Moottorikelkalla maisema vaihtuu

Moottorikelkalla pääsee sujuvasti tutustumaan paikkoihin ja näköaloihin, jotka muuten jäisivät kokematta. Usean moottorikelkkareitin risteyspaikkana Syötteeltä pääsee kelkkakyydillä vaikka Ouluun tai Rovaniemelle saakka.

Safarille osallistuminen on erinomainen tapa päästä kelkan kahvoihin kiinni. Ohjatut ajoretket etenevät rauhalliseen tahtiin, joten kokemattomallekaan kuskille ei mene matkan aikana sormi suuhun. Itse ajamisen lisäksi moottorikelkkasafarin parasta antia ovat myös maisemat – ne on ovat taatusti hyviä!

Osa alueen ohjelmapalveluyritysten safarireiteistä kulkee yksityisillä mailla, mikä mahdollistaa ajamisen rauhassa, luonnosta nauttien. Usein nämä reitit ovat myös tavallista tasaisempia, sillä ne on suunniteltu ajamisen opettelu mielessä pitäen.

Kelkkasafareihin voi yhdistää vierailun esimerkiksi husky- tai porotilalla. Aikaa on varattu myös kahvin ja nuotion äärellä jutustelulle.

Syötteen kelkkareitit

Yksi suosituimmista kelkkareiteistä on Syötteen 21 kilometrin mittainen ympyräreitti. Eniten kunnostettu ja pisimpään keväällä auki oleva ura tutustuttaa Syötteen lähialueisiin.

Syötteeltä pääsee kelkkailemalla Pudasjärven, Ranuan, Posion ja Taivalkosken suuntiin. Kaikki suunnat tarjoavat vaihtelevia maastoja hienoissa maisemissa. Taajamista löytyvät tankkauspalvelut sekä kelkalle että kuskille. Ranuan reitin varrella voi ottaa välitankkauksen Rytingin kaupalla. Syötteellä tankkauspaikka sijaitsee Syötekylän kaupalla (polttoaineautomaatti avoinna 24/7).

Pudasjärven Kelkkaurapooli ry vastaa alueen kelkkauraverkoston kunnossapidosta. Poolin toimintaan osallistuvat Syötteen ja Pudasjärven alueen yrityksiä sekä Pudasjärven kaupunki.

Toiminnan rahoittamisessa ovat mukana lisäksi kannattajayrityksinä seuraavat firmat:

Kultajäsenet:
Sähköfuture Oy
Kärkkäinen Oy
Oulun konekauppa Oy/Kelkkakuume
Pienkonehuolto Keskiaho Oy

Hopeajäsenet:
BRP Finland Oy
AHS Control Oy

Pronssijäsen:
Saramachine Oy

Kannattajajäsenet saavat näkyvyyttä yrityksellensä tämän sivun lisäksi myös sosiaalisessa mediassa sekä kelkkareittien varsille sijoitetuissa mainoksissa. Mikäli haluat mukaan tukemaan toimintaamme voit ottaa yhteyttä Joona Österbergiin. Email: joona.osterberg(a)gmail.com

Lupa-infoa

Alueen yrityksistä voit ostaa kannatustarroja, joiden tuotto käytetään suoraan urien hoitamiseen. Kannatustarran hinta on 30 €.

Pudasjärven alueen urilla ajettaessa (mm. Pudasjärvi-Syöte väli ja Syötteen alue) tarvitaan Metsähallituksen uralupa. Voit ostaa uraluvan täältä.

Paikkakuntalaiset voivat maastoliikennelain (1710/95) mukaan kelkkailla moottorikelkkaurilla oman kunnan alueella maksutta, mutta maksuton maastoliikennelupa on oltava. Pudasjärvellä paikkakuntalaisen maksuttoman luvan saa Syötteen luontokeskuksesta, os. Erätie 1, 93280 Syöte, puh. 020 6396550, syote@metsa.fi.

Kelkka vuokralle ja menoksi

Omaa vapautta kaipaaville Syötteeltä löytyy hurja määrä kelkkailtavaa. Menopeli on mahdollista vuokrata ARCTICSON – Pohjosenpoika  +358 40 7086 704  (Syötekylän kauppa) tai Syöte Rent & Safaris www.syoterentsafaris.fi  (Tunturi Marketin alakerrassa) tel. +358 45 2000 212, email: info@syoterentsafaris.fi,  jossa vuokrahinta sisältää ajovarusteet, kuten haalarin, saappaat, kypärän, kypärähupun ja hanskat.

Ennen matkaan lähtöä vuokraamon porukan kanssa tarkastellaan reittikarttoja ja kannattaapa asiantuntijoiden vinkit parhaista näköaloista tai taukopaikoista pistää myös mieleen. Moottorikelkan hallintalaitteet ja käsittely opastetaan ennen vuokraamon pihasta poistumista.

Moottorikelkan vuokraajan tulee muistaa hankkia Metsähallituksen uralupa.

9 € / 3 h
15 € / vuorokausi
30 € / viikko
50 € / kausi (voimassa koko kelkkailukauden 1.10. – 30.5.)

Mistä kelkka vuokralle?

Arcticson vuokraa sporttisia kelkkoja varusteineen Syötekylän kaupalla Syötekyläntie 1257, Syöte. Valikoimassa löytyy myös muutama mountain kelkka, jotka muuntuvat irrotettavan lisäpenkin ansiosta 2-paikkaiseksi. Kelkat ovat helposti hallittavia ja kevyesti kääntyviä. Kausi 2018-2019 toi jälleen uudistuksia, rakensimme kesällä pienkonekorjaamon johon voit jättää laitteesi huoltoon ja säilytykseen.

www.arcticson.fi
+358 40 7086 704

____________________________________________________________________________________

Syöte Rent & Safaris vuokraa kelkkoja Syötteen keskustassa Romekievarintie 1 (Tunturi Marketin alakerrassa). Moottorikelkkoina löytyy pääasiassa hiljaisia ja taloudellisia 4 T kelkkoja, niin 1- kuin 2-paikkaisina touring malleina.  Kelkat soveltuvat hyvin niin lyhyemmille kuin pidemmille kelkkaretkille.

www.syoterentsafaris.fi
www.facebook.com/syoterentsafaris.fi
+358 45 2000 212

Ohjatut kelkkasafarit

Haluatko lähteä moottorikelkkailemaan oppaan johdolla?

Ohjattuja safareita järjestää Syötteellä mm. Tunturihotelli Iso-Syöte. Oppaat ovat ammattitaitoisia ja kielitaitoisia. Talvisesongilla viikko-ohjelmistosta löytyy lähtöjä kelkkasafareille maanantaisin, perjantaisin ja lauantaisin.

Tutustu Tunturihotelli Iso-Syötteen viikko-ohjelmaan

Ota yhteyttä Tunturihotelli Iso-Syötteen myyntipalveluun:
myyntipalvelu@isosyote.fi
puh. 020 147 6400