Tervetuloa Iso-Syötteelle

Iso-Syötteellä riittää tekemistä niin talvella kuin kesälläkin!

Kesällä Iso-Syötteellä voi nauttia mökkeilyn lomassa alueen huikeista maastopyöräreiteistä ja vaellusreiteistä sekä luontopoluista, retkeillä ja kalastaa, pelata frisbee-golfia ja onpa alueella mönkijäreittikin. Iso-Syötten uimaranta ja lasten leikkipaikka löytyy Luppoveden rannalta.

Talvikaudella pitkät eturinteet tarjoavat tekemistä leppoisista laskuista pitäville ja tunturin takarinteiltä löytyy vauhtia sekä vaativuutta rinteiden hurjapäille. Freeride -alueelta löytyy lumisateiden jälkeen putskudroppeja ja muuta haastavaa laskettavaa kokeneimmillekin. Freestyle laskijoille puolestaan on kolme eri suorituspaikkaa, joista yksi on reilun kilometrin mittainen, Suomen pisin parkki.

Meillä on myös lapsille ja lapsenmielisille oma Lumimaa, jossa riittää tekemistä vaikka koko lomapäiväksi leikkien, askarrellen tai rinnettä alas viilettäen. Iso-Syötteeltä löytyy ja riittää laskettavaa kaikentasoisille !

Syötteen keskusvaraamo

Syötteen keskusvaraamo tarjoaa majoittujille alueen laajimman valikoiman mökkejä, lomahuoneistoja ja hotellihuoneita. Tarjoamme lomasi iloksi aktiviteetteja sekä lomakokemuksen huippuhetkiä, mm. ruokailut mökkiin tai vaikkapa savusaunaretken. Jos lemmikkisi haluaa lomalle mukaan, varaa lemmikkimökki. Meiltä löytyy myös hieman luksusta – porealtaalliset huoneet ja mökit.

Hotelli Iso-Syöte & Safaris ja Kotkanpesä-sviitti

Hotelli Iso-Syöte tarjoaa majoitusta jokaiseen makuun ja tarpeeseen: hotellihuoneita, sviittejä, mökkejä ja tunturimajoja. Hotelli Iso-Syöte ei ole vain hotelli, vaan myös safarihotelli, ainutlaatuinen kohde Lapin etelärajoilla. Huipulta näkee kauas ja ravintola Panoramassa henkeäsalpaavien maisemien äärellä paikalliset A la Carte -herkut maistuvat entistä maukkaammilta.

Maailmalla tunnetuksi tullut luksussviitti Kotkanpesä löytyy hotellin yhteydestä.

Arctic Spa -osastolla voi saunoa ja pulahtaa uima-altaaseen tai ulkoporeammesiin. Tarjonnasta löytyy myös monenlaisia hoitoja ja hierontoja.

Hotelli Iso-Syöte on saanut World Ski Awardseissa hiihtomatkailun ”Oscarpalkinnon” omassa sarjassaan voittamalla useana vuonna peräkkäin Finland’s Best Ski Boutique Hotel -palkinnon – eli Suomen paras pieni hiihtohotelli 2013-2017

Syötteen huippumökit

Vietä mökkiloma uudehkoissa hirsimökeissä Iso-Syötteen hiihtokeskuksen läheisyydessä. Matkaa rinteisiin ja hiihtohisseille noin 600 metriä, samoin Tunturi Market -kauppaan ja Safaritalolle. Luontokeskukseen ja Pärjänkievariin on pari kilometriä.

Mökeiltä Luppovesi-järvelle on noin 600 m. Kesällä siellä on hyvä uimaranta.

Ladut ja hiihto

Syötteen alueen maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Kauniissa maisemissa löytyy hiihtoreittejä jopa 120 kilometrin verran niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille.

Ladut lähtevät suoraan Iso-Syötteen pysäköintialueelta.

Iso-Syötteen vuokraamosta saat allesi uudenkarheat varusteet! Voit myös tuoda omat suksesi ammattilaisten huollettavaksi.

Sähköiset latukartat on sijoitettu latujen varsille sekä Iso-Syötteen vuokraamorakennukseen, Tunturi Markettiin ja Hotelli Iso-Syötteelle. Tunturimarketista voit ostaa myös paperisen latukartan.

Muut aktiviteetit

Iso-Syötteeltä löytyy paljon tekemistä myös laskettelun ulkopuolella. Tarjolla on erilaisia retkiä ja ikimuistoisia elämyksiä, kuten huskysafareita, porotilavierailuja, lumikenkäretkiä, moottorikelkkasafareita ja onpa ohjelmassa päiväretki Ranuan eläinpuistoon & Rovaniemen Napapiirillekin. Kesällä alueella voi pyöräillä huikeilla maastopyöräreiteillä, ja talvella pääsee kokeilemaan läskipyöräilyä talvireiteillä.

Lisäksi Luontokeskus palvelee asiakkaita. Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat ja Syötteen kansallispuisto houkuttelevat tutustumaan.

Ravintolat

Iso-Syötteen ravintolat palvelevat niin lounaalla kuin illallisellakin.

Rinneravintola Romekievari eturinteillä valmistaa herkullista ruokaa aidoista raaka-aineista. Listalla on erilaisia burgereita, leipiä, pihviä ja lounaskeitto. Tunnelmallinen kelohonkarakennus ja hauskasti saunateemalla sisustettu baari luovat persoonallista tunnelmaa.

Eturinteiden juurella sijaitsevasta Tunturi -talosta löytyy Tunturi Pub – hyvää pubiruokaa ja -juomaa aikuiseen makuun. Samoissa tiloissa toimii Tunturi Pizza&Burger, josta löytyy parhaat pizzat sekä sesonkina lounasbuffet klo 12-16. Pub, Pizza&Burger ovat sesonkina avoinna ihan joka päivä.

Tunturin takarinteillä sijaitsevalta Pärjän Kievarilta saa Iso-Syötteen parhaat pizzat! Listalla myös hampurilaisia ja salaatteja. Karaokeravintola avoinna iltaisin.

Hotelli Iso-Syöte tarjoilee A la Cartea lappilaisessa hengessä. Upeat näköalat tunturin huipulta saavat herkullisen ruuan maistumaan vielä paremmalta.

Tapahtumat

Iso-Syötteen rinteillä on kauden aikana yli 70 tapahtumaa. Maskottiporot Musti ja Lysti järjestävät ohjelmaa perheen pienimmille, mukana pujottelukilpailuita, rattikelkkailua, retkiä ja aarteenetsintää. Aikuisille on tapahtumia, kilpailuita ja testipäiviä. Nuorison tapahtumat painottuvat SnowParkkien kisoihin ja sessareihin.

Alueen ravintoloissa kuullaan livemusiikkia, lauletaan karaokea ja pelataan bingoa.

Luontokeskus järjestää tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.