Iso-Syötteen syksy

Iso-Syötteellä riittää tekemistä koko perheelle!

Tervetuloa Suomen eteläisimpään tunturiin!

Iso-Syöte on tunnettu monipuolisista rinteistään ja lumivarmasta kansallispuistomaisemasta. Myös Iso-Syötteen kesä sekä syksy tarjoavat monipuolista tekemistä ja upeita tunturimaisemia pitkälle syksyyn. Iso-Syötteen reitit ja Syötteen kansallispuisto ovat tunnettuja vaihtelevista pyöräilymaastoista ja upeista vaaramaisemista.

Iso-Syöte Bike Park avattiin juhannuksena 2020 ja on ollut huikea menestys! Tämä uusi hissipyöräilypuisto vie mennessään niin lajin harrastajat kuin ensikertalaisetkin. Lisäksi Syötteellä on loistavat mahdollisuudet kalastukseen, melomiseen ja marjastukseen. Iso-Syötteen KIDE Hotelli on auki majoittujille.

Iso-Syöte verkkokauppa aina mukanasi? Lataa sovelluskaupasta.

Lataa App Storesta

Lataa Google Play-kaupasta

Tilaa Iso-Syötteen uutiskirje

Tilaajana pysyt perillä Iso-Syötteen kuulumisista, tapahtumista ja tarjouksista.

KIDE Hotelli ja majoitus Iso-Syötteellä

Uusi Ski-in hotellimme KIDE Hotelli avattiin marraskuussa 2019 tunturin juurelle. Hotelli on auki koko kesän ja on oiva valinta ympärivuotisille matkailijoille. Iso-Syöte tarjoaa majoitusta jokaiseen makuun ja tarpeeseen, tutustu monipuoliseen valikoimaan!

Muut aktiviteetit

Iso-Syötteeltä löytyy paljon tekemistä myös talvikauden ulkopuolella. Kesällä kansallispuisto puhkeaa loistoonsa ja marjastus, retkeily, melonta ja vaellus ovat suosittuja harrastuksia. Lisäksi pyöräilijät löytävät Syötteelle alkukesästä pitkälle syksyyn ja alue on tunnettu vaihtelevista pyöräilyreiteistään. Syksy on pyöräilijöiden kulta-aikaa, kun tunturimaisemat saavat upeat ruskan sävyt. Ympärivuotisesti tarjolla on erilaisia retkiä ja ikimuistoisia elämyksiä, kuten husky- ja porotilavierailuja. Talviaktiviteetteja löytyy myös moneen makuun. Iso-Syötteellä järjestetään huskysafareita, lumikenkäretkiä, moottorikelkkasafareita ja onpa ohjelmassa päiväretki Ranuan eläinpuistoon & Rovaniemen Napapiirillekin. Myös talvella voi pyöräillä huikeilla maastopyöräreiteillä.

Lisäksi Luontokeskus palvelee asiakkaita. Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat ja Syötteen kansallispuisto houkuttelevat tutustumaan.

Ladut ja hiihto

Syötteen alueen maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Kauniissa maisemissa löytyy hiihtoreittejä jopa 120 kilometrin verran niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille.

Ladut lähtevät suoraan Iso-Syötteen pysäköintialueelta.

Iso-Syötteen vuokraamosta saat allesi uudenkarheat varusteet! Voit myös tuoda omat suksesi ammattilaisten huollettavaksi.

Sähköiset latukartat on sijoitettu latujen varsille sekä Iso-Syötteen vuokraamorakennukseen, Tunturi Markettiin ja Hotelli Iso-Syötteelle. Tunturimarketista voit ostaa myös paperisen latukartan.

Ravintolat

Iso-Syötteen ravintolat palvelevat niin lounaalla kuin illallisellakin.

Ravintola Tovaglia palvelee Lumi-Areenan ja Kide-Hotellin välissä, eturinteiden juurella. Tovaglia on italialaishenkinen ravintola täynnä herkullisia makuja ja kiehtovia elämyksiä – parhaista raaka-aineista. Jokaista suupalaa täydentää herkullinen, huolellisesti valittu juoma olipa se sitten kolaa tai coctailia. Tovaglia on ihana paikka tavata ystäviäsi, kokoontua työporukalla tai järjestää asiakastilaisuus. Tarjolla on päivittäin aamiainen, lounas sekä illallis-menu.

Rinneravintola Romekievari eturinteillä valmistaa herkullista ruokaa aidoista raaka-aineista. Listalla on erilaisia burgereita, leipiä, pihviä ja lounaskeitto. Tunnelmallinen kelohonkarakennus ja hauskasti saunateemalla sisustettu baari luovat persoonallista tunnelmaa.

Eturinteiden juurella sijaitsevasta Tunturi -talosta löytyy Tunturi Pub – hyvää pubiruokaa ja -juomaa aikuiseen makuun. Samoissa tiloissa toimii Tunturi Pizza&Burger, josta löytyy parhaat pizzat sekä sesonkina lounasbuffet klo 12-16. Pub, Pizza&Burger ovat sesonkina avoinna ihan joka päivä.

Tapahtumat

Iso-Syötteen rinteillä on kauden aikana yli 70 tapahtumaa. Maskottiporot Musti ja Lysti järjestävät ohjelmaa perheen pienimmille, mukana pujottelukilpailuita, rattikelkkailua, retkiä ja aarteenetsintää. Aikuisille on tapahtumia, kilpailuita ja testipäiviä. Nuorison tapahtumat painottuvat SnowParkkien kisoihin ja sessareihin.

Alueen ravintoloissa kuullaan livemusiikkia, lauletaan karaokea ja pelataan bingoa.

Luontokeskus järjestää tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.