Syötteen kansallispuisto

Syötteen kansallispuisto on perustettu vuonna 2000 suojelemaan vaarakuusikoiden sisäänsä kätkemää arvokasta luontoa. Kansallispuiston siimeksessä uhanalaiset lajit, kuten liito-orava, maakotka sekä suurpedot, saavat elää arvoistansa elämää. Luonnonsuojelun ohella kansallispuistossa kulkee satoja kilometrejä erilaisia retkeilyreittejä kaikkina vuodenaikoina.

Reittikarttoja ja vinkkejä vaellusreitiksi voi kysyä Syötteen luontokeskukselta. Asiantuntevat oppaat auttavat sinua mielellään retkesi suunnittelussa.

Muistathan, että kansallispuistossa pätee roskattoman retkeilyn periaatteet. Metsähallituksen tuvilla ei ole jätehuoltoa. Kaiken minkä jaksat kantaa luontoon – jaksat kantaa sieltä myös pois.

Syötteen kansallispuisto on elämys sinua varten.

Reittivalikoima

Syötteen kansallispuiston retkeilyreitit ovat helppo väylä tutustua kauniiseen vaaraluontoon.

Syötteen luonto perheille

Syötteeltä löytyy paljon puuhaa luonnosta nauttiville perheille.

Syötteen tuvat

Syöte kutsuu seikkailemaan! Yöretki jollekin kansallispuistomme sympaattisista tuvista on elämys, joka lämmittää mieltä pitkään. Muutaman yön vaelluksen Syötteen kansallispuistoon saa toteutettua helposti. Kansallispuistossa on 7 autiotupaa, Ahmatuvan varaustupa, sekä Rytivaaran ja Isoniemen vuokratuvat. Lisäksi löytyy yöpymiseen soveltuvia laavuja. Telttailu on sallittua taukopaikkojen lähellä.

Syötteen luontokeskus

Syötteen luontokeskus kannattaa ehdottomasti ottaa yhdeksi käyntikohteeksi Syötteen lomalla. Vanhan metsän keskellä sijaitsevassa luontokeskuksessa tutustut alueen luontoon sekä kulttuurihistoriaan monipuolisen näyttelyn kautta.

Syötteen luontokeskus – portti kansallispuistoon.

Tutustu luontokeskuksen toimintaan

Luontokeskuksessa päivän lehdet sekä maksuton wlan-verkko ovat vapaasti käytettävissä. Ajankohtaisten retkivinkkien avulla on helppo suunnata askeleensa kohti aktiivilomaa vaarametsien syleilyssä. Tule ja tutustu! Syötteen luontokeskukseen on vapaa pääsy.

  • Retkivinkit asiantuntevilta oppailta
  • Katso tulevat tapahtumat sekä vaihtuvat näyttelyt tapahtumakalenterista
  • Ryhmäopastukset (koululaisille ja päiväkotiryhmille maksutta)
  • Kartat, eräluvat
  • Varaustupien varaukset (Myös eraluvat.fi -verkkokaupasta)
  • Lapsille erilaisia tehtäviä sisällä ja ulkona
  • Lapsenkantorinkka vuokrattavana
  • Lastenhoitohuone

Lisätietoja ja parhaat vinkit:
Syötteen luontokeskus
puh. 0206 936 550
syote(at)metsa.fi

Kahvila Korppi

Kahvila Korppi palvelee luontokeskuksen aukioloaikoina. Tarjolla kahvilatuotteita, matkamuistoja ja keittolounas kello 11-15. Vuokrattavana fatbikeja ja e-fatbikeja, kajakkeja ja kanootteja, lumikenkiä ja liukulumikenkiä sekä erilaisia hiihto- ja retkeilyvarusteita. Taigavire tarjoaa myös erilaisia ohjattuja retkiä. Tervetuloa!