Tervetuloa Iso-Syötteelle

Iso-Syötteellä riittää tekemistä koko perheelle!

❄️Tervetuloa Suomen eteläisimpään tunturiin❄️

Toimena Koronaviruksen leviämisen estämiseksi Hiihtokeskus Iso-Syötteen kausi päättyi 22.3.2020 klo 17. Lue tiedote.

Iso-Syötteen pitkät eturinteet tarjoavat tekemistä leppoisista laskuista pitäville ja tunturin takarinteiltä löytyy vauhtia sekä vaativuutta rinteiden hurjapäille. Freeride-alueelta löytyy lumisateiden jälkeen putskudroppeja ja muuta haastavaa laskettavaa kokeneimmillekin. Freestyle laskijoille puolestaan on kolme eri suorituspaikkaa, joista yksi on reilun kilometrin mittainen, Suomen pisin parkki.

Meillä on myös lapsille ja lapsenmielisille oma Lumimaa, jossa riittää tekemistä vaikka koko lomapäiväksi leikkien, askarrellen tai rinnettä alas viilettäen. Iso-Syötteeltä löytyy ja riittää laskettavaa kaikentasoisille!

Aukioloajat.

Hissiliput

Hissilippuja voit ostaa kolmen tunnin lipusta koko talven kausikorttiin. Hissilippuja myydään Iso-Syötteen välinevuokraamossa eturinteillä. Voit ostaa hissiliput myös ennakkoon kätevästi ja edullisemmin verkkokaupastamme.

Iso-Syöte verkkokauppa aina mukanasi? Lataa sovelluskaupasta.

Lataa App Storesta

Lataa Google Play-kaupasta

Tilaa Iso-Syötteen uutiskirje

Tilaajana pysyt perillä Iso-Syötteen kuulumisista, tapahtumista ja tarjouksista.

KIDE Hotelli ja majoitus Iso-Syötteellä

Uusi Ski-in hotellimme KIDE Hotelli avattiin marraskuussa 2019 tunturin juurelle. Iso-Syöte tarjoaa majoitusta jokaiseen makuun ja tarpeeseen, tutustu monipuoliseen valikoimaan!

Ladut ja hiihto

Syötteen alueen maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Kauniissa maisemissa löytyy hiihtoreittejä jopa 120 kilometrin verran niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille.

Ladut lähtevät suoraan Iso-Syötteen pysäköintialueelta.

Iso-Syötteen vuokraamosta saat allesi uudenkarheat varusteet! Voit myös tuoda omat suksesi ammattilaisten huollettavaksi.

Sähköiset latukartat on sijoitettu latujen varsille sekä Iso-Syötteen vuokraamorakennukseen, Tunturi Markettiin ja Hotelli Iso-Syötteelle. Tunturimarketista voit ostaa myös paperisen latukartan.

Muut aktiviteetit

Iso-Syötteeltä löytyy paljon tekemistä myös laskettelun ulkopuolella. Tarjolla on erilaisia retkiä ja ikimuistoisia elämyksiä, kuten huskysafareita, porotilavierailuja, lumikenkäretkiä, moottorikelkkasafareita ja onpa ohjelmassa päiväretki Ranuan eläinpuistoon & Rovaniemen Napapiirillekin. Kesällä alueella voi pyöräillä huikeilla maastopyöräreiteillä, ja talvella pääsee kokeilemaan läskipyöräilyä talvireiteillä.

Lisäksi Luontokeskus palvelee asiakkaita. Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat ja Syötteen kansallispuisto houkuttelevat tutustumaan.

Ravintolat

Iso-Syötteen ravintolat palvelevat niin lounaalla kuin illallisellakin.

Ravintola Tuba palvelee Lumi-Areenan ja Kide-Hotellin välissä, eturinteiden juurella. Tuba on kierrätys- ja ekohenkinen ravintola, jonka tarjoomassaan mm. kotiruokalounasta sekä iltamenua. Ravintolan kruununjalokivinä ovat omaan hapanjuureen leivottu pizza ja artesaaniburgerit. Tubassa nautit myös lähiruoka-aamiaisen, maukkaat leivoskahvit ja koet kulttuurielämyksiä suosikkiartistien keikoilla!

Rinneravintola Romekievari eturinteillä valmistaa herkullista ruokaa aidoista raaka-aineista. Listalla on erilaisia burgereita, leipiä, pihviä ja lounaskeitto. Tunnelmallinen kelohonkarakennus ja hauskasti saunateemalla sisustettu baari luovat persoonallista tunnelmaa.

Eturinteiden juurella sijaitsevasta Tunturi -talosta löytyy Tunturi Pub – hyvää pubiruokaa ja -juomaa aikuiseen makuun. Samoissa tiloissa toimii Tunturi Pizza&Burger, josta löytyy parhaat pizzat sekä sesonkina lounasbuffet klo 12-16. Pub, Pizza&Burger ovat sesonkina avoinna ihan joka päivä.

Tapahtumat

Iso-Syötteen rinteillä on kauden aikana yli 70 tapahtumaa. Maskottiporot Musti ja Lysti järjestävät ohjelmaa perheen pienimmille, mukana pujottelukilpailuita, rattikelkkailua, retkiä ja aarteenetsintää. Aikuisille on tapahtumia, kilpailuita ja testipäiviä. Nuorison tapahtumat painottuvat SnowParkkien kisoihin ja sessareihin.

Alueen ravintoloissa kuullaan livemusiikkia, lauletaan karaokea ja pelataan bingoa.

Luontokeskus järjestää tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.