Syöte-Pudasjärven vastuullinen alue-etiketti

Syöte-Pudasjärven matkailualueella vastuullisuus on sitä, että huolehdimme ihmisistä ja ympäristöstä. Yhdessä olemme enemmän: kun koko alueen matkailutoimijat, sijoittajat ja matkailijat yhdistävät voimansa vastuullisuuden ja kestävän matkailun saralla, saamme aitoja vaikutuksia aikaan.

Syöte-Pudasjärven matkailualue sijaitsee kiireen pohjoispuolella, keskellä ikiaikaista ja uniikkia luontoa. Meille on tärkeää, että se pysyy puhtaana ja paikallisille riittää töitä. Siksi olemme laatineet vastuullisen alue-etiketin, jota toivomme matkailijoiden ja alueen toimijoiden noudattavan.

Katso tästä, miten matkailet Syöte-Pudasjärvellä kestävästi

Luonto on meidän tärkein yhteistyökumppanimme. Syöte-Pudasjärvi matkailualue on mukana Visit Finlandin Sustainable Travel Finland -ohjelmassa, jonka avulla kehitämme ja kehitymme kestävän matkailun edistämisessä. 

MATKAILIJANA
LUPAAN

Jättää luontoon vain sydämeni.

Kerään mukaani roskat ja kierrätän ne myöhemmin asianmukaisesti.

MATKAILIJANA
LUPAAN

Suosia merkittyjä polkuja.

Jätän koskemattoman, ikiaikaisen luonnon rauhaan ja ihailen sitä sallituilla reiteillä.

MATKAILIJANA
LUPAAN

Suosia vastuullisia ruokavaihtoehtoja.

Valitsen ravintoloissa syödessäni lähi- ja luomuruokaa sekä kasvikunnantuotteita.

MATKAILIJANA
LUPAAN

Liikkua mahdollisimman kestävästi.

Tulen alueelle pintoja pitkin, Ski-bussilla tai kimppakyydillä.

MATKAILIJANA
LUPAAN

Säästää vettä ja energiaa.

Sammutan valoja ja hanoja, en pidä saunaa turhaan päällä, pienennän huonelämpötilaa.

MATKAILIJANA
LUPAAN

Kunnioittaa paikalliskulttuuria.

Kohtaan Syötteen toimijat, ihmiset ja eläimet lämmöllä ja suvaitsevasti.

Muita alueella käytössä olevia kestävyystoimia

Responsibility and sustainable tourism.
  • Kaikki mahdollinen lajitellaan tehokkaasti ja ohjataan kiertoon. 
    • Alueella on keräyspisteitä, joissa on omat säiliöt paperille, kartongille, metallille ja lasille. 
    • Ongelmajäte toimitetaan asianmukaisesti niille tarkoitettuihin lajittelu- ja käsittelykeskuksiin. 
    • Ruoka kerätään biojäteastioihin ja sekajäte kerätään yhteisiin jäteasioihin.
    • Jäteastiat kerätään keskitetysti alueelta ja kuljetetaan Oulun jätteenpolttolaitokselle, joka on yksi Euroopan tehokkaimmista. 
  • Yritysten hankinnat suosivat alueen tuottajia ja tuotteita, esim. lähiruuan ja matkamuistojen kautta. 
  • Melkein kaikilla alueen matkailuyrityksillä on käytössään vastuullisen liiketoiminnan kuvaus Green Start. 

Lataa vastuullisen alue-etiketin ohjeistuksemme tästä

 


Tutustu tarkemmin alueen toimijoiden vastuullisuuteen