi/talvikuvafestivaali

Samana päivänä 17.2. järjestetään lumilautatiimi Snackbreakin johdolla videokuvaustapahtuma Iso-Syöte SnowParkissa, joka huipentuu Tommi Ollikaisen editointiklinikkaan. Tapahtuma on maksuton.

Tiina Törmäsen upea valokuvanäyttely nähtävissä Syötteen Luontokeskuksella maaliskuun loppuun saakka. Tiina on syötteeläinen kuvaaja, joka keskittyy erityisesti tunturiluontoon, taivaaseen ja revontuliin. Tiinan töitä ovat lisensoineet ja lainanneet mm. Apple, Adobe, Lonely Planet, Huffington Post, Wired, Visit Finland ja DocArt.

Ulkoilua ja hyvää oloa

Syötteen kansallispuisto tarjoaa unelmapuitteet niin hiihtäjille, talvipyöräilijöille kuin lumikenkäilijöillekin! Latuja on avoinna sata kilometriä ja pyöräreittejä seitsemänkymmentä!

Toisenlaista rentoutumista ja rauhaa on luvassa helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Pikku-Syötteen joogaviikonlopussa 2-4.2.2108. Ohjelmassa energisiä luentoja sekä rauhoittavia joogatunteja. Ohjaajana koko viikonlopun ajan joogaopettaja ja fysioterapeutti Kylli Kukk. Lue lisää ja ilmoittaudu.