Syötteen kansallispuisto

Elämys sinua varten

Syötteen kansallispuisto on perustettu vuonna 2000 suojelemaan vaarakuusikoiden sisäänsä kätkemää arvokasta luontoa. Kansallispuiston siimeksessä uhanalaiset lajit, kuten liito-orava, maakotka sekä suurpedot, saavat elää arvoistansa elämää. Luonnonsuojelun ohella kansallispuistossa kulkee satoja kilometrejä erilaisia retkeilyreittejä kaikkina vuodenaikoina.

Lähtöpisteenä luontokeskus

Vanhan metsän keskellä sijaitsevassa luontokeskuksessa tutustut alueen luontoon sekä kulttuurihistoriaan laajan näyttelyn kautta.

Alla muutamia retkikohteita, joille voit lähteä suoraan luontokeskuksen pihamaalta!

Talviretkikohteita lapsiperheille

Syötteeltä löytyy paljon puuhaa talviriemuista nauttiville perheille. Lumikenkäretkellä talven satumaiset tykkymetsät herättävät mielikuvituksen valloilleen, ja myöhemmin keväällä kannattaa suunnata jollekin rauhallisista taukopaikoistamme eväiden syöntiin.

Kellarilammen lumikenkäreitti 0,8 km Kellarilammen P-paikalta alkava lumikenkäreitti on merkattu punaisin aurausviitoin, ja se johtaa laavulle, missä voi tehdä tulet ja nauttia retkieväitä. Laavun takana kohoaa Pytkynharju, minne voi nousta ihastelemaan maisemaa Romevaaran suuntaan.
Luontokeskuksen laavu Helposti saavutettava eväsretkikohde luontokeskuksen pihamaalla. Ennen evästelyä kannattaa tutustua lintujen kiehtovaan elämään Salojen Siivekkäät -luontopolulla (0,5 km).

Seikkailijoille

Syöte kutsuu seikkailemaan! Yöretki jollekin kansallispuistomme sympaattisista tuvista on elämys, joka lämmittää mieltä pitkään. Lumikenkäretki Syötteen tykkymetsän siimekseen sykähdyttää. Pakkaa reppuun hyvät eväät ja suuntaa vaikkapa Pytkynharjulle tai hae sopiva retkivinkki Syötteen luontokeskukselta.

Lisää vinkkejä sekä kartat kansallispuistoon saat Syötteen luontokeskukselta. Hoidamme myös varaustupien varaukset.

Muistathan, että kansallispuistossa pätee roskattoman retkeilyn periaatteet. Metsähallituksen tuvilla ei ole jätehuoltoa. Kaiken minkä jaksat kantaa luontoon – jaksat kantaa sieltä myös pois.

Syötteen luontokeskus – portti kansallispuistoon

Syötteen luontokeskus kannattaa ehdottomasti ottaa yhdeksi käyntikohteeksi Syötteen lomalla. Vanhan metsän keskellä sijaitsevassa luontokeskuksessa tutustut alueen luontoon sekä kulttuurihistoriaan monipuolisen näyttelyn kautta.

Tutustu luontokeskuksen toimintaan

Luontokeskuksessa päivän lehdet sekä maksuton wlan-verkko ovat vapaasti käytettävissä. Jorma Luhdan upeista valokuvista luotu Vaarametsien maa- filmiesitys on perheen pienimpienkin mieleen. Ajankohtaisten retkivinkkien avulla on helppo suunnata askeleensa kohti aktiivilomaa vaarametsien syleilyssä. Tule ja tutustu! Syötteen luontokeskukseen on vapaa pääsy.

  • Katso tulevat tapahtumat sekä vaihtuvat näyttelyt tapahtumakalenterista
  • Retkivinkit asiantuntevilta oppailta
  • Ryhmäopastukset (koululaisille ja päiväkotiryhmille maksutta)
  • Kartat, eräluvat
  • Varaustupien varaukset
  • Luontoaiheiset matkamuistot ja lahjat
  • Lapsille paljon erilaisia tehtäviä sisällä ja ulkona
  • Lumikenkiä, liukulumikenkiä, lapsenvetoahkio sekä lapsenkantorinkka vuokrattavana
  • Lastenhoitohuone

Kahvila Korppi

Kahvila Korppi palvelee luontokeskuksen aukioloaikoina. Tarjolla kahvilatuotteita, matkamuistoja ja keittolounas kello 11-15. Vuokrattavana maastopyöriä ja retkeilyvarusteita. Tervetuloa!

 

Lisätietoja ja parhaat vinkit:
Syötteen luontokeskus
puh. 0206 936 550
syote(at)metsa.fi