Iso-Syöte

Hiihtokeskus Iso-Syöte on avoinna päivittäin, tarkista aukioloajat.

Kevät on parasta laskuaikaa: pitkät aurinkoiset päivät ja huippukuntoiset rinteet kutsuvat tunturiin! Tunturissa myös kattava valikoima tapahtumia viikonloppuisin, löydät lisätiedot Syötteen tapahtumakalenterista.

Tutustu kaikkiin hiihtokeskuksen palveluihin alla.

Iso-Syötteen alue

Säästät itsellesi aikaa rentoutumiseen ja hauskanpitoon valitsemalla seuraavaksi lomakohteeksesi Iso-Syötteen. Tunturialue sijaitsee puolentoista tunnin ajomatkan päässä Oulusta koilliseen,  Helsingistäkin matkaa kertyy ainoastaan 750 km. Meillä rinteisiin ja aktiviteettien pariin pääset suoraan majoituspaikkasi ovelta, asuitpa hotellissa tai mökissä.

Iso-Syötteen 17 rinnettä ja 8 hissiä tarjoavat todellisen talviparatiisin laskettelijoille ja lumilautailijoille.  Jos välineesi tai taitosi ovat päässeet ruostumaan, niin ei hätää. Nykyaikaisesta vuokraamosta löytyvät aina ajankohtaiset välineuutuudet ja ammattitaitoinen välinehuolto. Iso-Syötteen mainio hiihtokoulu tarjoaa viimeisimmät vinkit ja opit laskettelun saloihin.

Upeasta tunturiluonnosta pääsee nauttimaan myös muiden aktiviteettien parissa. 120 kilometrin latuverkosto kiertelee upean kauniissa Syötteen kansallispuistossa. Oiva tapa tutustua alueeseen on myös ottaa alleen lumikengät tai talvipolkupyörä, fatbike.  Lomalla voit myös tutustua vaikkapa Syötteen luontokeskukseen tai käydä poro- husky- tai moottorikelkkasafarilla. Iso-Syötteen ravintoloista löydät valikoimaa pitsoista ja hampurilaisista ala carte herkkuihin.

Syötteen keskusvaraamo

Syötteen keskusvaraamo tarjoaa majoittujille alueen laajimman valikoiman mökkejä, lomahuoneistoja ja hotellihuoneita. Tarjoamme lomasi iloksi aktiviteetteja sekä lomakokemuksen huippuhetkiä, mm. ruokailut mökkiin tai vaikkapa savusaunaretken. Jos lemmikkisi haluaa lomalle mukaan, varaa lemmikkimökki. Meiltä löytyy myös hieman luksusta – porealtaalliset huoneet ja mökit.

Hotelli Iso-Syöte Safaris ja Kotkanpesä-sviitti

Hotelli Iso-Syöte tarjoaa majoitusta jokaiseen makuun ja tarpeeseen: hotellihuoneita, mökkejä ja tunturimajoja. Hotelli Iso-Syöte ei ole vain hotelli, vaan myös safarihotelli, ainutlaatuinen kohde Lapin etelärajoilla. Huipulta näkee kauas ja ravintola Panoramassa henkeä salpaavien maisemien äärellä paikalliset à la carte herkut maistuvat entistä maukkaammilta.

Maailmalla tunnetuksi tullut luksussviitti Kotkanpesä löytyy hotellin yhteydestä.

Arctic Spa -osastolla voi saunoa ja pulahtaa uima-altaaseen tai ulkoporeammesiin. Tarjonnasta löytyy myös monenlaisia hoitoja ja hierontoja.

Hotelli Iso-Syöte on saanut World Ski Awardseissa hiihtomatkailun ”oscarpalkinnon” omassa sarjassaan voittamalla kolmena vuonna peräkkäin Finland’s Best Ski Boutique Hotel -palkinnon – eli Suomen paras pieni hiihtohotelli 2013, 2014 ja 2015.

Syötteen huippumökit

Vietä mökkiloma uudehkoissa hirsimökeissä Iso-Syötteen hiihtokeskuksen läheisyydessä. Matkaa rinteisiin ja hiihtohisseille noin 600 metriä, samoin Tunturi Market -kauppaan ja Safaritalolle. Luontokeskukseen ja Pärjänkievariin on pari kilometriä.

Mökeiltä Luppovesi-järvelle on noin 600 m. Kesällä siellä on hyvä uimaranta.

Ladut ja hiihto

Syötteen alueen maasto on erämaatyyppistä ja melko mäkistä. Kauniissa maisemissa löytyy hiihtoreittejä jopa 120 kilometrin verran niin luistelu- kuin perinteisen hiihtotavan taitajille.

Ladut lähtevät suoraan Iso-Syötteen pysäköintialueelta.

Iso-Syötteen vuokraamosta saat allesi uudenkarheat varusteet! Voit myös tuoda omat suksesi ammattilaisten huollettavaksi.

Sähköiset latukartat on sijoitettu latujen varsille sekä Iso-Syötteen vuokraamorakennukseen, Tunturi Markettiin ja Hotelli Iso-Syötteelle. Tunturimarketista voit ostaa myös paperisen latukartan.

Muut aktiviteetit

Iso-Syötteeltä löytyy paljon tekemistä myös laskettelun ulkopuolella. Tarjolla on erilaisia retkiä ja ikimuistoisia elämyksiä, kuten huskysafareita, porotilavierailuja, lumikenkäretkiä, moottorikelkkasafareita ja onpa ohjelmassa päiväretki Ranuan eläinpuistoon & Rovaniemen Napapiirillekin.

Lisäksi Luontokeskus palvelee asiakkaita. Vaihtuvat näyttelyt, tapahtumat ja Syötteen kansallispuisto houkuttelevat tutustumaan.

Ravintolat

Iso-Syötteen ravintolat palvelevat niin lounaalla kuin illallisellakin.

Rinneravintola Romekievari eturinteillä valmistaa herkullista ruokaa aidoista raaka-aineista. Listalla on erilaisia burgereita, leipiä, pihviä ja lounaskeitto. Tunnelmallinen kelohonkarakennus ja hauskasti saunateemalla sisustettu baari luovat persoonallista tunnelmaa.

Tammikuussa 2016 auennut Tunturi Pub sijaitsee Tunturimarketin kyljessä. Ruokalistalta löytyy Oululaisen tv-kokki Janne Pekkalan luomuksia, täytetystä leivästä karjalanpaistiin. Viihtyisä ravintola keskeisellä paikalla.

Tunturin takarinteillä sijaitsevalta Pärjän Kievarilta saa Iso-Syötteen parhaat pizzat! Listalla myös hampurilaisia ja salaatteja. Karaokeravintola avoinna iltaisin.

Hotelli Iso-Syöte tarjoilee ala carte ruokaa lappalaisessa hengessä. Upeat näköalat tunturin huipulta saavat herkullisen ruuan maistumaan vielä paremmalta.

Tapahtumat

Iso-Syötteen rinteillä on kauden aikana yli 70 tapahtumaa. Maskottiporot Musti ja Lysti järjestävät ohjelmaa perheen pienimmille, mukana pujottelukilpailuita, rattikelkkailua, retkiä ja aarteenetsintää. Aikuisille on tapahtumia, kilpailuita ja testipäiviä. Nuorison tapahtumat painottuvat SnowParkkien kisoihin ja sessareihin.

Alueen ravintoloissa kuullaan livemusiikkia, lauletaan karaokea ja pelataan bingoa.

Luontokeskus järjestää tapahtumia niin lapsille kuin aikuisillekin.